×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 417

Luni, 27 Noiembrie 2017 20:52

Colectă de sânge la Tetoiu

Aşa cum ne-am obişnuit, în mod regulat, conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Râmnicu Vâlcea organizează colecte mobile de donare de sânge, tocmai pentru a asigura stocul necesar zilnic pentru persoanele aflate în momente de cumpănă. Astfel, săptămâna trecută, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani a fost organizată o campanie de donare de sânge. Acţiunea s-a înscris în cadrul campaniei naţionale de donare de sânge. Cu această ocazie, 80 de cadre şi elevi au donat sânge. Totodată, marţi, 28 noiembrie, în intervalul orar 08.00 - 14.00, va avea loc o acţiune de colectă mobilă de sânge, la dispensarul medical din comuna Tetoiu. De menţionat este că la Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea, programul de donare va fi normal, între orele 07.00 – 11.30.

Potrivit datelor statistice ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea privind situaţia adulţilor aflaţi în îngrijire, asistenţă şi recuperare, numărul total al beneficiarilor este de 627. Astfel, din numărul total de beneficiari, 61 se află în Centrul de Îngrijire Lungeşti, 93 în Centrul Zătreni, 45 în Centrul Milcoiu şi 111 în Centrul Bistriţa. În ceea ce priveşte numărul beneficiarilor aflaţi în Centrele de recuperare şi reabilitare acesta este de 298. Din aceştia 98 sunt în CRRN 1 Băbeni, 89 în CRRN 2 Băbeni, 50 în CRRN Măciuca, 20 în CRR Govora şi 41 în CRR Băbeni. Totodată, alţi şapte beneficiari se aflau în Centrul pentru persoane vârstnice Nicolae Bălcescu. În ceea ce priveşte centrele de asistenţă temporară pentru situaţii de criză, nouă sunt în Centru de criză şi respiră Băbeni, iar trei în Centru de primire în regim de urgenţă Băbeni. De precizat este că de la începutul anului şi până în prezent au avut loc 43 de încetări din centrele pentru adulţi (CIA, CRR, CPV şi CCR) ale Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, din următoarele cauze: nouă au fost reintegraţi în familia naturală, 33 au decedat, iar o persoană a fost transferată în alt judeţ. În ceea ce priveşte persoanele adulte cu handicap neinstituţionalizate, numărul total este de 22.468, în creştere faţă de începutul anului când erau 22.380 de persoane. Din numărul total de persoane adulte cu handicap neinstituţionalizate, 8.436 de vâlceni sunt înregistraţi cu handicap grav, 12.404 accentuat, 1.254 mediu şi 374 uşor. Informaţiile ne-au fost oferite de Nicolae Badea, director executiv al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Luni, 27 Noiembrie 2017 20:45

Cazuri de pediculoză în şcoli

Conform situaţiei triajului epidemiologic după vacanţa intersemestrială de la începutul acestei luni, numărul unităţilor şcolare este de 460. Din acestea, opt sunt creşe, toate în mediul urban, trei centre de plasament, 242 de grădiniţe, 166 şcoli generale, 27 licee, 11 şcoli profesionale şi trei unităţi speciale. Numărul total de copii înscrişi este de 11.476, din care 10.579 au fost examinaţi. Astfel, au fost depistate 96 de cazuri, din care 7 cu varicelă, 35 cu angină, 44 cazuri de pediculoză, 10 micoze. Informaţiile ne-au fost oferite de medicul Lorena Mărgăritescu, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea

Duminică, 26 Noiembrie 2017 20:02

Accident cu trei maşini în Râmnic

Sâmbătă dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au fost anunţaţi de producerea unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule. Conform cercetărilor efectuate la faţa locului, a reieşit că şoferul unei autoutilitare se face vinovat de cele întâmplate. La un moment dat, a efectuat un viraj la stânga pentru a intra în staţia peco şi nu a acordat prioritate unui autoturism care venea din sens opus, intrând în coliziune. Din impact, autoturismul a fost proiectat în altă maşină staţionată. Ca urmare a celor întâmplate, două persoane au fost rănite şi transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale. În continuare se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

Potrivit datelor statistice ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, numărul copiilor cu handicap din judeţ era de 2.104. Mai exact, 2.00 sunt copii cu handicap protejaţi în familia naturală, iar restul de 104 sunt copii aflaţi în centrele de plasament. Din numărul total de copii cu handicap protejaţi în familia naturală, 873 sunt cu handicap grav, 294 cu handicap accentuat, 719 cu handicap mediu şi 114 uşor. Din cei 104 copii cu handicap aflaţi în centrele de plasament din judeţ, 71 au handicap grav, 10 accentuat, 22 mediu şi unul uşor. Informaţiile ne-au fost oferite de Nicolae Badea, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Duminică, 26 Noiembrie 2017 20:00

Dosare penale pentru infracţiuni rutiere

În week-end-ul trecut, poliţiştii vâlceni au fost prezenţi în trafic pentru identificarea persoanelor care comit infracţiuni la regimul rutier. Astfel, vineri, 24 noiembrie, poliţiştii din Măciuca au oprit pentru control un bărbat, care circula cu un tractor pe un drum comunal din comuna Diculeşti. I s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, un alt bărbat, în vârstă de 44 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru că a condus un autoturism radiat din circulaţie. Şi poliţiştii din Galicea au desfăşurat acţiuni pe linie rutieră. Astfel, au prins un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din judeţul Olt, la volanul unei maşini, fără ca acesta să deţină permis de conducere. Astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare.

Duminică, 26 Noiembrie 2017 19:58

Investiţii în comuna Fârtăţeşti

Pe raza comunei Fârtăţeşti, administraţia publică locală are în desfăşurare o serie de investiţii privind modernizarea localităţii. Este vorba de lucrările de extindere, modernizare şi consolidare a Grădiniţei cu program Prelungit din satul Fârtăţeşti, dar şi de lucrări de extindere la Şcoala Rusăneşti. De asemenea, pe raza comunei Fârtăţeşti se desfăşoară alte două investiţii, respectiv lucrări de extindere, reabilitare şi modernizare la Căminul Cultural în satul Dozeşti, dar şi la Grădiniţa cu program normal din satul Fârtăţeşti. Informaţiile ne-au fost oferite de Nicolae Voicescu, primarul comunei Fârtăţeşti.

Atragerea fondurilor europene sunt prioritare pentru administraţia publică locală, iar unul din proiectele pe care primarul Ion Vlădulescu şi viceprimarul Gheorghe Mirea le au în vedere este cel privind modernizarea drumurilor de tarla pe o distanţă de şase kilometri. Un alt proiect face referire la drumul de interes local pe o distanţă de 3,5 kilometri, care face legătura între DJ 678 Budeşti – Câmpul Mare, satul Barza şi care iese la Hidrocentrala de la DN 67. Reamintim şi că prin fonduri guvernamentale, comunei Budeşti i-au fost aprobate trei proiecte respectiv construirea unei grădiniţe în satul Budeşti, înfiinţarea reţelei publice de apă uzată în satele Linia şi Racoviţa şi construirea unui pod peste pârâul Sâmnic, în punctul DC 30 Androneşti.

Investiţiile privind infrastructura oraşului Bălceşti sunt prioritare pentru primarul Constantin Aleca. Astfel, pe fonduri guvernamentale a fost aprobat proiectul privind construcţia unui pod şi a unei punţi pietonale peste pârâul Pescena, în Zona Ulicioiu. Totodată, primarul Aleca are în vedere un proiect privind modernizarea drumurilor agricole, investiţie finanţată din fonduri europene. Este vorba asfaltarea a 9,5 kilometri drumuri în satele Vasilaţi, Palei şi Chirculeşti. Termenul de depunere al acestui proiect este 2018, iar administraţia publică locală speră că va obţine finanţare.

La fel ca şi în anii anteriori, administraţia publică locală din Budeşti are în vedere modernizarea localităţii şi în special a infrastructurii, fie cu fonduri locale, fie cu guvernamentale sau europene. În acest sens, primarul Ion Vlădulescu va duce la finalizare trei investiţii aprobate cu fonduri guvernamentale. Este vorba de construirea unui pod peste pârâul Sâmnic, în punctul DC 30 Androneşti, proiect care se ridică la suma de 37 de miliarde de lei vechi. Un alt proiect face referire la construirea unei grădiniţe, în valoare de 16 miliarde. Totodată, se vor continua lucrările la reţeaua de canalizare în satele Linia şi Racoviţa.

Pagina 1 din 188

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu