Nu mai au nicio ruşine, fură şi ne râd în nas!

Scris de  Luni, 17 Decembrie 2018 18:57
Notează articol
(1 Votează)

Cred că Băsescu avea dreptate, liberalii şi ceilalţi sunt pe mână cu pesediştii şi se prefac a fi unii împotriva celorlalţi, dar îşi doresc destul de tare, şi unii si alţii ca ordonanţa cu amnistia şi graţierea să fie date până la urmă. Cel mai limpede a spus-o Tăriceanu: amnistia şi graţierea ar da ceasul la zero iar ei, ăia care sunt incriminaţi în fel şi fel de dosare de corupţi s-ar alege cu averea furată, dar şi cu un cazier liber ce le-ar putea permite să rămână la butoane în continuare. În ziua când la Timişoara se declanşa Revoluţia, când poetul Monoran a oprit un tramvai în mijlocul oraşului, a intrat în vagoane şi le-a strigat celor dinlăuntru: "Doamnelor, poftiţi la revoluţie!", nimeni nu cred că îşi imagina că valul ce se va declanşa va mătura, cât a zice peşte, regimul. Am trăit o vreme cu un fel de milă în inimă, provocată de sinistra scena a asasinării Ceauşeştilor, dar apoi, când am citit stenograma de la Comitetul Central al PCR din ziua de 15 decembrie 1989, în care se consemna cum Ceauşescu le-a cerut organelor de forţă, miliţie şi armată, să tragă şi să lichideze în toată ţara focarele de revoltă, mi se pare prea puţin ce li s-a întâmplat. Ei, bine, în acele zile, pe care acum le văd înfăşurate într-un aer tragic şi în acelaşi timp romantic, poporul s-a pornit să-i scoată din pâine pe privilegiaţii care puteau oricând să comande foc împotriva poporului. După 29 de ani, Liviu Dragnea, un ţăran şmecherit de pe la Teleorman, cu ceva aburi de alcool ai puterii în creier, a cerut partidului care s-a născut de sub pulpana celuilalt partid, cel comunist, spălat şi retuşat de Iliescu să se grăbească să dea acea ordonanţă de care tot vorbim aici, în România, de atâta vreme, de parcă altceva n-am mai avea de făcut. În dispreţul oricărei norme cerute în urmă cu 29 de ani de poporul răsculat, şeful hoţilor cere să se dea amnistie şi graţiere!

Îmbătat de libertate, acelaşi popor care a ieşit cu pieptul gol înaintea gloanţelor ucigaşe ale criminalilor comunişti, n-a fost atent cum i s-au furat şi munca celor aproape cincizeci de ani de robie, dar şi dreptul de a şti adevărul despre cum i s-a furat această muncă prin legi care au secretizat furturile avuţiei naţionale şi cele rezultate din destructurarea economiei!

Exact în ziua în care poporul ar trebui să comemoreze moartea eroilor săi din acel decembrie furibund al anului 89! Chipul răului se mută mereu, fără să obosească de la o generaţie de ticăloşi la alta, ca un blestem, pentru că un popor prost de blând şi-a scris pe certificatul de naştere că aşteptarea este varianta blajină a limpezirii apelor şi în acest interval al schimbărilor încasează fără să clipească mizeria zilelor prin care li se târă istoria. 

Citit de 172 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu