29 Septembrie 2016

Opinia mea

O dată la trei sute de ani!

Petre Tănăsoaica - Joi, 29 Septembrie 2016
petre-tanasoaica Biserica a reuşit să aducă la Râmnicu Vâlcea, în sfârşit, un eveniment de anvergură naţională, prilejuit de comemorarea, în principal, a trei sute de ani de la plecarea la cele veşnice, în condiţii de-a dreptul neelucidate, a Sfântului Antim...(44)(0)
Citeşte mai mult...

ANUNŢ IMPORTANT!

Adresa de email a cotidianului “Viaţa Vâlcii”, viata.valcii@valcea.rdsnet.ro, nu mai este valabilă. Rugăm toate instituţiile publice, cititorii şi colaboratorii noştri să folosească pentru corespondenţa cu noi adresa de email: viata.valcii@mail.com

Arhiva

< Octombrie 2012 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

macheta-diana

annabella-20092016

hotel-orizont

banner-acitim

valoris

VREI UN JOB? CAUTA AICI!Ilie Fîrtat, edilul oraşului Horezu: „Funcţia de primar obligă, nu asigură privilegii!”

  • PDF

iliefartat10102012 Echipă deja cu tradiţie în fotbalul vâlcean, Flacăra Horezu se bate şi anul acesta pentru unul din primele două locuri în Seria Nord a Ligii a 4-a, fapt ce i-ar asigura prezenţa la semifinalele pentru câştigarea campionatului, în vara anului viitor. Proaspătul primar al oraşului care rămâne capitala ceramicii populare româneşti, Ilie Fîrtat spune că vrea ca la stadionul „Treapt” să asigure infrastructura necesară pentru ca baza sportivă să ajungă la standardele impuse în cazul omologării pentru Liga a 3-a, dar în paralelel este alături de echipă .

„Flacăra” e deja un brand

„Nu pot să las brandul Flacăra să devină o nostalgie. Avem un lot tânăr, un antrenor în care am încredere, Vasile Ilinca, mă bazez pe ei şi sper că vom face treabă bună în acest sezon. Ca obiectiv imediat nu pot să spun că la noi ar fi promovarea, pentru că vrem ca mai întâi să punem la punct infrastructura. Vedem unde ne vom situa la finalul turului şi, dacă echipa se simte în stare să abordeze promovarea, eu n-am nimic împotrivă. Dar nici dacă nu reuşim asta în acest an, nu e un capăt de ţară”. După meciul de baraj pierdut, la Rovinari, 2-3, de către Posada Perişani cu CS Apă Craiova, primarul localităţii din nordul judeţului, Ion Sandu, a declarat că la pauză, când echipa sa conducea cu 2-0, a avut inima îndoită. Ar fi vrut să câştige, pentru vbăieţi, dar în acelaşi timp se simţea neputincios pentru a ţine echipa în Liga a 3-a. Întrebat dacă ar ajunge în aceeaşi situaţie, edilul Horezului a spus. „E greu să spun acum ce-aş simţi într-o asemenea situaţie. E clar, însă, că dacă echipa ajunge acolo şi promovează datoria mea este să mă zbat să găsesc mijloace de finanţare ca să continuăm acolo unde am promovat pe teren.

N-a vrut două serii la „D”

Sigur că în cazul unei promovări în „C” lotul trebuie consolidat şi ne trebuie sponsori care să vină lângă echipă”. Ilie Fârtat mai spune că nu a fost de acord cu actuala desfăşurare a campionatului Ligii a 4-a, cu două serii: „Eu n-am vrut să fie două serii la Liga a 4-a, dar aşa cum trebuie să se întâmple într-o democraţie, am acceptat decizia majorităţii. Cred, totuşi, că pentru stimularea competiţiei, era suficient o serie cu 14 sau 16 echipe”. Fârtat nu trece cu vederea şi faptul că arondat oraşului Horezu este şi satul Romanii de Jos, acolo unde există un om cu inimă mare, ataşat fotbalului, care face eforturi mari pentru a ţine în viaţă echipa Forestierul Romani. „Acolo e domnul Mitică Drăgănescu (reprezentantul echipelor din Liga a 5-a în Comitetul Executiv al AJF Vâlcea – n.r.), care e un împătimit al fotbalului. L-am înţeles şi noi, executivul local am decis să-l sprijinim în sensul că vom încerca să-i asigurăm un buget din care să plătească arbitrajele de pe teren propriu”. Cât despre faptul că are acum o grijă în plus, aceea de a rezolva sau de a încerca să rezolve problemele comunităţii din Horezu, Ilie Fîrtat e tranşant: „Funcţia de primar obligă, nu asigură privilegii!”. Ionel Gerea