Duminică seara, Leo Iorga a fost vulcanul de muzică şi iubire al râmnicenilor!

Scris de  Marți, 20 Februarie 2018 19:33
Notează articol
(1 Votează)

Nici nu ştiţi ce trupe tari cântă prin Râmnic!

Fusese anunţat în urmă cu două săptămâni, însă o viroză urâtă l-a pus în imposibilitate pe Leo Iorga să susţină atunci concertul de la Râmnic. Cu atât mai mare a fost nerăbdarea cu care am aşteptat momentul de duminică seara despre care eram sigură că va fi unul de excepţie. Şi a fost cu mult mai mult decât ce aşteptam. A fost unic, a fost extraordinar, dincolo de cuvinte. Publicul a fost un suflet cu artiştii. Am simţit, am trăit, am cântat şi am respirat cu toţii împreună cu Leo Iorga, Vladi Cnejevici şi Teo Boar. A plecat cu greu de pe scenă, după numeroase bisuri şi furtunoase aplauze. Am stat apoi de vorbă ca nişte vechi prieteni care se reîntâlniseră „după ani şi ani”, la Aby Stage Bar.

• Când a început povestea ta de iubire cu muzica?

-        De la 14 ani. Dar până să mă dedic exclusiv muzicii, am fost trei luni meteorolog, după absolvirea liceului, apoi am făcut armata la marina militară la o unitate specială unde, dacă aş mai fi stat şase luni, aş fi devenit telefonist. Dar am decis că nu vreau să plec pe mare. Aşa că m-am întors în Arad şi am lucrat vreo 2-3 ani ca tâmplar-mecanic. Am creat mobilă artistică şi am iubit mult munca asta. Apoi am decis că vocaţia mea este totuşi către muzică şi aşa a început povestea.

• Am să continui cu o întrebare care nu ştiu cât este de confortabilă pentru tine. Ştiu că ai avut grave probleme de sănătate, dar aş vrea să îmi spui tu cum stau lucrurile.

-        Acum destul de bine. Însă totul a început în 2011 când mi-am descoperit cancerul la plămâni. Apoi am făcut metastaze cerebrale şi am tot ţinut-o din operaţie în operaţie.

• Te-ai operat în România sau…

-        În România. Am avut parte de medici de excepţie şi vreau să spun aici numele lor: prof. dr. Ioan Cordoş, dr. Polixene Iorga, dr. Victor Tomulescu, dr. Sergiu Stoica, dr. Corin Badiu. Şi am avut parte şi de un psihoterapeut de excepţie care m-a ajutat să reintru în activitate. Se numeşte Adina Mocanu.

• Ştiu că iar ating un subiect delicat, dar spune-mi cum şi de ce s-a rupt povestea între tine şi Compact (acum trupa se numeşte Leo Iorga & Pacifica-n.n.)?

-        Pentru că Paul Ciuci nu a avut loc de mine. Când a venit în trupă a spus că nu va accepta niciodată să cânte alături de mine, aşa că am fost dat afară din trupă. Pot să spun că asta a fost cea mai mare lovitură din viaţa mea.

• Cum iţi explici totuşi atitudinea lui Paul Ciuci, artist şi el? De unde vine?

-        Cred că din frustrări, nelinişti, disperări, teama de concurenţă. Îi e teamă şi nu înţelege că este loc aici pentru toată lumea. În plus, este avid după bani. Toate scandalurile pleacă de obicei de la bani în toate trupele care se dezbină.

• Dar acum v-aţi împăcat?

-        Niciodată! Asta nu se va mai putea întâmpla. Suntem chiar în faza în care suntem în procese. În fine, asta e! Am găsit însă soluţia de a apărea doar în calitate de invitat în trupa Compact B şi cred că numele meu este şi el un brand. Aşa că Leo Iorga & Pacifica este un proiect care merge şi va continua.

• Te-a încercat vreodatã gândul sã pleci peste hotare şi sã rãmâi definitiv acolo?

-        Nu! ªi îţi spun şi de ce. Genul ãsta de muzicã nu va avea niciodatã succes peste hotare. Acolo este foarte greu sã fii acceptat şi sã te afirmi. Cu alt tip de muzicã, sunt şanse un pic mai mari. Doar un pic şi doar cu puţin noroc.

• Din punctul tãu de vedere, artiştii români trãiesc la nivelul pe care îl meritã ?

-        În nici un caz. Se trãieşte cu mult sub ce ar trebui sã fie. Managementul românesc este foarte prost. Managerii iau contracte pentru sume mici doar din dorinţa de a avea multe la numãr şi aşa se face cã artiştii sunt nevoiţi sã cânte uneori pentru sume modice. Poate vi se pare mult cã un artist încaseazã uneori pentru un concert 20.000 de euro. Pare mult, dar sã ştiţi cã în spatele unui astfel de artist este o adevãratã industrie care înghite cea mai mare parte din suma asta. Cântãreţului îi revine, de fapt, foarte puţin. Dar asta e !

• Tu eşti mulţumit din punct de vedere financiar ?

-        Pot sã afirm cã stau destul de bine şi cã nu am lipsuri. Dar atât.

• Te vezi fãcând altceva?

-        Nici vorbã. Ador ce fac. Îmi ador publicul. Sunt nişte sentimente şi nişte trãiri pe care nu ţi le pot descrie. Sunteţi minunaţi şi îmi dãruiţi atâta energie şi atâta bucurie cât nu vã imaginaţi.

• Şi tu nouã şi pentru asta îţi mulţumesc şi îţi doresc multã sãnãtate ! Sã ne revedem cu bine!

Citit de 377 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu