Într-o veselie generală, ieri a început şcoala!

Scris de  Laura Bondoc, Mihaela Borcan Luni, 11 Septembrie 2017 21:14
Notează articol
(0 voturi)

Luni, 11 septembrie 2017, s-a deschis noul an de învăţământ 2017-2018. În judeţul Vâlcea, şcolile şi liceele, îmbrăcate în haine de sărbătoare, chiar dacă unele aflate în modernizare, şi-au primit elevii. Multe buchete de flori, copii emoţionaţi, frumos îmbrăcaţi în uniformă, care au trecut pentru prima dată pe porţile unei şcoli, elevi gălăgioşi şi nerăbdători să-şi revadă colegii, profesori, învăţători, liceeni în haine noi şi mulţi părinţi emoţionaţi cu ochii pe odraslele lor. Cadrele didactice şi directorii de şcoală şi-au aşteptat, la rândul lor, elevii cu nerăbdare, cu clase renovate şi lucrurile puse la punct pentru a se începe noul an şcolar în condiţii optime. De altfel, şi de această dată, oficialităţile au participat la festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ.

Şcoala Gimnazială nr. 10

Am mers şi noi la câteva unităţi de învăţământ din Râmnic pentru a participa la festivităţile de deschidere a noului an şcolar. Prima vizită am efectuat-o la Şcoala Gimnazială nr. 10, care şi-a deschis porţile pentru întâmpinarea elevilor şi părinţilor, veniţi în număr foarte mare. Directorul Şcolii Gimnaziale nr. 10, Adriana Statie, le-a urat tuturor celor prezenţi bun venit la început de an şcolar. La festivitatea de deschidere au fost prezenţi Constantin Rădulescu –preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Carmen Maria Preda –viceprimarul Râmnicului, inspectorul şcolar Gabriela Ionescu, dar şi elevii Ioana Jianu şi Mihai Oprea, care au luat nota zece la examenul de evaluare naţională din acest an. Directorul Adriana Statie a mulţumit autorităţilor locale pentru sprijinul acordat în ceea ce priveşte modernizarea şcolii, pentru ca elevii şi cadrele didactice să îşi desfăşoară activitatea în condiţii excelente. „Mă bucur să mă aflu astăzi în mijlocul dumneavoastră pentru a marca împreună debutul unui nou an şcolar, aici, la una dintre cele mai importante unităţi de învăţământ vâlcene. Ca de fiecare dată la deschidere, Primăria Râmnicu Vâlcea a încercat şi cred că a şi reuşit să îi bucure deopotrivă pe elevi şi profesori cu săli de curs şi de sport modernizate şi dotate cu tehnologie educaţională de ultimă generaţie. Conducerea Primăriei Râmnicul Vâlcea a fost şi va fi alături de toţi cei implicaţi în activitatea didactică din oraşul nostru. Împreună ne dorim să construim un sistem educaţional solid pentru elevii de astăzi, viitori adulţi şi cetăţeni responsabili de mâine ai Râmnicului. Personal sunt mândră să văd că eforturile conducerii primăriei de înnoire a tuturor şcolilor şi liceelor din Râmnicu Vâlcea nu au fost în zadar. Dumneavoastră, aici, la Şcoala Gimnazială nr. 10, aţi avut rezultate de excepţie la examenul de evaluare naţională, doi elevi obţinând nota maximă. Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără munca şi dăruirea elevilor şi dascălilor deopotrivă (…)”, a spus Carmen Maria Preda, viceprimarul Râmnicului

Şcoala cu Ceas şi Colegiul Lahovari şi-au deschis porţile

Un alt popas l-am făcut la Şcoala Gimnazială „Take Ionescu”, unde am văzut aceleaşi emoţii ale copiilor şi părinţilor, dar şi a cadrelor didactice, aceeaşi forfotă şi agitaţie ca peste tot. Am stat de vorbă cu directorul Şcolii „Take Ionescu” , Florina Soare, care ne-a vorbit despre perspectivele şi obiectivele pentru noul an şcolar. „Este un nou început de an şcolar. Este şi un început altfel, pentru că Şcoala Take Ionescu şi-a primit elevii în haine noi. La noi, în şcoală, s-au efectuat ample lucrări de modernizare. De altfel, acest lucru s-a realizat datorită spiritului domnului primar, care a înţeles că o societate nu poate evolua fără educaţie şi Şcoala Take Ionescu, alături de multe alte şcoli din oraşul nostru, a beneficiat de modernizări. Îmi doresc ca acest an şcolar să fie pentru cadrele didactice, pentru elevii şi părinţii din această şcoală, măcar ca anul anterior. De ce spun acest lucru? Pentru că toată lumea ştie faptul că la finalul clasei a VIII-a, elevii şcolii noastre au obţinut nişte performanţe şcolare deosebite. La nivel de judeţ au fost 10 copii care au luat la Evaluarea Naţională nota 10, însă şapte dintre ei sunt de la „Take Ionescu. Îmi doresc să repetăm şi chiar să îmbunătăţim performanţele anterioare”, ne-a spus directorul Florina Soare. Concret, la Evaluarea Naţională, la Şcoala Take Ionescu, 7 elevi au luat nota 10, 60 de copii – între 9.00 şi 9.90, 29 între 8.00 şi 8.99 şi 18 elevi au luat note cuprinse între 7.00 şi 7.99. La Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, festivitatea de deschidere a noului an şcolar a început la ora 9.30. La eveniment au fost prezenţi primarul Mircia Gutău, Adina Dobrete din partea ISJ Vâlcea, Isabella Ioniţă –directorul Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, profesori, elevi, dar şi părinţi veniţi în număr foarte mare. Aici, cei mari schimbau impresii şi povesteau despre ceea ce au făcut în vacanţă. Directorul Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, Isabella Ioniţă, le-a urat tuturor celor prezenţi bun venit la început de an şcolar. Un moment emoţionant a a avut loc când primarul Mircia Gutău a amintit de regretatul profesor Constantin Drugan, cel care a fost foarte mulţi ani directorul acestui prestigios colegiu vâlcean. Domnia sa a spus că trebuie aduse mulţumiri cadrelor didactice de la Colegiul „Alexandru Lahovari” pentru performanţele obţinute de această unitate de învăţământ, dar trebuie să îl amintim şi să îi aducem mulţumiri şi regretatului prof. Constantin Drugan care a contribuit esenţial pentru ca prestigiul acestui colegiu să se ridice la nivel naţional.

Emoţii şi la Liceul Tehnologic Henri Coandă

Emoţii mari şi în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Râmnicu Vâlcea. „Un cuvânt special ,,de bun venit” îl adresez bobocilor din clasele a IX-a de liceu şi profesională. Privindu-i observ emoţiile, temerile sau incertitudinile care sunt fireşti atât pentru copii cât şi pentru părinţi. Şi elevii claselor a XII-a liceu şi a XI-a profesională, trăiesc emoţia unui an şcolar plin de provocări – Examenul de Bacalaureat şi Examenul de certificare a calificării profesionale. Aş dori să amintesc rezultatele remarcabile ale foştilor lor colegi din promoţia anterioară care la Examenul de certificare a calificării profesionale au obţinut o promovabilitate de 98%. Pentru voi dragi copii, cel mai important lucru în viaţă este şcoala. Dacă învăţaţi, daţi sens eforturilor părinţilor voştri şi eforturilor noastre, îi faceţi fericiţi, deveniţi voi înşivă Oameni. Şcoala este frumoasă şi curată. Avem un corp profesoral bine pregătit, animat de dragoste pentru profesie şi pentru copii, aş putea spune că aveţi tot ce este necesar pentru un învăţământ de bună calitate”, a spus directorul Liceului Tehnic „Henri Coandă”, Daniel Rizea, la început de un an şcolar.

Citit de 620 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu