Preotul ortodox şi-a dat vacanţa şi este supărat că baptistul lucrează!

Scris de  Joi, 12 Iulie 2018 00:32
Notează articol
(1 Votează)

N-ar cam trebui să-mi bag coada unde nu-mi fierbe oala, vor spune unii dintre dumneavoastră care citiţi rândurile de faţă, dar dacă sunteti atenţi până la capăt o să descoperiţi că sunt chiar un bun creştin şi îmi cam pasă ce se întamplă cu Biserica lui Dumnezeu. De altfel, îngândurările mele vin tocmai de aici, că amărâţii de creştini nu prea mai cred cine ştie ce în minunile dumne-zeiesti odată pentru că nu prea mai are cine să le explice cum este cu asta, deşi numă-rul bisericilor a crescut verti-ginos în ultimii treizeci de ani, iar contextul social îi face să fie delăsători în manifes-tarea credinţei, dar mai ales a solidarităţii în credinţa creştină.

Vedeţi, nu spun că este cazul de o solidaritate înlăuntrul bisericii ortodoxe neapărat, pentru că tot creştini sunt şi greco-catolicii, baptiştii sunt tot creştini, adventiştii sunt tot creştini şi aşa mai departe, toate cultele care-l au în centrul credinţei lor pe Dumnezeu şi pe fiul său fiind creştini la fel ca şi ortodocşii. De altfel ştiti foarte bine că se duc intense tratative, se tatonează terenul înlăuntrul bisericilor creştine pentru reunificarea acestora, să fie aduse în uniune la fel cum au fost înainte de prima schismă. Personal, daca m-ar întreba cineva cum se poate face asta, i-aş răspunde că treaba asta trebuie pornită dinlăuntrul fiecărei biserici spre înafară, dar mai ales prin educarea tinerei generaţii în acest sens.

Ieri am avut surpriza să descopăr o situaţie absolut deplorabilă, când două biserici s-au luat la harţă într-o comună sub ochii contrariaţi ai primarului care n-a putut să ia nicio poziţie, decât aceea de a-i aduce la discuţii pentru pacificare pe cei doi slujitori ai Domnului la aceeaşi masă. Până la urmă nu ştiu cum a ieşit, dar la momentul în care am receptat acest pasaj al călătoriei mele prin judeţ oştile erau cu arma la picior. De fapt, o să râdeţi, numai una, cealaltă aşteptând bunavoinţa şi clemenţa. Cu ocazia asta am aflat şi că IP Varsanufie ar fi dat porunca limpede de ascultare către toţi preoţii din judeţ ca în timpul vacanţei de vară să nu-şi abandoneze enoriaşii mici şi să întreprindă cu ei activităţi care să îi îndrume spre lucruri folositoare în viaţă.

Numai că preotul din satul ăla unde a avut loc incidentul se pare că nu are niciun chef să îşi exercite cumva intenţia de a-i apropia şi altfel decât să-i aştepte la slujbă la biserică pe elevii din şcoală, iar supărarea sa a pornit pe un pastor baptist care-i frige zilele organizând cu copiii tot felul de activităţi. În acest moment, acesta a adus niste englezi, ceva mai mari decât aceştia şi ar fi urmat să aibă loc acele acţiuni de împrietenire cu romanaşii nostri, dacă preotul ortodox din sat s-ar fi opus ca acesta să primească cheile de la şcoala unde ar fi urmat să-i întâlnească pe copii. În fine, ar mai fi de investigat şi de ce directoarea şcolii nu s-a ocpupat de pacificarea acestora.

Rexzultatele acestei indiferenţe se văd, însă, numai dacă intri pe sit-ul inspectoratului şi verifici câţi elevi au fost înscrişi la examenul de absolvire a clasei a opta şi câţi au ieşit vii şi nevătămaţi din acesta. Singurul indiciu pe care vi-l dau esteca din opt copii câţi erau în clasa s-au înscris pentru examen doi şi a luat unul singur cu media cinci şi câteva zecimi!(PT)

Citit de 322 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu