×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 416

Mădălin Voicu s-a reapucat de muzică, dirijează la Filarmonică

Scris de  Marți, 12 Septembrie 2017 21:18
Notează articol
(0 voturi)

Luni, 18 septembrie 2017, de la ora 19.00, Filarmonica „Ion Dumitrescu” vă invită la deschiderea celei de-a XXIII-a stagiuni a acestei instituţii culturale. Cu acest prilej, va avea loc un concert extraordinar în cadrul căruia veţi putea asculta, în prima parte, în interpretarea violoniştilor Meda Stanciu şi Florin Ionescu-Galaţi, Concertul pentru două viori şi orchestră în la minor, RV 522 de Antonio Vivaldi şi Concertul pentru două viori şi orchestră în re minor, BWV 1043 de Johann Sebastian Bach. În partea a doua a serii, orchestra simfonică a Filarmonicii vâlcene, sub conducerea muzicală a dirijorului Mădălin Voicu, va prezenta Simfonia a V-a de Franz Schubert.

Violonista Meda Stanciu

Născută la Râmnicu Vâlcea, în 1971, violonista Meda Stanciu începe studiile muzicale la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Rm. Vâlcea, clasa prof. Ştefan Petrescu şi prof. Aurel Popescu. La terminarea studiilor gimnaziale concurează şi obţine un loc la Liceul de Artă din Craiova pe care îl absolvă în 1989, ca elevă a clasei prof. Cornel Berbec. A primit numeroase premii de la diverse concursuri şi competiţii naţionale muzicale ce o recomandau încă de pe atunci drept un muzician de marcă. S-a pregătit de-a lungul timpului cu maestrul Modest Iftinchi, urmând să studieze la Academia de Muzică din Cluj Napoca cu maestrul Ştefan Ruha şi prof. univ. dr. Adrian Cârdan, ulterior fiind masterand la clasa de vioară a prof. univ. dr. Dorina Mangra. O găsim, apoi, ca violonistă a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, unde are ocazia să se perfecţioneze în arta interpretativă solistică şi în orchestră. Alături de orchestra simfonică face numeroase turnee în Spania, Italia, Franţa, Germania, Elveţia, America etc. În perioada 199-1993 o regăsim în componenţa orchestrelor televiziunilor italiene CANALE 5 şi RAI UNO, bucurându-se de o mare apreciere atât din partea colegilor, cât şi din partea dirijorilor. La înfiinţarea filarmonicii vâlcene susţine concursul şi obţine postul de concert-maestru în care este remarcată, plăcută, admirată, apreciată de toţi invitaţii dirijori şi solişti. În august 2007 este selecţionată într-o orchestră condusă de Karel Marc Chichon, alături de membri ai orchestrelor Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti şi „Mihail Jora” din Bacău, ce întreprinde un turneu în New York - SUA. Paralel cu activitatea concertistică este şi profesor de vioară, pregătind tinere talente cu dăruire şi abnegaţie. În prezent este manager interimar la Filarmonica „Ion Dumitrescu”, prof. de vioară la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Rm. Vâlcea şi solist concertist alături de diverse orchestre simfonice din ţară.

Violonistul Florin Ionescu-Galaţi

Violonistul Florin Ionescu-Galaţi, un solist remarcabil, a început studiul viorii de la vârsta de 4 ani, studiind cu tatăl său, renumitul Ilarion Ionescu-Galaţi, violonist şi dirijor. La 10 ani concerta, împreună cu Orchestra Naţională Radio, Concertul pentru vioară şi orchestră de Kabalevski, făcându-şi debutul în cariera solistică. Absolvă Academia de Muzică din Bucureşti, ca student al lui Ştefan Gheorghiu, dar l-a avut ca mentor permanent pe tatăl său. De-a lungul anilor a fost câştigător şi laureat a numeroase competiţii, a susţinut recitaluri şi concerte în aproape toate oraşele din ţară, iar din 1982 îşi începe cariera de solist internaţional, cântând cu orchestre filarmonice din: USA, Canada, Elveţia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Ungaria, Polonia, Austria, Moldova, Franţa, Italia, Norvegia, Japonia, Germania, Spania, Anglia. Din 1993 devine solist al Filarmonicii de Stat Braşov. A cântat în săli celebre precum Carnegie Hall NY, Herkuleessaal Munchen, Megaron Atena, Megaron Thessaloniki, Ateneul Român, Sala Radio, Garsteig Concert Hall Munchen, Santori Hall Tokyo, Bilkent Ankara, Beethoven Halle Bonn, Stefaniesaal Graz şi a colaborat cu mari muzicieni, dintre care amintim: Valentin Gheorghiu, Ayla Erduran, Iosif Conta, Ian Brown, Horia Andreescu, Gurer Aykal, Rainer Hofman, Michael Stern, Ion Voicu, Vladimir Altschuler, Lorry Wallfish, Alain Paris, Alexander Rahbari, Marek Pijarowski etc. Preţul biletului la acest concert este unic, 30 de lei, iar abonamentele sunt valabile. Aceste informaţii ne-au fost oferite de Ionela Poenaru, consultant artistic al Filarmonicii vâlcene.

Citit de 390 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu