Tabăra de pictură „Tradiţii academice”

Scris de  Marți, 02 Octombrie 2018 19:34
Notează articol
(0 voturi)

Aşa cum ne-a obiţnuit în ultima perioadă, conducerea Muzeului memorial „Nicolae Bălcescu” (Prof. dr. Antonie Chelcea - Director) revine în actualitate cu o nouă acţiune culturală. De această dată, manifestarea are un caracter internaţional, intitulată Tabăra de pictură - „Tradiţii academice”. De fapt, această acţiune are un profil artistic şi se va desfăşura în perioada 1-28 octombrie 2018, la Conacul Bălceştilor. Muzeul memorial „Nicolae Bălcescu” aflat pe frumoasa Vale a Topologului, în parteneriat cu Liceul Academic de arte plastice „Igor Vieru” din capitala Republicii Moldova, Chişinău, şi-au propus realizarea acestui proiect care se va materializa într-o acţiune permanentă pe termen lung.

Aşa cum ne informa conducerea muzeului, la proiect vor participa elevi ai liceului menţionat însoţiţi de cadre didactice, care pe parcursul taberei vor realiza picturi şi desene în aer liber, inspiraţi de frumuseţea parcului şi a împrejurimilor Conacului Bălcescu, dar şi de atractivele culori ale toamnei. Cu acest prilej, tinerii din România din stânga Prutului vor avea posibilitatea cunoaşterii patrimoniului cultural al Judeţului Vâlcea şi ne face o deosebită plăcere să vă prezentăm componenţa delegaţiei Republicii Moldova care va participa la acest proiect: Romaniuc şi Malerciuc Maxim, Vlada Cibuc, Cristina Demian, Carolina Leagul, Olga Eva şi profesorul lor, Lector Anatol Ghimpu.

Deschiderea oficială a taberei va avea loc în această seară de luni, 1 octombrie 2018, începând cu orele 18.00 la Galeria de arteă „Constantin Iliescu” din incinta Consiliului Judeţean Vâlcea. Tot atunci, iubitorii de artă ai judeţului vor avea prilejul să să participe la vernisajul expoziţiei de pictură al elevilor de peste Prut. La această frumoasă acţiune internaţională se va asocia ca partener şi „Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea”.

Menţionăm numele iniţiatorului acestui proiect - Prof. Valentin Hănulescu, muzeograf la Muzeul „Nicolae Bălcescu”. Subliniem faptul că la finele săptămânii recent încheiate, vineri, 28 septembrie a.c. la sediul Şcolii Gimnaziale din Comuna Popeşti a fost prezerntată o inspirată conferinţă cu tema „Revoluţionarii din Ţara Românească şi Transilvania în anul 1849”. Conferinţa a fost susţinută de muzeograful Gheorghe Monea, care pe parcursul comunicării a insistat asupra a două componente: sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 şi a 170 de ani de la Revoluţia din 1848.

Tinerii elevi, dar şi profesorii lor au avut posibilitatea cunoaşterii profunde a evenimentelor derulate în Transilvania, prezentate mai puţin în manualele de istorie.

Nicolae Dinescu

Citit de 926 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu