Dragnea îi face praf pe oponenţii săi din tabăra Firea!

Scris de  Joi, 13 Septembrie 2018 22:44
Notează articol
(1 Votează)

Mâine este anunţată prima ieşire în public a Gabrielei Firea, în sensul că împreună cu un număr de 28 de şefi de organizaţii şi membri importanţi ai Cex-ului pesedist vor depune o scrisoare la sediul partidului prin care vor cere o analiză asupra poziţiei lui Liviu Dragnea. La prima privire această mişcare ar părea că nu are nicio şansă să-l scoată pe marele teleormănean din joc, iar la o altă privire, mai în adâncime, lucrurile se schimbă. Pentru că aceşti domni pot să subţieze în Parlament puterea lui Dragnea şi-l vor pune în dificultate şi pe Tăriceanu, pentru că nu este exclus ca aceştia să-şi piardă majoritatea în Parlament, iar o eventuală asociere cu opoziţia a dezertorilor de la linia Dragnea ar putea să trimită la plimbare guvernul. Cine sunt însă cei care s-au asociat Gabrielei Firea? Câţiva au ieşit în public cu declaraţii, sunt nişte parlamentari, după opinia mea aflaţi pe muchie de cuţit de a nu mai primi vreo nominalizare peste doi ani, cum sunt cu siguranţă şi în echipa de la Vâlcea, dar este la fel de posibil ca să se alăture şi alţi nemulţumiţi acestui demers. Cu siguranţă, însă, că aceştia nu au dosare la DNA, ANI sau în altă instanţă de judecată, pentru că au nevoie, evident, în faţa celorlalţi de un argument major, moral, ca să poată să prăbuşească clanul Videle de la Putere. Procesul, ca să reuşească ar trebui să primească şi asigurări de la Cotroceni că PSD rămâne să facă guvernul, numai că exact problema pe care am amintit-o mai sus nu poate să dea drumul la nicio promisiune în direcţia asta.

Cum să ceri celor care au mers cu Dragnea, pentru motivul salvgardării libertăţii lor, când această chestiune nu este acceptată nici de preşedinte, nici de cei care cer înlăturarea lui Dragnea de la Putere?

Aşadar, iată motivele pentru care nu cred că acţiunea Gabrielei Firea este una care să şi reuşească, fapt pentru care apele se vor linisti, Dragnea va pierde nişte parlamentari răi, dar are rezerva, pe care şi-a asigurat-o încă de la început, în UDMR, dar şi în grupul minorităţilor. De fapt, toată această poveste seamănă cu o furtună, care a început încet, aşa cum aţi văzut, dacă aţi avut noroc, la mare, când se pornesc valurile să se agite, apoi ele se mişcă din ce în ce mai tare, se duce mişcarea lor în larg şi se întoarce la mal, cât un zid de înalt. Apoi totul începe să scadă, se aplatizează şi cele mai fioroase valuri, marea rămâne între malurile ei aşteptând alte valuri să se ridice. În orice caz, n-a venit momentul căderii lui Dragnea, împreună cu Tăriceanu are un scenariu de parcurs, indiferent cu ce sacrificii şi în ce condiţii - aşa cum a declarat-o de nenumărate ori! - pus la cale de o echipă de specialişti în manipulare. Ultima secvenţă, asta cu chemarea lui Maior acasă de la Washington, arată că sunt hotăraţi să încurce socotelile cu americanii, deşi în aparenţă par să joace cartea loialităţii! În condiţiile astea, văd ca fiind aproape firească tăcerea pesediştilor vâlceni care nu dau niciun semn că ar fi în vreo tabără sau alta. Fiecare dintre ei îşi păzeşte fundul, cum se zice, stau doar pe margine, se lasă înspumaţi de presiunea care se simte probabil şi prin casele lor, dar preferă să aştepte decât să fie striviţi între tabere.

Citit de 266 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu