Taximetrişti la negru, prinşi pe rute din judeţ!

Scris de  Duminică, 25 Februarie 2018 15:33
Notează articol
(0 voturi)

În dimineaţa zilei de vineri, poliţiştii vâlceni au desfăşurat o altă acţiune care vizează în principiu, depistarea ilegalităţilor săvârşite de taximetrişti, mai exact taximetria la negru, precum şi depistarea celor care nu au licenţă de transport.

La acţiune au participat poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră şi ordine publică, din cadrul mai multor subunităţi ale inspectoratului. Acţiunea face parte dintr-un plan de măsuri care se derulează în primul semestru al anului 2018. În doar câteva ore, au fost verificate 139 de autoturisme, au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie în valoare de 10.070 lei. Au fost depistaţi 11 conducători auto care nu aveau autorizaţie taxi, pentru 5 dintre aceştia luându-se măsura suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pe o perioadă de 6 luni, fiind identificaţi pentru a doua oară. Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite. Dintre sancţiunile aplicate, 42 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 8 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost reţinute 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Furau clienţi din Budeşti!
2 bărbaţi, de 62 şi 68 ani, au fost depistaţi în timp ce conduceau  autoturisme cu care efectuau transport de persoane în regim de taxi, pe DN 64, pe raza localităţii Mihăeşti, fără a deţine autorizaţie taxi pentru autoturismele conduse.
Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional, dispunându-se măsura de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismelor conduse pe o perioadă de 6 luni. Totodată, pe DN 7, în localitatea Budeşti, au fost depistaţi alţi 2 bărbaţi de 56 şi 67 ani, în timp ce conduceau autoturisme cu care efectuau transport de persoane în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie taxi pentru autoturismele conduse. Şi aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, dispunându-se măsura de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismelor conduse pe o perioadă de 6 luni.

El venea din Lăcusteni!
Pe DN67B, în comuna Lăcusteni,  a mai fost depistat un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu care efectua transport de persoane în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie taxi pentru autoturismul condus. Acesta a fost sancţionat contravenţional, dispunându-se măsura de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismului condus pe o perioadă de 6 luni. Acţiunile desfăşurate de Poliţia Rutieră Vâlcea pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

Citit de 321 ori

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu