Primul infractor al ţării a fost pus la punct deocamdată; la toamnă îl vom vedea la răcoare?

Scris de  Joi, 21 Iunie 2018 18:55
Notează articol
(0 voturi)

S-a fisurat efigia celui care îşi propusese să-şi impună propriul regim, dar tocmai acum România se găseşte în cel mai nervos moment al său de la Revoluţia din 89 încoace, pentru că Dragnea acum este numai rănit, este adevărat că aproape mortal, are toată Puterea Parlamentului de partea sa şi aliaţii nu-şi vor putea atinge ţintele decât stând împreună cu el. Întrebarea este însă următoarea: câţi vor mai vrea să-l urmeze?

În orice caz, rolul maselor devine foarte important, strada poate să pună presiune pe el să plece şi de la şefia Parlamentului şi de la şefia partidului. Instanţa de la Bucureşti a scris istorie în seara asta, pentru că a restaurat demnitatea Justiţiei, magistraţii încep să prindă curaj şi să dea exact acele sentinţe care sunt de partea apărării legii... e un moment tare, poate cel mai tare, care va restarta inclusiv viaţa economică rapid, se vor reface legăturile cu Europa, vom ieşi din zona de scepticism în care căzuse România! Judecătorii de astăzi sunt nişte eroi! Liderii politici zonali, mă refer la şefii filialelor pesediste, vor baga capul între urechi şi vor privi cu ceva mai multă sfială în ochii celor care îndrăznesc să le spună adevărul în faţă! Cum va arăta ziua de mâine? Puţin scepticism tot trebuie să punem în aşteptare, pentru că nu ştim cât de decişi sunt ceilalţi operatori politici şi instituţionali să urmeze calea restabilirii încrederii în puritatea actului politic, a celui social, justiţiar.. şi cetăţenesc până la urmă!

În orice caz, liberalii, să zicem, dacă au sânge în instalaţie cer să fie scos din Parlament un ins care a primit condamnare cu executare.... Imaginaţi-vă câtă ruşine poate poporul să înghită când puterea încape pe mâna infractorilor, imaginea României în exterior este ţăndări... instanţa de astăzi a început operaţiunea de strângerea lor la un loc... în toamnă sunt toate şansele ca imaginea să fie clară precum cristalul, dar cu o condiţie: să-l scoată de la butoane cei care pot încă să facă asta ca să nu arunce România în haos!

Citit de 8203 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu