Rãdulescu nu înţelege; nu poate, sau nu vrea???

Scris de  Marți, 10 Iulie 2018 23:44
Notează articol
(0 voturi)

Tronsonul de autostradã Sibiu-Piteºti ar trebui sã reprezinte prioritatea absolutã în materie de construcþie de autostrãzi în România ºi dezideratul în jurul cãruia toþi decidenþii judeþului Vâlcea ar trebui sã facã front comun în vederea susþinerii, pe toate planurile, a acestui important proiect.Din pãcate, acest lucru nu se întâmplã, PSD dovedind cã nu vrea sã facã în ruptul capului acest tronson de autostradã. În timp ce decidenþii guvernamentali trateazã acest tronson la secþiunea "ºi altele", cei judeþeni sunt total dezinteresaþi, fie din nepricepere, fie din nepãsare. În urma unui întreg ºir de acþiuni ºi demersuri realizate de cãtre deputatul Cristian Buican privind susþinerea proiectului autostrãzii Sibiu-Piteºti, concluziile sunt sumbre pentru judeþul Vâlcea: niciun reprezentant al PSD de la nivel judeþean nu face vreun demers de susþinere a acestei investiþii, iar celor de la nivel central nu le pasã.

               Prin intermediul unui rãspuns la una din interpelãrile parlamentarului liberal Cristian Buican, Ministerul Transporturilor recunoaºte cã pânã în prezent nu a fãcut niciun demers în vederea conectãrii municipiului Râmnicu-Vâlcea cu viitoarea autostradã ºi cã obiectivul ""Drum de legãturã Autostrada Sibiu-Piteºti (Tigveni) ºi Municipiul Râmnicu-Vâlcea", obiectiv care este asimilat Secþiunii 6 al autostrãzii Sibiu-Piteºti" nu are nici mãcar documentaþia pentru a demara procedura de achiziþie publicã pentru Elaborarea Expertizei Tehnice, a Studiului de Fezabilitate ºi P.A.C. De asemenea, prin intermediul aceluiaºi document, reprezentanþii PSD de la Ministerul Transporturilor recunosc cã nici pentru "secþiunile 2, 3 ºi 4 ale autostrãzii Sibiu-Piteºti nu au fost încã demarate procedurile de achiziþie publicã", ceea ce înseamnã cã de un an ºi jumãtate de când se aflã la guvernare, nu au miºcat o hârtie pentru aceste secþiuni de autostradã. Nici în privinþa secþiunilor 1 ºi 5 lucrurile nu sunt încurajatoare: dupã ce se lãudau încã de la începutul anului 2017 cu licitaþia organizatã pentru acestea în vederea proiectãrii ºi execuþiei, nici pânã acum nu avem finalizatã aceastã procedurã.

               "De fiecare datã când PSD e la guvernare, proiectul autostrãzii Sibiu-Piteºti este amânat, reziliat, prelungit. În ultimii 10 ani de când mã zbat pentru acest proiect, de fiecare datã când PSD a deþinut Ministerul Transporturilor, lucrurile fie au stagnat, fie au mers în ritm de melc. Aºa este ºi de un an ºi jumãtate. Din pãcate, nici de la nivel judeþean, niciun reprezentant al PSD nu face nimic pentru acest proiect vital pentru dezvoltarea Vâlcii. Preºedintele Consiliului Judeþean, domnul Rãdulescu Constantin, ar trebui sã se lege cu lanþurile în faþa Ministerului Transporturilor, însã el nici mãcar nu dã un telefon la colegii sãi PSD-iºti din Minister sã vadã ce este cu acest proiect. Chiar dacã minþea mult, mãcar rãposatul Cîlea apela de fiecare datã la colegii sãi PSD pentru a întreba de soarta autostrãzii Sibiu-Piteºti. Rãdulescu ºi ai lui nu fac absolut nimic. Am ajuns la concluzia cã Rãdulescu ori nu înþelege mecanismele unui astfel de proiect de anvergurã, ori nu poate, ori nu vrea. Altã variantã nu existã. Eu m-am convins: cât timp PSD va fi la guvernare, autostrada Sibiu-Piteºti nu se va face" a declarat preºedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Citit de 545 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu