Preşedintele şi-a umilit invitaţii de la tribună!

Scris de  Duminică, 02 Decembrie 2018 17:37
Notează articol
(1 Votează)

Mai întâi a fost un anunţ în social-media, cum le spune acum reţelelor de socializare, prin care preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea îi invita la şedinţa solemnă, pentru a puncta şi omagia în acelaşi timp, aniversarea Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918. Se spunea în comunicatul prezidenţial că este bine să fie lăsate deoparte diferenţele de opinii, politice sau de altă natură şi să se reunească la un loc, demnitarii care au ocupat funcţiile de vârf ale Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii. in semn că şi în Vâlcea societatea nu este dezbinată ci, dimpotrivă, sărbătoarea Centenarului este în acelaşi ton simţită şi trăită de toţi cei amintiţi mai înainte, împreună cu ceilalţi invitaţi şi primării din judeţ. Bănuiesc chiar că cei amintiţi mai înainte au fost invitaţi şi în scris la aceasta întâmplare festivă. Bineînţeles că nu m-am dus, pentru că ştiam că locurile sunt indicate în sală pentru fiecare în parte şi, nefiind inclus în listă, probabil că nici n-am fost invitat şi nu mie îmi era adresat mesajul de pe Facebook. Fac precizarea aceasta ca să nu se creadă cumva că mi-am propus să fac opinie separată de cea a preşedintelui Costi Rădulescu, consemnată pe scurt în rândurile de mai sus. Până la urmă, m-am gândit, cine sunt eu să mă invite ditamai preşedintele să particip la o sărbătoare centenară care, probabil, n-a fost croită în urmă cu o sută de ani şi pentru mine. Am stat în banca mea liniştit şi trist că anul acesta, atât de generos în reamintirea unor lucruri prin care am trecut, fiecare cu istoria sa personală, m-a prins sub preşedinţia celui mai mediocru personaj pe care putea să-l fabrice un partid politic, aflat în libertate şi deplină democraţie.

Cel care îi chema pe toţi partenerii politici la sărbătoare a grohăit însă de la tribuna din sala în care i-a înghesuit pe toţi laolaltă, putere şi opoziţie, numai numele afine partidului său şi atât. Au primit toţi, la intrarea în sală, diploma centenară şi medalia care o însoţea, dar pentru preşedinţii care au condus consiliul din partea partidului său, a dat diplome de excelenţă, evident că au fost strigaţi primarul si viceprimarii Râmnicului, parlamentarii Puterii, mai puţin ministrul de tumbe, care era plecat la Alba Iulia cu guvernul lui Dragnea, şi, surpriză, senatorul Bulacu... de la liberali! I-a ocolit lista excelenţilor pe foştii prefecţi Curcăneanu, Renga şi Anuţa Handolescu, dar şi pe fostul preşedinte liberal Gică Păsat! În schimb, depăşind cutumele protocolului, prefectul, care trebuia să fie primul chemat la rampă, a fost distribuit pe la sfârşitul listei. Cu alte cuvinte, aceşti urmaşi ai comuniştilor nu-şi dezmint încărcătura genetică, ura lor de clasă nu poate suporta gândul că Marea Unire a fost făcuta şi negociată la Paris de... liberali. Dacă ar avea cumva curajul să dea cu nasul de carte, prezidentul de astăzi ar găsi în actul de dizolvare a Partidului Comunist din România, decretat  de autorităţile judecătoreşti din Regatul României, in opt mai 1921, un amănunt şocant: era dizolvat pentru ca partidul înfiinţat de un plăpumar, avea in program înscrisă ca ţintă, dezmembrarea statului... imperialist român, aşa cum era prevăzut în programul de luptă împotriva capitalismului al Internaţionalei Comuniste!.

Vasăzică, în oglindă, după o sută de ani de la Marea Unire, urmaşii plăpumarului Cristescu îi aduce la Vâlcea, ca să-i umilească, pe urmaşii liberalilor lui Brătianu. Îmi vine să cred, însă, că aceştia şi-au meritat pe deplin soarta, deoarece n-au sancţionat acest abuz de funcţie şi putere şi să părăsească sala! 

Citit de 95 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu