Ups! ;(

Articole publicate Marți, 07 August 2018 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

În data de 10 august, de la ora 09.00, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea organizează Bursa Forţei de Muncă. La eveniment sunt aşteptate să participe persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă şi angajatori din judeţul Vâlcea care doresc să angajeze forţă de muncă. Oferta locurilor de muncă va fi completată şi cu locurile de muncă vacante din Uniunea Europeană/Spaţiul Economic European. La Bursă sunt aşteptaţi şi angajatori care vor oferi locuri de muncă pentru ucenici. Angajatorii din judeţul Vâlcea care doresc să participe la acest eveniment trebuie să depună ofertele de locuri de muncă vacante la sediul AJOFM Rm. Vâlcea, str. Dacia, nr. 8, etajul III.

Iarăşi am ajuns pe pagina 1 a ştirilor din România prin scandalul de la Călimăneşti din noaptea de 6 – 7 august. Un şofer a fost semnalizat de patrula de poliţie (dincolo de miezul nopţii) să oprească. Acesta a oprit, iar în momentul în care poliţiştii s-au apropiat şoferul a demarat în trombă, poliţiştii trecând la urmărirea autovehiculului. La un moment dat, şoferul urmărit, o persoană de aprox. 40 ani, a intrat într-o curte unde a parcat maşina. Apoi a ieşit la poliţişti unde a trântit pe unul de un gard şi l-a lovit cu piciorul pe celălalt. La faţa locului, datorită scandalului, au venit şi mai mulţi cetăţeni. Unul dintre poliţişti a tras un foc de armă în plan vertical şi, într-un final, şoferul urmărit a fost imobilizat. Poliţistul lovit cu piciorul a fost transportat la spital. Şoferul a fost predat procurorului de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi şi reţinut sub acuzaţia de ultraj. (Stelian Andrei)

Atenţie … la neatenţie

Două autoturisme s-au ciocnit pe raza comunei Mihăieşti datorită neacordării priorităţii, unuia dintre acestea, la punerea în mişcare de pe loc. Incidentul a avut loc ieri de dimineaţă şi pentru o vreme circulaţia pe sensul de mers Drăgăşani – Rm. Vâlcea a fost blocată. Unul dintre „participanţii” la acest carambol a fost rănit. (Stelian Andrei)

Sursa: Biroul de presă IPJ Vâlcea

Publicat Univers vâlcean

Ieri trebuia să răspund la un telefon şi n-am făcut-o, nu pentru că omul de la Etalon, care mi-adresează întrebarea pentru emisiunea lui “Întrebarea săptămânii” mi-ar fi antipatic, ci pentru că săptămâna aceasta am fost teribil de fragilizat din cauza unei stupide boli care a dat năvală peste mine.

Aşadar, vă spun, aici, ceea ce trebuia să-i spun lui, şi l-am evitat din cauză că nu am vrut să-mi auziţi vocea sfârşită. Care era, însă, subiectul acestei săptămâni? Întrebarea, destul de tăioasă îl priveşte pe şeful partidului de guvernământ, mai degrabă al PSD-ului vâlcean şi se referea la faptul că acesta nu ţine niciodată conferinţe de presă, este ermetic şi, singurele semnale pe care le dă către populaţie sunt clipuri pe facebook, de parcă toţi am sta pe facebook.

Înainte de a-l pune sub acuzaţie, aş vrea să cred că acest comportament ţine de o strategie, iar strategia lui este personală, şi nu vine de la Bucureşti. Spune-ţi-mi, în afară de Liviu Dragnea, mai ştiţi pe cineva din PSD, care să dea declaraţii? Să ţină conferinţe de presă ad-hoc, pe holurile Parlamentului?

Câte unul, destul de rar, şi destul de neimportant. Pentru că Liviu Dragnea crede, cu siguranţă, că mesajul poate fi deturnat de la sensul lui, nu se lasă pe mâna nimănui.

Acesta este profilul dictatorului născut, şi nu făcut! Vă pot da câte exemple vreţi, începând cu dovezile pe care le avem de pe vremea lui Ceauşescu, când numai el vorbea, iar ceilalţi îi aduceau omagii şi osanale şi până la, să zicem, omul din Venezuela, fostul preşedinte Chávez.

Ne-am dus cam departe, nu este aşa, cu gândul, dar am vrut să semnalez această atitudine care prevesteşte multe lucruri rele. Iar cel mai rău lucru pe care îl putem trăi, este să plonjăm într-o dictatură. Eu unul, nu mai vreau. Tinereţea mea a fost zdrobită de una de o densitate exemplară.

Aşadar, ce ar putea să facă şeful filialei PSD de la Vâlcea? În opinia mea, nimic, doar să-şi ridice şapca de pe cap, la momentul oportun, când se întâlneşte cu şeful şi să ne dea şi nouă iluzia că pentru el suntem băgaţi în seamă! După cum vedeţi, ca să nu ziceţi că vă spun braşoave, nici parlamentarii domnului Dragnea de la Vâlcea nu au voie să comunice cu presa şi prin ea, cu lumea!

În orice caz, strategia lor este eficientă pe alocuri, pentru că un soi de comunicare există, numai că asta se face cu ajutorul presei de partid, care nu pune întrebări şi nu intereasează să spargă nuca acestei false deschideri.

Publicat Opinia mea

Elemente care generează pericole:

 -       motorul se supraîncălzeşte în localităţile urbane unde traficul se desfăşoară pe sectoare lungi cu viteze foarte mici;

-       ziua lungă determină multe persoane să-şi prelungească programul obişnuit de lucru şi se urcă la volan mai obosiţi decât de obicei;

-       poate apărea deshidratarea;

-       conducătorilor auto care au afecţiuni cardiace au mari probleme în anotimpul cald;

-       la deplasarea în afara localităţilor viteza fluxului de autovehicule suporta modificări frecvente (când foarte mare, când mică);

-       sistemele de rulare şi frânare se supraîncălzesc;

-       anvelopele se supraîncălzesc şi există riscul exploziei lor;

-       traficul este aglomerat;

-       vara se execută lucrări de întreţinere a carosabilului;

-       copiii sunt în vacanţă şi se joaca neatenţi pe carosabil sau în apropierea lui;

-       este perioada concediilor şi apar în trafic conducători auto care nu cunosc traseul şi particularităţile specifice locului, conducand derutaţi şi ezitant;

 Măsuri de prevenire a pericolelor:

- asiguraţi-vă o stare fizică şi psihică bună înainte de a porni în cursă;

 - verificaţi şi la nevoie reparaţi sistemul de răcire a motorului;

 - verificaţi bine starea sistemelor de frânare, rulare şi climatizare;

 - stabiliţi un traseu de bază şi unul de rezervă dacă plecaţi în concediu;

 - dacă efectuaţi o călătorie mai lungă etapizaţi traseul astfel încât să includeţi şi pauze pentru odihnă, pentru a combate oboseala;

 - consumaţi multe lichide;

Publicat Dus întors

           Poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Glăvile şi Poliţiei Staţiunii Voineasa au depistat în trafic doi şoferi, fără permis de conducere.

În seara zilei de 6 august a.c., poliţiştii din Glăvile au oprit pentru control, în comună, o maşină condusă de o femeie de 41 de ani.

 Şoferiţa nu avea permis de conducere, iar autoturismul îi fusese încredinţat de un bărbat de 38 de ani, din Orleşti, care cunoştea faptul că femeia nu are permis.

 Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal.

 Tot la data de 6 august a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Voineasa au depistat în trafic, pe Drumul Naţional 7A, un alt şofer fără permis de conducere. Acesta are 29 de ani şi locuieşte în oraşul Petrila, judeţul Hunedoara, autovehiculul fiindu-i încredinţat de un prieten, care ştia că tânărul nu are permis.

 Şi în acest caz, a fost înregistrat un dosar penal.

Publicat Dus întors

“Nu-l voi schimba pe Ioan Gavrilescu. Oltchim se confundă cu el şi Oltchim va muri când va pleca Gavrilescu.”, spunea, la un moment dat, fostul manager general al combinatului chimic, Constantin Roibu. Din păcate, aşa a şi fost. La un an şi jumătate după retragerea unuia dintre cei mai longevivi conducători sportivi din România, cel mai titrat club din ţară s-a desfiinţat. Fostul preşedinte, ajuns la o vârstă venerabilă, a părăsit de ani buni oraşul pentru a se muta definitiv la Bucureşti. Ioan Gavrilescu, cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea din anul 2005, a fost depăşit în longevitate în fruntea unui club doar de Jean Pădureanu, de la Gloria Bistriţa, care a bifat 46 de ani de conducere. Gavrilescu s-a născut la Focşani la 14 martie 1941, unde a absolvit Liceul Unirea.

“Am sosit în Râmnic în momentul în care s-a inaugurat Spitalul Nou”

Ioan Gavrilescu îşi începe povestirea cu tristeţe în glas. Explică de ce trebuie să plece din oraşul care l-a adoptat şi unde s-a realizat profesional şi a trăit cele mai frumoase clipe: “Mă aflu într-un moment dificil, vă spun sincer. Este pentru prima dată când mă îndrept spre o perioadă a vieţii mele pe care nu mi-o doream. După zeci de ani, din motive strict familiale, a trebuit să părăsesc oraşul Râmnicu Vâlcea.”. Apoi, preşedintele de poveste al Oltchimului îşi aduce aminte de începuturi: “Am ajuns aici la 1 iulie 1972, exact în ziua în care s-a inaugurat Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, “Spitalul Nou”. O să mă întrebaţi ce legătură are. Avea, pentru că singura mea problemă cu mutarea era că trebuia să găsesc un serviciu pentru soţia mea care este medic. M-am angajat în combinatul chimic când era director Mihai Ionel.”.

Cum s-a născut Chimistul

Ioan Gavrilescu explică modul în care s-a născut cel mai de succes club sportiv din România: “Probabil, e ultima dată când îmi spun povestea mea, cât mai scurt posibil. În 6 noiembrie, am fost ales preşedinte al AS Chimistul Râmnicu Vâlcea. În acele vremuri, mişcarea sportivă era o problemă de stat. 80% dintre cluburi erau subvenţionate de sindicate, restul de diferite ministere, Steaua cu Armata, Dinamo cu restul, Rapidul cu CFR-ul şi aşa mai departe. Până în 1990, activitatea sportivă a fost susţinută sută la sută de sindicat. Când am venit eu, la club erau şase secţii sportive printre care şi handbalul, dar lucrurile se limitau la amatorism. Am avut o discuţie cu directorul general, Mihai Ionel, chiar în preziua în care am fost numit sau ales, Dumnezeu mai ştie cum a fost. I-am spus că vreau să facem o echipă care în câţiva ani să ajungă campioană a României. Nu m-am gândit mai departe, sincer să fiu. Se construia aici o sală de sport de 2000 de locuri şi mă gândeam să o putem umple, dar nu prin venirea Mariei Ciobanu sau a lui Dolănescu. Am avut de ales între handbal feminin şi baschet feminin. Mi-a spus directorul că vreau acest lucru pentru că îmi plac femeile. Nu i-am recunoscut deşi, sincer, mi-au plăcut. Motivaţia mea era alta, în aceste sporturi, Steaua, Dinamo şi Rapid nu aveau echipe. Am ales handbalul, am primit ok-ul şi am plecat la treabă. Ce a urmat se ştie, totul are un început, ca în afaceri, nu mă întreba cum am făcut sutele de milioane de dolari, întreabă-mă cum l-am făcut pe primul.”.

“Ioan Gavrilescu a însemnat enorm pentru Vâlcea. A fost un exemplu pentru noi toţi. A dus clubul pe trepte foarte înalte. Am toată admiraţia şi respectul pentru dânsul şi mă felicit că în mandatul meu a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului. Fiecare om din ţara asta are un înlocuitor, dar este drept că în această economie de piaţă nu se mai poate ţine un club la nivelul la care a fost. Se poate, însă, dar cu o mare mobilitate din partea tuturor factorilor de decizie.” – Mircia Gutău – primar al Râmnicului.

“Ioan Gavrilescu a însemnat o performanţă pe care nu ştiu dacă vreo altă echipă o va putea respecta în România. Oltchim a fost cea mai galonată formaţie de handbal feminin nu doar din România, ci din Europa. Este, în primul rând, meritul domnului Gavrilescu, dar şi al colectivului. Nu trebuie să-i uităm nici pe oamenii fără de care nu se putea face performanţă, Constantin Roibu şi Ionel Mihai, ambii foşti directori la Oltchim. Eu nici acum nu m-am obişnuit cu sintagma de fostul club Oltchim… Plecarea lui Ioan Gavrilescu este o pierdere. Oraşul i-a şi recunoscut meritele şi l-a declarat cetăţean de onoare al municipiului. Nu cred că va mai apărea în curând un nou Ioan Gavrilescu. Situaţia este alta, condiţiile sunt altele. A avut marea calitate că a putut pune în valoare potenţialul unui combinat chimic, combinat care şi el gâfâie, din păcate.” – Petre Berbecaru, fost preşedinte şi vicepreşedinte la CS Oltchim.

“A fost unul dintre cei mai buni preşedinţi de cluburi de handbal din România. A avut şi mult noroc pentru că a avut bugetul necesar pentru a face o echipă mare, faţă de ceea ce se întâmplă acum. Îl felicit pentru tot ce a făcut, o merită din plin. Plecarea sa reprezintă o mare pierdere pentru Vâlcea şi pentru sportul vâlcean. A plecat din Râmnicu Vâlcea, dar nu a plecat din ţară, cred şi sper că ne va da sfaturi în continuare.” – Toma Pleşa – fost arbitru internaţional.

“Îl cunosc pe domnul Gavrilescu din 1961, eram amândoi studenţi la Iaşi. Întâmplarea a făcut ca după 11 ani să ne regăsim la Râmnicu Vâlcea. Eu am venit de la Borzeşti şi m-am ocupat de staţia de epurare. Am plecat în 72 în urma unei altercaţii cu un director. În locul meu a venit… Ioan Gavrilescu. Am făcut concedii împreună, petreceri împreună. Am rămas prieteni şi ne vizităm şi acum. A făcut oraşul cunoscut prin handbal, mai mult decât prin alte activităţi.” – Nicolae Curcăneanu, fost prefect al judeţului Vâlcea.

“Cu Ioan Gavrilescu am avut şi am o prietenie apropiată şi o pasiune pentru handbal. Teodor Coman ne-a chemat pentru o consultare, înainte de a face sala de sport. Ne-a spus că el face o sală mare şi ne-a întrebat ce facem şi noi: Am spus că facem două echipe, una de handbal şi una de baschet. Baschetul nu a mers, handbalul a ajuns departe în Europa.” – Ionel Mihai, fost director general la combinatul chimic.

“Ioan Gavrilescu a fost omul potrivit la locul potrivit. A muncit foarte mult pentru prestigiul acestui club. Este adevărat că a fost şi ajutat, nu singur a rezolvat totul. Este un om deosebit, şi pentru judeţul Vâlcea a fost o mare onoare să-l aibă. Vâlcea, în acea perioadă, avea peste cinci echipe în primul eşalon şi mergea foarte bine. Acum, nu mai e aşa, eu îi rog pe cei care iubesc sportul să-l ajute şi să-l readucă unde a fost pe vremuri. Atunci, sportivii aveau un loc de muncă, o casă, indemnizaţii. Sportivii aveau cele mai bune condiţii de pregătire, inclusiv la liceele de specialitate şi la şcoli, în general.” – Venerica Pătru, fost prim-secretar al judeţului Vâlcea.

“Dacă nu ar fi fost dânsul, cu energia care l-a caracterizat, probabil că la Râmnicu Vâlcea nu se putea înfiinţa o echipă ca Oltchim, care să reziste atât de mult timp. Vedeţi că acum în handbalul feminin românesc se investesc mulţi bani, dar nu se reuşeşte formarea unei echipe ca Oltchim. La noi s-a putut tocmai pentru că a existat un colectiv coordonat de Ioan Gavrilescu. Nu a fost greu să lucrez cu dânsul, au fost şi perioade foarte bune, şi perioade dificile. Eu nu ştiu dacă în Râmnicu Vâlcea o să apară o altă echipă cu astfel de performanţe. Ca o concluzie, dacă ar fi să o iau din nou de la capăt pe acest drum, tot pe Ioan Gavrilescu aş conta.” – Constantin Roibu – fost manager general la SC Oltchim.

Publicat Sport
Marți, 07 August 2018 20:29

ANUNŢ

ANUNT PUBLIC 1

privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

            UAT CĂLIMĂNEŞTI anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Imbunatăţirea calităţii vieţii populaţiei prin modernizarea oraşului Călimăneşti Obiect 5: Extindere, modernizare şi reabilitare străzi, oraş Călimăneşti, judeţul Vâlcea.

Propus a fi realizat în oraşul Călimăneşti, Str. M. Viteazu, T. Vladimirescu, Pinilor, Magnoliei, Teilor, Brazilor, Centralei, Pieţei, Drumul Vechi, La Săndeşti, Freziilor, Fagilor, Salciei, Neagoe Basarab, Taberei, Păcii, Alexandru Vlahuţă, General Magheru, Depozitului, C.D. Gherea, Ogrăzilor, Zorilor, Zambilelor, A. Odobescu, La Bisericeşti, jud. Valcea.

            Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Valcea, strada Remus Bellu nr.6 în zilele de luni-vineri, între orele 9.00 – 14.00.

            Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Valcea, strada Remus Bellu nr.6.

Marți, 07 August 2018 20:25

ANUNŢ

ANUNŢ

         Primăria Comunei Galicea, C.U.I. 2541118, cu sediul în localitatea Galicea, judeţul Valcea pune la dispozitie prin inchiriere un spaţiu în suprafaţa de 16,81 mp, situat în imobilul „CENTRU COMUNITAR GALICEA” din satul Galicea, comuna Galicea cu destinatie comerciala pentru o perioada de 2(doi) ani.

         Termenul limita de depunere al ofertelor: 10.08.2018 ora 9.00

         Sedinta de deschidere a ofertelor va avea loc in data de 10.08.2018 orele 10.00

         Termenul limita de obtinere a caietului de sarcini 31.07.2018 ora 16.00.

         Termen limita de raspuns clarificari 03.08.2018

       Conditii participare: ofertantul persoana fizica/ asociere sa fie autorizat sa desfasoare activitati care sa fie compatibile cu destinatia spatiului respectiv activitati de comert, sa constituie garantia de participare pana la data de 10.08.2018, sa prezinte in oferta detaliat activitatea care va fi desfasurata, documentele doveditoare cu privire la activitatea pe care o va presta, dovada constituirii garantiei de participare, C.U.I. emis de O.R.C., certificate constatatoare privind indeplinirea obligatiilor de plata a impozitelor si taxelor catre bugetul local cat si formularele prevazute in Caietul de sarcini.

       Cuantumul garantiei de participare este de 312,66 lei si se constituie in numerar la casieria Primariei pana la termenul limita de depunere a ofertei.

       Criteriul de atribuire a contractului de închiriere este licitatie publica cu plic inchis, nivelul cel mai ridicat al chiriei. Caietul de sarcini se obtine de la sediul Primariei Galicea zilnic intre orele 10.00- 14.00.

       În cazul neadjudecării, şedinţa de licitaţie va reluată la o dată ulterioară. Informaţii suplimentare se pot obţine la tel. 0250762152, fax 0250762160, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

                                                          PRIMAR

                                                       NAFLIU ION

Marți, 07 August 2018 20:22

Fugiţi, vin ai noştri!

Aşa cum vă anunţam în opinie deşi nu-mi place să vorbesc despre mine si nici nu e corect într-un articol de analiză politică, din cauza bolii, am stat două nopţi pe balcon, la aer. l Câte lucruri se mai pot întâmpla, noaptea! De exemplu, am văzut nişte tineri alergând în sus şi în jos, pe strada principală. Cred că erau cei care participaseră ca spec-tatori, la scandalul dintre şoferul alergat de poliţie şi poliţişti. Asta n-am putut să aflu decât a doua zi, dimineaţa, când  doamna Sandra Dăscălete, purtătorul de cuvânt al IPJ a transmis ziariştilor din Vâlcea, toată povestea scan-dalului. l Cel mai important lucru, însă, pe care l-am văzut, a fost şirul nesfârşit de maşini, care venea dinspre Sibiu. Circulau aproape bară la bară, deşi noaptea se circulă mai uşor pe Valea Oltului. Şi ziua sunt şiruri nesfârşite de maşini care vin dinspre Sibiu. E limpede că vin etranjeriorii, fraţii noştri de afară. l Prima dată şi-au trimis un sol, din Suedia, cu lozinca sub care se întorc ei, acasă. Evident că au apărut şi diversionişti, era normal, unul adus de Antena 3 direct pe post, spunea că el organizează Revoluţia, că va curge sânge şi fum. N-a mai muşcat nici un post de televiziune din ştirea asta. Dealtfel, omul juca rolul de nebun destul de prost, pentru că părea cât se poate de normal. l La Bucureşti, liderii opoziţiei au început să se certe între ei, vor să se pună în fruntea milionului de români, veniţi din afară. Ar fi o mare greşeală, pentru că toţi au trecut pe la guvernare şi au făcut varză România, aşa fel încât românii bat drumurile Europei! l Nu i-am spus niciodată unei femei că este urâtă, dar Alinei Mungiu Pippidi   i-aş spune-o cu toată sinceritatea, atât de tare aş vrea să o marcheze acest lucru, încât să nu mai iasă din casă niciodată. l Cum adică, copilul meu, care vine din Anglia, este un băiat de mahala, pentru că a făcut universităţi acolo? Dacă tot e mândră de relaţia ei cu Dragnea, pe care îl ajută consistent, se poate salva într-un singur fel: să-l ia pe ăsta de mână şi să-l ducă în Anglia, să-l întâlnească cu nişte oameni din generaţia lui fii-su, care creşte porci în Alexandria!
    În fine, stăm cu ochii pe televizoare, noi, ăştia, de acasă, să vedem ce se va întâmpla vineri în Bucureşti.

Publicat Dus întors

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu