Se schimbă generaţiile politice la liberali? N-ar fi rău!

Scris de  Luni, 26 Noiembrie 2018 20:00
Notează articol
(1 Votează)

    Mi s-a părut bunicel discursul lui Bogdan Popescu la Conferinţa Municipală a PNL. Cu suficient ardei şi piper aruncate asupra unor probleme care se mai ordonează în partid sub spectrul cumetriilor, numind totodată şi acele persoane care au făcut în partid, de ani de zile, munci înjositoare, pe care cu siguranţă acesta se va baza. Am ascultat apoi un interviu luat lui Bogdan Argeşeanu de către Mariana Sima pentru Vâlcea Unu şi nu am ştiut cine este personajul cu care vrea să stea de vorbă. Nu cred că a fost o scăpare a reporteriţei cât mai de grabă o încercare de ironizare a noului lider care, după căsătoria de acum câteva săptămâni cu Irina Argeşeanu şi-a luat în buletin şi numele nevestei. Gest foarte frumos după opinia mea, care arată răspicat că această căsătorie s-a făcut din dragoste şi nu din vreun interes anume. Mă duc însă mai departe şi mă gândesc desigur, cum v-am spus mai sus că nu va face politică în Râmnicu Vâlcea de unul singur, de capul său, ci cu prietenii săi cu care s-a copt ca liberal, ajungând acum să fie chiar liderul acestora pe municipiu. Mi-a mai plăcut de asemenea că în interviul acela şi-a exprimat cumva regretul că a fost singur în cursa pentru locul de lider al organizaţiei, pentru că dintr-o competiţie, oricare ar fi fost aceea, ar fi ieşit un proiect mai responsabil, ar fi întărit convingerea membrilor de partid că sunt în faţa unor persoane care responsabilizează la maximum activitatea lor politică. N-a fost să fie, asta este! Ce cred eu însă că se va rezolva cu adevărat pe linie politică în organizaţia municipală a liberalilor?

    Mai întâi că ambiţiosul Bogdan Popescu Argeşeanu v-a sprinta foarte tare pentru că ştie că asta este şansa vieţii lui în politică şi dacă şi-a pus cumva speranţa că din asta va trăi în viitor, atunci n-are decât o singură şansă, să ducă treburile într-o zonă cât de cât avantajoasă pentru partid.

    Numai că ştim foarte bine cum se întâmplă lucrurile, cum se schimbă ele pe parcurs şi atunci, cât de puternic va fi Bogdan să păstreze lucrurile pe partea bună a problemei? Vă mai aduceţi aminte cum s-a întâmplat cu Mircia Gutău, care a fost susţinut de Cristian Buican pentru intrarea acestuia în campanie din partea partidului liberal şi cum a venit Bucureştiul şi i-a dat peste mână să-şi vadă de treaba lui şi să aducă în ring un candidat curat! Nu ştim, evident, acum ce mai zic ăia de la Bucureşti după ultimele evoluţii ale cazului... Deocamdată Bogdan Popescu Argeşeanu (şi Alexandru, evident!) este prudent, ştie că va trebui să intre într-o bătălie pe care este mai mult decât posibil să o piardă, cu Mircia Gutău. M-ar interesa, desigur, cât de curat va lucra în această competiţie, pentru că piaţa electorală din Vâlcea se alterează instant, din te miri ce, când se apropie prea tare între ei competitorii... 

Citit de 89 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu