Cei mai iubiţi 100 de vâlceni Primarul din Frânceşti se declară un veritabil luptător

Scris de  Vineri, 10 Noiembrie 2017 21:34
Notează articol
(0 voturi)

Daniel Paraschiv s-a născut la data de 22 decembrie 1965, este căsătorit şi are un copil. Este la primul mandat de primar al comunei Frânceşti, însă ambiţia şi seriozitatea de care dă dovadă îi conferă toate şansele de a demonstra că poate deveni cel mai bun gospodar de până acum al localităţii.
Domnule primar, ştiu că înainte de a fi votat pentru această funcţie, aţi mai avut două candidaturi. Povestiţi-mi vă rog câte ceva din „culise”!
- Nu a existat nimic senzaţional ca să spun aşa. Da, am mai avut două candidaturi pe care le-am pierdut la limită. De fapt nu a fost o pierdere, mai degrabă un câştig pentru că acest lucru m-a ambiţionat să perseverez şi să demonstrez că pot.
Cronologic vorbind, cum s-au desfăşurat lucrurile?
- Am intrat în politică în 2008 efectiv din dorinţa de a face ceva, de a schimba ceva în bine în ţara asta. Ştiu că sună şi pompos şi stereotip, dar acesta este adevărul. Când vrei să schimbi ceva, începi întâi cu tine însuţi, apoi cuprinzi în planurile tale şi oamenii dragi şi aria se lărgeşte uşor-uşor. Sigur că trebuie să ştii limitele şi de unde până unde poţi face ceva. Dar de la a nu face nimic până la a-ţi propune planuri utopice este o diferenţă majoră. Eu am ştiut exact cât este aria pe care pot să mă extind.
Bun. Am înţeles! Reveniţi vă rog la anul 2008!
- În 2008 când am intrat în politică, mi-am depus şi prima candidatură pentru funcţia de primar. Am ieşit însă pe locul trei şi am devenit consilier. Dar am început să iau contact direct cu problemele comunităţii. Apoi, în anul 2012, am candidat pentru a doua oară şi am avansat cu un loc ca să zic aşa. Adică am ieşit pe locul al doilea. Aşa că am rămas tot consilier însă de data aceasta contactul cu problemele din comună era deja stabilit, ştiam foarte precis şi plusurile şi minusurile.
După cele două încercări în care nu aţi fost votat ca primar nu aţi fost dezamăgit? Cum de aţi avut tăria să candidaţi şi a treia oară?
- Păi nu este firea mea să abandonez atunci când am siguranţa că pot şi vreau să fac ceva. Iar în această situaţie cu atât mai puţin. Aşa că am candidat pentru a treia oară în anul 2016 şi am câştigat alegerile. Şi asta pentru că am prezentat locuitorilor comunei un program viabil şi o echipă bună cu care pot conlucra în condiţii de maximă eficienţă. Şi, nu în ultimul rând, sunt ferm convins că am demonstrat că sunt o persoană serioasă.
Ei bine, iată-vă aşadar ales primar în anul 2016. Lucrurile s-au schimbat radical având acum o altă putere de decizie. Care era starea în care aţi preluat comuna?
- Vă răspund clar şi concis. Infrastructura rutieră era la pământ, la fel şi cea educaţională. Ca să nu mai vorbim de apă curentă şi canalizare. Şi de aici am început. Adică de la asfaltare, renovare şi modernizare de şcoli, renovarea dispensarului uman. Am depus 4 proiecte pe OG 28, iar două au fost aprobate. Cel de reabilitare a Şcolii cu clasele I-VIII Frânceşti şi a dispensarului uman. Pe de altă parte, vom investi dacă vom primi aprobare în alte 3 proiecte şi anume construirea sălii de sport cu 120 de locuri în satul Frânceşti, reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural din satul Mănăileşti şi renovarea bisericii din satul Genuneni.
Aşadar, ca un fel de concluzie, ce credeţi că aşteaptă locuitorii comunei cel mai mult de la dumneavoastră?
- Nu cred, sunt sigur că vor să se deruleze cât mai rapid cu putinţă lucrările de asfaltare. Vor să scape de praf. Şi vor apă curentă, canalizare, gaze naturale, învăţământ de calitate, servicii de sănătate şi activităţi culturale. Efectiv nimic altceva decât o localitate civilizată în care să trăiască în conformitate cu secolul în care ne aflăm. Sigur că în doar un an şi patru luni de când sunt primar nu pot să fac minuni, însă minunile încep cu paşi mici.
Pe care se vede treaba i-aţi şi parcurs. Şi dumneavoastră vă pun o întrebare directă. Aţi candidat şi cu scopul realizării unor interese personale?
- În nici un caz! Chiar nu sunt în această situaţie. Am avut dintotdeauna o stare materială bună. Vreau însă să demonstrez că dacă ai ambiţie, seriozitate şi drag de comunitate, poţi ridica nivelul de trai al oamenilor care ţi-au acordat deplină încredere atunci când te-au votat. Dacă vreţi, este un fel de pariu cu mine însumi.
Dar care este rolul politicii aici? Pentru că faceţi parte dintr-un partid politic.
- Este adevărat că sunt şi om politic şi promovez politica partidului din care fac parte indiferent de locul sau situaţia în care mă aflu. Şi asta nu din interes personal pentru că nu am trăit şi nu trăiesc din asta şi prin urmare nu am avut de profitat. Dacă pot spune aşa, fac politica localităţii şi reprezint interesele oamenilor de aici. Pentru ei o să depun toate eforturile şi sunt sigur că le voi asigura un trai mai bun.
V-aţi respectat programul electoral? Haideţi să aruncăm o privire peste el şi să punctăm unde şi ce aţi promis!
- Da, este simplu! Uitaţi că am făcut în nici un an şi jumătate nu numai ce mi-am propus, ba chiar mai mult decât atât. Şi aţi văzut proiectele pe care le-am depus şi pentru care m-am zbătut să obţin fonduri.
Dar există ceva ce nu aţi promis în campanie şi totuşi aţi făcut sau vă propuneţi să faceţi?
- Sunt absolut hotărât îmi îndrept atenţia spre cel mai mic sat din comună, Viişoara. Acolo, fiind cel mai mic număr de locuitori, nimeni nu a investit pentru că populaţia nu prezenta interes din punct de vedere electoral. Li s-a tot promis de 26 de ani încoace că o să se toarne asfalt şi totul a rămas doar în faza de promisiune. Eu, în schimb, nu am acest obiectiv în programul electoral şi totuşi veţi vedea că şi populaţia de acolo îşi va vedea dorinţa îndeplinită. Aşa cum nici târgul de săptămână nu a fost cuprins în programul meu şi iată că acesta este deja înfăptuit. Nici noul sediu al primăriei nu a fost printre promisiuni şi acum vedeţi că lucrările înaintează pe zi ce trece. Iar faptul că întrezăresc speranţa pe feţele oamenilor, mă determină să nu regret nici o clipă că am candidat pentru această funcţie.
Sunteţi familiarizat deja cu funcţia de primar din câte constat. Îmi spuneţi care sunt activităţile care vă relaxează?
- Îmi place mult să citesc şi să desfăşor diferite activităţi casnice. Unele dintre ele au fost o provocare. Am vrut de pildă să văd dacă pot să îmi pun singur pavele în curte şi am reuşit. A fost o mare satisfacţie pentru că nu mai făcusem vreodată acest lucru. De asemenea, îmi place şi fotbalul şi cred că suntem singura comună care avem nu una ci trei echipe de fotbal.
Sunt ferm convinsă că alături de pasiunile enumerate, fiecare dintre noi am fost marcaţi la un moment dat de un film artistic. Sunteţi sau nu excepţia care confirmă regula?
- Nu sunt excepţia şi am chiar două filme care mi-au plăcut în mod deosebit: „Pe aripile vântului” şi „Gladiatorul” pentru că amândouă evidenţiază tăria de caracter de care trebuie să dai dovadă atunci când doreşti să îţi îndeplineşti visurile.
Care consideraţi că este rolul familiei în viaţa de zi cu zi?
- Pentru mine, familia a fost întotdeauna pe primul plan. Ea este tot ce ai mai important în viaţă. Funcţiile sunt trecătoare, aşadar, da, familia ocupă cel mai important loc în viaţa mea şi ne putem baza unii pe ceilalţi absolut în orice situaţie.
Mă bucur să aud acest lucru, mai ales că sunt convinsă că aşa şi este! Vă doresc multe reuşite atât în viaţa profesională cât şi în cea personală!

Citit de 554 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu