Buican l-a turnat pe Costi Rădulescu la primul ministru

Scris de  Miercuri, 05 Decembrie 2018 20:34
Notează articol
(1 Votează)

Pentru că preşedintele CJ este incapabil să asigure lapte şi corn elevilor din Vâlcea,

Cristian Buican apelează la Guvern

           

Prin intermediul unei interpelări adresate direct Prim-Ministrului Viorica Dăncilă, deputatul Cristian Buican a pus pe masa Guvernului problema lipsei implementării la timp a programului corn, lapte şi măr pentru cei peste 35.000 de şcolari şi preşcolari din Vâlcea. Acest demers parlamentar al deputatului Cristian Buican vine ca urmare a faptului că explicaţiile oferite de reprezentanţii CJ Vâlcea privind întârzierile nepermis de mari, în implementarea acestui program, sunt de natură să ridice serioase suspiciuni privind legalitatea licitaţiei organizată de CJ Vâlcea.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, i-a transmis doamnei Prim-Ministru că „cei peste 35.000 de şcolari şi preşcolari din judeţul Vâlcea nu au primit până acum produsele conform prevederilor legale în vigoare şi că „sunteţi obligată să oferiţi explicaţii publice, cu atât mai mult cu cât preşedinţii de Consilii Judeţene dau vina pe Guvernul pe care îl conduceţi pentru faptul că, până la această oră, elevii nu au primit încă produsele prevăzute în legislaţie. De exemplu, conform declaraţiilor publice ale Preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, colegul dumneavoastră de partid, faptul că aţi emis Hotărârea privind stabilirea bugetului acestui program în luna iulie, nu a permis reprezentanţilor administraţiilor publice locale judeţene să îndeplinească la timp toate atribuţiile legale ce le revin pentru buna desfăşurare a acestui program. Personal, nu cred că această scuză este valabilă, în condiţiile în care există judeţe din ţară în care acest program funcţionează la parametrii optimi.”.

Un alt aspect solicitat de către deputatul Cristian Buican doamnei Viorica Dăncilă este şi „un punct de vedere de la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) faţă de procedura de achiziţie publică privind acest program iniţiată de Consiliul Judeţean Vâlcea. Vă cer acest lucru întrucât conform declaraţiilor publice ale domnului Adrian Mihăilă, administratorul public al judeţului Vâlcea, ANAP a respins documentaţiile propuse de CJ Vâlcea pe motiv că s-au luat „prea multe măsuri în ceea ce priveşte ofertanţii”. În condiţiile în care invalidarea unor documentaţii de către ANAP cu această motivaţie este considerată, conform specialiştilor din domeniul achiziţiilor publice, o licitaţie „cu dedicaţie”, cred că un astfel de demers este util şi necesar”.

„I-am deranjat aşa de rău pe cei de la PSD cu dezvăluirea mea publică conform căreia din vina lor elevii din Vâlcea nu beneficiază de corn şi lapte, încât m-au ameninţat inclusiv cu plângere penală. Le transmit că pot să îmi facă sute de plângeri şi voi continua să mă bat cu ei pentru drepturile vâlcenilor. Îi deranjează adevărul! Probabil prin această dezvăluire le-am stricat o afacere de 4 milioane de euro şi de asta reacţionează aşa virulent. Dacă se gândeau la copii sau la judeţ şi nu la buzunarele lor, făceau licitaţii pe loturi, pe zone sau localităţi, cum s-a procedat în alte judeţe, şi acum am fi avut acest program funcţional. Din păcate, le stă gândul doar la bani şi îmbogăţire şi sunt în stare să fure chiar şi de la gura elevilor. Păcat de acest judeţ că a încăput pe mâna unor astfel de specimene fără pic de ruşine şi educaţie!” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Citit de 67 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu