Final de an în fotbalul mic – cine sunt liderele

Scris de  Miercuri, 05 Decembrie 2018 19:49
Notează articol
(0 voturi)

În Superligă lupta pentru primul loc rămâne deschisă. Viitorul Dăeşti şi Minerul Costeşti rămân singurele echipe cu şanse de a merge la barajul de promovare în eşalonul al treilea

Fotbalul judeţean vâlcean a luat pauză până în primăvara anului viitor. În acest an se vor mai disputa doar meciurile care vor conta pentru optimile fazei judeţene a Cupei României în timp ce formaţiile din Superligă, Liga a IV-a şi Liga a V-a au pauză competiţională. În continuare vă prezentăm situaţia în cele trei campionate organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea.

Luptă deschisă în Supeligă

 Viitorul Dăeşti şi Minerul Costeşti sunt singurele echipe care se vor bate pentru primul loc al clasamentului şi implicit pentru participarea la barajul de promovare în Liga a III-a. Dăeştenii sunt la final de 2018 pe primul loc al clasamentului şi au un avans de patru puncte faţă de de ortaci. În sezonul regulat cele două combatante s-au întâlnit în ambele manşe. Viitorul s-a impus pe terenul Minerului Costeşti dar au pierdut apoi în retur. Diferenţa s-a făcut la cele două rezultate de egalitate înregistrate de mineri. Lidera a început sezonul cu Gabriel Mangalagiu pe banca tehnică, tehnician care este şi acum în timp ce ocupanta locului secund l-a avut ca dispecer pe Răzvan Milosteanu, acesta fiind înlocuit spre finalul anului de Ţeţe Vlădoi. Şi în ceea ce priveşte golaverajul Viitorul Dăeşti stă mai bine, cu 72 de goluri marcate şi doar 11 primite, în timp ce Minerul Costeşti a marcat de 61 de ori şi a primit 14 goluri. În ceea ce priveşte lupta pentru cea de-a treia poziţie a podimului, lupta este una şi mai interesantă. AS Râmnicu Vâlcea termină anul 2018 pe podium dar alte patru echipe pot spera cu şanse reale la medaliile de bronz : Stejarul Vlădeşti, Chimia Râmnicu Vâlcea, Unirea Tomşani şi Cozia Călimăneşti. La polul opus al clasamentului, pe ultima poziţie se află revelaţia din sezonul trecut, FC Băbeni, următoarele poziţii fiind ocupate de CS Orleşti, respectiv Olteţul Alunu. Ocupantele podiumului dar şi formaţiile care vor retrograda în Liga a IV-a se vor stabili la turneele de play-off, respectiv play-out care se vor organiza la finalul sezonului regulat.

Cine promovează din Liga a IV-a?

 În Seria Nord a eşalonului patru este o favorită clară la promovarea difertă în Superligă. AS Băile Olăneşti este lideră de incontestat a clasamentului, fără înfrângere şi cu doar trei rezultate de egalitate. La diferenţă de şapte puncte este următoarea clasată, AS Buneşti, podiumul fiind completat de Viitorul budeşti. La polul opus al clasamentului ultima poziţie este ocupată la final de 2018 de ACS Vâlcea Sport. Lotru Brezoi are şi ea şanse minime de a evita retrogradarea chiar dacă mai sunt de jucat multe etape din acest sezon. În Seria Sud, lupta este una interesantă, Viitorul Valea Mare şi Minerul Berbeşti fiind despărţite de doar două puncte. Totuşi, lidera are un meci mai puţin disputat, după ce AS Creţeni s-a retras din campionat şi i-au fost anulate toate rezultatele înregistrate în turul campionatului. Sportul genuneni are doar patru puncte şi este pe ultimul loc, la o distanţă mare de restul competitoarelor.

Liga a V-a – spectaculoasă ca de obicei

 Ca de obicei, Liga a V-a este cel mai spectaculos campionat organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea. Asta şi pentru că nicio echipă nu retrogradează şi în fiecare etapă se înscriu multe goluri, spre mulţumirea spectatorilor care asistă la meciuri. În Seria Nord Oltul Dăeşti este lideră şi are un avans de cinci puncte faţă de următoarea clasată, Forestierul Romani. În Seria Sud, prima poziţie a ierarhiei este ocupată de CS Șuşani dar lupta pentru promovarea în Liga a IV-a este una palpitantă, alte două formaţii, Olteţul Zătreni şi Viitorul Voiceşti fiind la doar trei puncte distanţă.

Optimile cupei au loc la finalul săptămânii

 Ultimele meciuri oficiale ale anului vor avea loc la finalul acestei săptămâni şi vor conta pentru optimile de finală ale fazei judeţene ale Cupei României. Primele două clasate din Superligă, Viitorul Dăeşti şi Minerul Costeşi, au reuşit să se califice fără prea mari probleme.

Rezultatul şaisprezecimilor:

 TINERETUL Surpatele - VIITORUL Dăeşti 1-10

A.S. Bărbăteşti - A.S. Mihăeşti 1-2

A.S. UTD Drăgăşani - OLTEŢU Bălceşti 6-4

C.S. Şuşani - A.S. Băile Olăneşti 3-6

A.S. ŞTIINŢA Grădiştea - OLTUL Ioneşti 0-3

OLTEŢUL Zătreni - VIITORUL Budeşti 7-4

FORESTA Malaia - COZIA Călimăneşti 4-2

F.C. Băbeni 2 - OLTEȚUL Alunu 4-3

F.C. Păuşeşti Otăsău - STEJARUL Vlădeşti 3-2

INTER Lăpuşata - UNIREA Tomşani 4-2

A.S. FORESTIERUL Romani - DCM Rm. Vâlcea 4-3

C.S. OLTUL Drăgoeşti - A.S. Râmnicu Vâlcea 1-2

A.C.S. VIITORUL Valea Mare - MINERUL Costeşti 2-6

A.S. Buneşti - CHIMIA 1973 Rm. Vâlcea 5-2

A.C.S. VÂLCEA SPORT - C.S Orleşti 3-1

A.S. SPORTING Galicea - F.C. Băbeni 2-1

Programul optimilor:

 A.C.S. VÂLCEA SPORT - F.C. Păuşeşti Otăsău

OLTEŢUL Zătreni - INTER Lăpuşata

UTD Drăgăşani - A.S. Buneşti

AS Băile Olăneşti - VIITORUL Dăeşti

OLTUL Ioneşti - MINERUL Costeşti

FORESTIERUL Romani - FORESTA Malaia

F.C. Băbeni 2 - A.S. Mihăeşti

A.S. SPORTING Galicea - A.S. Râmnicu Vâlcea

Citit de 57 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu