Situaţia celor afectaţi de alunecările de teren de la Alunu se agravează!

Scris de  Miercuri, 21 Februarie 2018 19:30
Notează articol
(0 voturi)

În zona unde s-au efectuat lucrări de nivelare, s-au format acumulări de ape, în părţile limitrofe la confluenţă cu versanţi naturali. În partea superioară a alunecări, neamenajată în prezent, sunt acumulări de apă, atât în corpul haldei, cât şi în părţile limitrofe la confluenţă cu versanţi naturali, observându-se modificări ale configuraţiei iniţiale ale terenului.
La partea inferioară a zonei alunecate ale haldei de steril, nu sunt observate mişcări, am executat şanţuri de preluare şi dirijare a apelor pluviale către râul Olteţ, cu scopul de a preveni producerea unor inundaţii care să afecteze proprietăţile din zona adiacentă a drumul judeţean 605 C.
Este necesar să identificăm o soluţie de drenare a apelor pluviale şi a apelor acumulate în interiorul haldei,cât mai urgent, evitând astfel o posibilă reactivare a alunecării haldei de steril. Ataşăm poze de la faţa locului.

Primarul comunei se simte neputincios, nu are soluţii

Vă aduc la cunoştinţă că este imperios necesar să identificăm o soluţie cu privire la alocarea despăgubirilor pentru cetăţenii evacuaţi datorită alunecării haldei de steril, bunurile acestora nefiind depozitate corespunzător, se află în stadiu avansat de degradare.
Cetăţenii evacuaţi s-au săturat să tot aştepte un răspuns din partea autorităţilor cu privire la despăgubirea pentru pagubele produse de alunecarea haldei de steril, neprimind nici un răspuns concludent cu privire la adresele transmise de către Primăria Alunu şi de către aceştia către autorităţile centrale.
Bunurile depozitate, în prezent, se află în stadiu avansat de degradare, aceştia rămânând şi iară acestea şi fără gospodăriile şi terenurile deţinute anterior, alunecării haldei de steril.

Cu stimă,
Primar Birăruţi Cristian

Citit de 455 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu