Pe unde a mai trecut focul zilele trecute!

Scris de  Luni, 12 Martie 2018 17:07
Notează articol
(2 voturi)

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru cinci situaţii de urgenţă, după cum urmează:

- în data de 11.03.2018, la ora 14.35 în localitatea Ştefăneşti, sat Ştefăneşti, pentru stingerea unui incendiu unde au ars vegetaţie uscată şi lăstăriş pe o suprafaţă de aproximativ două hectare.

- la ora 17.16, au intervenit în localitatea Tomşani, sat Foleştii de Jos, unde au ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare.

- la ora 17.27, în Râmnicu Vâlcea, pe strada Spaliul Independenţei, unde au ars vegetaţia de pe o suprafaţă de aproximativ 2500 mp.

- la ora 17.27, în Râmnicu Vâlcea, pe Bulevardul Tineretului, în imediata apropierea Catedralei Ostroveni, unde au ars vegetaţia uscată şi stuf de pe o suprafaţă de aproximativ 5000 mp.

- la ora 18.50 au intervenit în localitatea Păuşeşti Otăsău, unde au ars vegetaţia uscată şi mărăciniş de pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.

  În toate cazurile, cercetările preliminare arată că flăcările s-au declanşat în urma folosirii focului deschis de către persoane neidentificare, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din ultima perioadă, s-au produs la vegetaţie uscată, iar la baza izbucnirii acestora a stat neglijenţa, recomandăm să se ţină cont de următoarele măsuri de prevenire a producerii incendiilor:

-        Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

-        În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

   a) condiţii meteorologice fără vânt;

   b) colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

   c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

   d) curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

   e) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

   f) asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

   g) supravegherea permanentă a arderii;

   h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea

Citit de 617 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu