Klaus Iohannis a aruncat în aer interesele României: „Voi, la Catedrală, eu, în excursie la Bruxelles…pe banii voştri”

Scris de  Marți, 27 Noiembrie 2018 20:58
Notează articol
(1 Votează)

Dacă am trăi într-o ţară normală în acest moment, preşedintele României, Klaus Iohannis ar trebui să fie pus imediat sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de „înaltă trădare”, prevăzută de Codul Penal, art. 398, coroborat cu art. 394, alin C. Totul sub acoperirea art. 96 din Constituţie, şi „punerea sub acuzare”:

-       Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin 2/3 din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru Înaltă trădare

-       Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă, Preşedintelui României, pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

-       De la data punerii sub acuzare, şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept

-       Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Această acuzaţie este un dintre cele mai grave şi suntem pe deplin conştienţi de consecinţele sale. Totuşi, evenimentele din ultimele zile şi declaraţiile recente ale lui Iohannis fac posibilă o astfel de ipoteză. Iată, stimaţi cititori, declaraţia preşedintelui din ziua de 12 noiembrie 2018: „e la 1 ianuarie 2019, România va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, de onorantă şi extrem de solicitantă, mai ales pentru guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva”.

Chiar a doua zi, în 13 noiembrie 2018, după prezentarea Raportului MCV şi al Comisiei Europene, premierul Finlandei, Juha Sipilă, foarte grăbit a declarat că ţara lui este gata să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în locul României! Că este vorba despre o reacţie în legătură directă cu declaraţia iresponsabilă a Preşedintelui României din ziua precedentă, o demonstrează nu numai declaraţia premierului finlandez, ci chiar site-ul „G4Media.ro”, cunoscut ca fiind unul de casă pentru Iohannis care face această legătură: „Declaraţiile preşedintelui român care a afirmat luni că ţara sa nu este pregătită să preia preşedinţia UE, au pus pe jar guvernul finlandez care şi-a manifestat disponibilitatea de a prelua mai devreme şi rapid preşedinţia UE”.

Dacă ne amintim că luna trecută, mai exact în 26 octombrie 2018, Comisarul European e Justiţie, Vera Jourova, îşi exprima aceeaşi îngrijorare, că România ar putea întâmpina dificultăţi în exercitarea preşedinţiei semestriale a UE, anul viitor, înţelegem că declaraţia preşedintelui român nu este întâmplătoare ci face parte dintr-un plan care este o lovitură puternică dată României! Aşa se explică şi campania teribilă a „propagandei” care cere, la unison cu Klaus Iohannis, schimbarea Guvernului Dăncilă punându-se chiar un termen clar: sfârşitul lunii noiembrie! Dacian Cioloş, vrând să se bage şi el în tablou, declara zilele trecute, mai explicit, dar şi hotărât: „Dacă Guvernul Dăncilă nu pică la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi prea târziu!” Prea târziu, pentru ce? – ne întrebăm cu toţii şi, iată, acum aflăm că pentru acest plan, despre care ştiau numai cele două mari personalităţi amintite mai sus, ci şi Klaus Iohannis, se pune la cale ceva chiar în zilele următoare! Dar de ce să cadă Guvernul Dăncilă neapărat până la sfârşitul lunii noiembrie? Planul este simplu şi, din păcate, nimeni nu l-a luat în seamă până acum, crezându-se că asistăm doar la o banală bătălie politică, deşi au existat numeroase semne care-l puteau devoala mult mai devreme.

Primul moment a fost „mitingul Diasporei” în 10 august a.c,., care a fost anunţat ca fiind o „revoluţie” cu peste 1 milion de oameni în stradă, care ar fi trebuit să ocupe cu forţa sediul Guvernului. Episodul extrem de cumplit al agresării jandarmeriţei şi intervenţia jandarmilor a împiedicat ducerea la capăt a scenariului chiar din acea zi. Dar, cum s-a văzut ulterior imediat s-a declanşat o furibundă campanie împotriva intervenţiei jandarmilor, ajunsă chiar în Raportul Comisiei Europene, tot ca un atac împotriva Guvernului!

A urmat apoi o serie de evenimente care se încadrează în acest scenariu, pe care doar le trecem în revistă: campaniile europarlamentarilor români ai PNL în Parlamentul European care au uitat că sunt acolo pentru a reprezenta România nu pentru a vota împotriva intereselor ei, acţiunile mişcării de rezistenţă, cererile repetate ale preşedintelui pentru schimbarea guvernului deschiderea dosarului lui Tăriceanu având ca singur obiectiv ruperea majorităţii parlamentare, etc…

Termenul asumat pentru „dărâmarea” guvernului, neapărat până la sfârşitul lunii noiembrie, are câteva explicaţii aparent simple şi se leagă e această nouă ipoteză conform căreia Finlanda ar putea prelua preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene:  

-       în 20019 sunt două alegeri: europarlamentare şi prezidenţiale

Dacă la momentul preluării preşedinţiei rotative va fi în funcţie Guvernul Dăncilă, nici partidele din opoziţie nici chiar preşedintele Iohannis nu vor mai putea să scoată „rezistenţa” în stradă, nu vor mai putea depune o moţiune de cenzură şi vor fi obligaţi să-şi tempereze declaraţiile, pentru a nu fi făcuţi responsabili de eşecul acestei preşedinţii rotative. Asta spune declaraţia de mai sus a numitului Dacian Cioloş.

În aceste condiţii fără atacurile furibunde la adresa guvernului PSD – ALDE, atât şansele partidelor in opoziţie, cât şi ale preşedintelui Român de a câştiga alegerile vor scădea dramatic.

- dacă, însă, planul căderii, acum, a Guvernului Dăncilă va reuşii lucrurile se schimbă radical. Un guvern de tip Cioloş ar putea să preia atribuţiile preşedinţiei rotative şi în acest timp Iohannis, PNL, USR şi „Rezistenţa” vor putea să continue atacurile furibunde împotriva PSD şi ALDE, sporindu-şi şansele câştigării alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale, fără să afecteze rolul României în timpul preşedinţiei rotative.

(va urma)

Nicolae Dinescu

Citit de 393 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu