Bâlci de Izvorul Tămăduirii la Romani!

Scris de  Duminică, 15 Aprilie 2018 17:06
Notează articol
(0 voturi)

Sunt locuri în judeţ, cum este la mănăstirea Jgheaburi, de exemplu, unde de Izvorul Tămăduirii vine foarte multă lume, dar se pare că primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, vrea să introducă mai puternic în circuitul sărbătorilor de acest gen Bâlciul de la Romani.

La ora la care am ajuns acolo, în jurul prânzului, într-o vinere când, totuşi, lumea mai avea şi treburi pe acasă şi nici nu trecuse mult de la ieşirea preoţilor din biserici, era însă destul de multă lume. Potenţialul de dezvoltare a bâlciului este foarte mare, iar negustorii care simt acest lucru de pe mişcarea din timpul zilei a vizitatorilor, au pregătit foarte bine afacerea lor. Instalate în apropierea scenei, pe care se perindau artişti amatori din judeţ, "restaurantele" cu mici, produse din pui şi carne de porc, dar şi tocan de miel, cu băuturi uşoare, cum este berea, dar şi sucurile şi apa, erau asaltate de cei care veniseră pur şi simplu să-şi ia prânzul aici. La preţuri cât de cât rezonabile.
Primarul era şi dumnealui în zonă, cu nişte prieteni la o bere, fără să se implice în vreun fel în dezvoltarea scenariului acelei zile: era pur şi simplu un client ca oricare altul. Şi nici nu avea de ce să intervină în "scenariul" zilei, pentru că ordinea, de exemplu, în parcările improvizate din vecinătatea bâlciului era asigurată de poliţia locală, foarte atentă, civilizată şi disponibilă în orice moment. Şi a mai fost şi o zi excepţională de primăvară, cu soare strălucitor şi aer ozonat de râul din apropiere.     

Citit de 340 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu