×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 416

Senatorul Bulacu şi-a pregătit agenda pentru toamna parlamentară!

Scris de  Marți, 12 Septembrie 2017 21:04
Notează articol
(0 voturi)

În cadrul unei conferinţe susţinute săptămâna trecută, senatorul Romulus Bulacu a vorbit despre câteva dintre obiectivele pe care Partidul Naţional Liberal vrea să le realizeze în această sesiune parlamentară de toamnă.

Propuneri legislative

PNL are în vedere câteva priorităţi legislative ce vizează mediul de afaceri, fiscalitatea şi politicile bugetare. Partidul Naţional Liberal susţine cota unică de impozitare, de 16%, creată şi asumată de PNL în urmă cu 12 ani. PNL este promotorul unei reforme fiscale care trebuie să conducă la relaxare fiscală, acolo unde povara este mare, la simplificare fiscală, la debirocratizare fiscală, la digitalizare a relaţiei dintre autorităţi şi contribuabil, la transparenţă şi la eliminarea abuzurilor instituţiilor de control. PNL va mai susţine măsuri care să conducă la promovarea investiţiilor publice şi a celor private, la creşterea de competitivitate a agenţilor economici din România, pentru a le creşte prezenţa pe pieţele externe. PNL este şi trebuie să rămână singurul partener de discuţie al mediului de afaceri din România. De altfel, PNL a depus în sesiunea legislativă din prima parte a anului 2017 şi urmează să depună mai multe propuneri legislative pentru a realiza obiectivele enunţate. O propunere legislativă vizează modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal în vederea reducerii poverii fiscale care apasă asupra muncii. „Propunem reducerea contribuţiilor sociale cu 7,25%. Iniţiativa legislativă prevede simplificarea activităţii antreprenorilor mici şi mijlocii, urmăreşte diminuarea poverii fiscale pe muncă, reducerea cotei de impozitare a venitului şi profitului de la 16 la 10%, transferul plăţii asigurării de şomaj în totalitate către angajat şi reducerea cotei de contribuţii pentru concedii şi indemnizaţii. O altă propunere legislativă se referă la instituirea unor facilităţi fiscale pentru angajatorii care plătesc şi declară ore suplimentare efectuate de angajaţi. Pentru a încuraja angajatorii să plătească orele suplimentare se propune ca acesta să plătească doar CAS-ul, fără celelalte taxe. Iniţiativa legislativă încurajează creşterea salariile în privat şi productivitatea muncii”, a spus senatorul Romulus Bulacu. Iată alte câteva proiecte ce vor fi depuse de PNL, în luna septembrie: 1. Două propuneri de modificare a modalităţilor de numire pentru Preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză şi pentru Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, pentru a le asigura o independenţă şi autonomie ştiinţifică reală; 2. Modificarea Codului fiscal în vederea eliminării impozitului pentru toate pensiile din sistemul public. În prezent, există plafonul social de 2.000 lei, introdus de PSD; 3. Modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.13/2011 privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar; 4. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

În administraţie

Partidul Naţional Liberal susţine descentralizarea reală a administraţiei publice din România, în primul rând descentralizarea financiară, precum şi transferul mai multor competenţe la nivelul autorităţilor locale. Şi, aici, reprezentanţii PNL au venit cu câteva propuneri legislative. „Una dintre aceste propuneri se referă la modificarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Propunerea vine în sprijinul autorităţilor locale care au nevoie de forţă de muncă, în sensul ca persoanele apte de muncă să accepte locul de muncă care li se oferă sub condiţia că refuzul acestuia duce la încetarea ajutorului social sub formă de venit minim garantat. O a doua iniţiativă legislativă vizează modificarea Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale pentru majorarea cotelor defalcate din impozitul pe venit de la 41.75% la 45.75% la bugetele locale şi de la 11.25% la 13.25% la bugetele judeţelor. La acestea se adaugă veniturile din impozitul din pensii, care rămân în integralitate la nivel local. Aceste măsuri sunt necesare, deoarece guvernele PSD au transferat multe cheltuieli pe umerii administraţiilor locale, fără să le dea şi resurse financiare. Urmărim, prin aceasta, mai multă descentralizare financiară”, a precizat senatorul Romulus Bulacu. De asemenea, PNL mai are în vedere şi alte obiective şi anume: Pentru funcţiile de deputat şi senator să nu poată candida persoanele care au suferit condamnări penale definitive; Introducerea votului electronic; Rămânerea a 80% din redevenţe la nivel local; Îmbunătăţirea relaţiei Statului cu cetăţenii, astfel încât o instituţie nu mai are dreptul să-l trimită pe cetăţean la alte instituţii pentru informaţii, obligaţia de a se interesa revenindu-i instituţiei şi nu cetăţeanului

Citit de 443 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu