Şefii pădurilor din România s-au întâlnit la Călimăneşti!

Scris de  Joi, 07 Iunie 2018 19:47
Notează articol
(0 voturi)

Cea de-a 28-a ediţie a Zilei Silvicultorului a fost marcată joi, 7 iunie, printr-un eveniment organizat, în comun, de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi Asociaţia Administratorilor de Păduri.

La evenimentul organizat la Călimăneşti, în judeţul Vâlcea, au participat Ioan Deneş, ministru al Apelor şi Pădurilor, Ilie Covrig, secretar de stat în Ministerul Apelor şi Pădurilor, Dragoş Ciprian Pahonţu, directorul general al Romsilva, Adrian Creţu, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Păduri din România, reprezentanţi ai Agenţiei "Moldsilva" din Republica Moldova, ai sindicatelor din silvicultură, ai Gărzii Forestiere, parlamentari, reprezentanţi ai mediului academic, parteneri din sectorul forestier şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
Acesta este al treilea an consecutiv când Ziua Silvicultorului este marcată împreună de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi Asociaţia Administratorilor de Păduri din România, pentru a sublinia unitatea Corpului Silvic, indiferent de mediul în care activează, public sau privat.
"Ziua Silvicultorului a fost instituită de societate în semn de recunoaştere pentru importanţa acestei profesii şi pentru a evidenţia prestigiul de care se bucură cei care s-au dedicat acestui domeniu" a declarat în discursul său, Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, subliniind importanţa acestei sărbători.
Directorul General al Romsilva, Dragoş Ciprian Pahonţu, a subliniat importanţa unităţii corpului silvic şi a meseriei de silvicultor. "Silvicultura nu este o meserie uşoară şi nici ferită de pericole. Din contră, silvicultorii îşi desfăşoară activitatea în condiţii de multe ori dificile, iar rezultatele muncii noastre se văd, de cele mai mule ori, în timp. O ştim cu toţii şi mă folosesc de acest prilej pentru a le mulţumi tuturor colegilor silvicultori din ţară pentru eforturile depuse" a declarat, în discursul său, directorul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.
Ziua Silvicultorului este o sărbătoare oficială, iniţiată în 1991 şi legiferată prin Statutul Personalului Silvic, fiind marcată în fiecare an, în cea de-a doua săptămână a lunii iunie, de întregul Corp Silvic, în parteneriat cu sindicatele şi cu celelalte organizaţii profesionale.
În continuarea acestei sărbători, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva organizează vineri, 8 iunie, la sediile celor 41 de Direcţii Silvice şi a ocoalelor silvice din subordine "Ziua Porţilor Deschise", un eveniment prin care toţi cei interesaţi de silvicultură pot afla ce presupune meseria de silvicultor, complexitatea activităţilor derulate de colegii noştri, precum şi modul în care se gestionează durabil pădurea.

Citit de 860 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu