Deputatul Dumitru Lovin schimbă legea

Scris de  Marți, 09 Ianuarie 2018 20:59
Notează articol
(0 voturi)

După ce, anul trecut, foarte mulţi vâlceni din sudul judeţului, dar şi din alte zone, i s-au plâns că mistreţii le-au distrus culturile agricole, deputatul Dumitru Lovin a intervenit la câteva ministere, cerând să se ia măsuri de sprijinire a fermierilor şi de prevenire, în viitor, a situaţiilor de acest tip.
Primul răspuns a venit, recent, de la Petre Daea, ministrul Agriculturii care, i-a confirmat deputatului vâlcean că, într-adevăr, sunt numeroase cazuri în care oamenii nu şi-au primit despăgubirile, conform prevederilor HG 1679/2008 privind modalitatea de acordare a acestora şi obligaţiile ce le revin gestionarilor fondurilor cinegetice şi proprietarilor de culturi agricole sau silvice. Tocmai de aceea, MAP a început elaborarea unui proiect de hotărâre de guvern mai simplu şi mai eficient, care să înlocuiască HG 1679.
"Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a solicitat MAP să urgenteze elaborarea şi adoptarea acestui proiect de hotărâre a Guvernului. În cadrul Direcţiei de Politici în Zootehnie din MADR, au fost analizate sesizările persoanelor păgubite, în vederea formulării de observaţii la acest proiect de act normativ, în scopul optimizării sale. De asemenea, MADR a propus Ministerului Mediului, precum şi Ministerului Apelor şi Pădurilor constituirea unui grup de lucru în scopul elaborării unei strategii naţionale pentru prevenirea atacurilor animalelor sălbatice din speciile de interes vânătoresc (urşi, mistreţi, şacali şi lupi) asupra oamenilor, animalelor domestice şi culturilor agricole", i-a mai comunicat ministrul Daea parlamentarului ALDE.
"Fac şi eu un apel către toţi vâlcenii care ne pot ajuta să îmbunătăţim cadrul legislativ să îmi transmită propunerile lor în acest sens, ei ştiind cel mai bine ce probleme există, pentru că se confruntă cu ele, zi de zi", a transmis deputatul Dumitru Lovin, preşedintele ALDE Vâlcea.

Citit de 482 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu