×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 415

Aparatură de miliarde de lei la Spitalul Judeţean

Scris de  Joi, 10 August 2017 20:54
Notează articol
(2 voturi)

Vâlcea are un Spital Judeţean modern, poate cel mai modern din zona Olteniei, spitalul are un manager bun, medicul primar Dan Ponoran, dar, iată, există şi o administraţie judeţeană care se preocupă ca unitatea medicală să fie dotată cu cea mai bună aparatură. Dacă la sfârşitul lunii trecute preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea anunţa că există o mare posibilitate ca Spitalul Judeţean Vâlcea să primească până la sfârşitul acestui an un RMN, în aceste zile, şeful judeţului a anunţat vestea că Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, precum şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean vor fi dotate cu aparatură modernă, de calitate şi sigură.

Aparatură medicală la Spitalul Judeţean

Chiar de joi, 10 august 2017, a început punerea în funcţiune a noilor echipamente medicale pentru anestezie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. „Urmare demersurilor întreprinse către Ministerul Sănătăţii, primim în continuare veşti bune. După ce în urmă cu puţin timp îi anunţam pe vâlceni că Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi dotat, până la sfârşitul acestui an, cu un aparat RMN ultraperformant, astăzi le aduc vestea că Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, precum şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean vor fi dotate cu aparatură modernă, de calitate şi sigură. Sunt foarte bucuros să vă anunţ că Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi dotată cu: 2 seturi resuscitare, 3 aspiratoare portabile, 10 injectomate, 2 laringoscoape, pompe pentru perfuzie/transfuzie, paturi cu sistem de încălzire, dispozitive pentru transportul pacienţilor bariatici, tărgi pentru transfer şi transport, cărucioare pentru transfer, cărucioare hidraulice, iar Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă va primi 2 aparate EKG şi trei defibrilatoare cu monitor. Pe lângă aparatura amintită, cele două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea vor mai primi şi alte dispozitive medicale necesare desfăşurării activităţii, la standarde europene şi în condiţii mult mai bune”, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu. După cum spuneam, punerea în funcţiune a aparaturii moderne la Secţia Anestezie a Spitalului Judeţean a demarat joi, când preşedintele Constantin Rădulescu s-a aflat acolo, alături de managerul unităţii, medicul primar Dan Ponoran. Tot joi, şeful Executivului Judeţean a participat şi la şedinţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

63 miliarde de lei vechi aprobaţi pentru spital

Însă, tot joi, Costi Rădulescu a mai dat o veste mare, aceea că au fost alocate 63 de miliarde de lei vechi pentru aparatură imagistică la Spitalul Judeţean Vâlcea. „Urmare a demersurilor pe care le-am făcut la Ministerul Sănătăţii, din luna iulie a anului trecut, dar şi în februarie anul acesta, atât eu, cât şi conducerea spitalului, pentru Spitalul Judeţean Vâlcea au fost alocate aproape 64 de miliarde de lei vechi care vor intra în echipamente de specialitate la radiologie imagistică. Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea a 5 aparate de radiologie digitale de ultimă generaţie şi patru ecografe de ultimă generaţe, din care două vor merge la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea. Tot cu această ocazie va fi implementat în spital un sistem de conectare a tuturor aparatelor de imagistică. Este un sistem care prescurtat se numeşte PAX. Acest sistem de interconectare va permite oricărui doctor, din orice colţ al lumii, să primească şi să acceseze informaţii despre un pacient care a făcut investigaţii specifice radiologiei imagistice în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea”, a spus preşedintele Rădulescu.

Se lucrează şi la atitudinea personalului

În altă ordine de idei, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Constantin Rădulescu a vorbit şi despre atitudinea personalului din spital, la care mai este de muncit pentru a oferi o primire bună pacienţilor. „La Spitalul Judeţean Vâlcea sunt multe provocări, plecând de la atitudinea personalului spitalului, la care trebuie să mai lucrăm – şi îi asigur pe vâlceni că vom lucra la schimbarea atitudinii personalului medical din Spitalul Judeţean – până la provocările zilnice cu care se confruntă. Pentru că personalul medical este supus unei presiuni extreme. Cu toate acestea încercăm şi voi avea grijă să iau toate măsurile pentru ca lucrurile în spital să se schimbe şi să înţeleagă toată lumea că pacientul trebuie primit foarte bine şi tratat în condiţii corespunzătoare, pentru că avem, eu zic, cel mai modern spital din zona Olteniei. Şi atunci, dacă tot avem personal şi avem şi spaţii corespunzătoare, trebuie ca şi atitudinea să fie corespunzătoare”.

Citit de 689 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu