Vâlcea în flăcări: a ars o casă la Frânceşti, o afumătoare la Vlădeşti şi un fânar la Vaideeni!

Scris de  Joi, 06 Decembrie 2018 20:27
Notează articol
(1 Votează)

      Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi 05.12.2018, la ora 11.59, în localitatea Vlădeşti, pentru stingerea unui incendiu la o afumătoare. Până la stingerea incendiului, a ars structura din lemn a afumătorii, acoperită cu lemn şi învelitoare din tablă în proporţie de 40%.

La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în imediata apropiere. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma folosirii focului pentru afumarea cărnii de porc, grăsimea scursă îpn vatra aprinzându-se.

               Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 06.12.2018, la ora 04.20, în localitatea Frânceşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

              Flăcările s-au declanşat la nivelul acoperişului din lemn şiţă şi tablă, şi s-au propagat la întregul imobil, structura acestuia fiind tot din lemn. Astfel au ars : acoperişul pe o suprafaţă de circa 80 mp ., aproximativ 20% din structura de rezistenţă a imobilului, şi s-a deteriorat zidăria pe o suprafaţă de circa 60 de mp.

              După circa două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din apropiere. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanşat de la scânteile rezultate de la coşul pentru evacuarea fumului, rămas necurăţat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

               Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al judeþului Vâlcea au intervenit în data de 05.12.2018, la ora 13.45, au intervenit în localitatea Vaideeni, sat Vaideeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fânar. Pânã la stingerea incendiului, au ars: suprastructura fânarului din material lemnos în suprafaþã de aproximativ 60 mp, patru tone fân şi trei tone lucernã. Prin intervenţia prompta a pompierilor, s-a reuşit salvarea a doua magazii situate în imediata vecinãtate. Cercetãrile preliminare efectuate la faþa locului aratã cã flãcãrile s-ar fi declanşat în urma scânteilor rezultate de la un aparat de sudurã folosit de proprietar, materialele combustibile influenþând propagarea flãcãrilor..

Citit de 81 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu