Ups! ;(

Articole publicate Luni, 06 August 2018 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea
Luni, 06 August 2018 23:18

Anunţ Pierderi

Pierdut Certificat Constatator nr.44092 din 12.09.2017 pentru activitati la terti apartinand PANORAMA TAXI SRL CUI 36390176, J38/605/2016. Se declara nul.

Luni, 06 August 2018 23:11

Anunţ de mediu

SC La Iliuţă SRL, cu sediul social în Horezu. cartier Urşani, nr.4, judeţul Vâlcea, a depus documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de mediu pentru activităţile cod CAE 1610 - TĂIEREA ŞI RINDELUIREA LEMNULUI în punctul de lucru situat în Horezu, cartier Urşani, nr.4, judeţul Vâlcea.
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Agenţiei pentru protecţia Mediului, strada Remus Bellu, Rm.Vâlcea. Eventualele contestaţii şi sugestii legate de activitate se vor depune în scris sub semnătura şi cu datele de identificare la APM VÂLCEA.
Data limită până la care se primesc propuneri şi contestaţii este de 30 de zile lucrătoare. APM nu ia în considerare propuneri şi contestaţii care intervin după acest termen.

Luni, 06 August 2018 23:06

Campania "Mingi în şcoli" continuă

Aflată deja la a treia ediţie, campania “Mingi în şcoli” continuă anul acesta sub motto-ul „Echipează viitorii handbalişti ai României!”. După doi ani în care în care au fost donate 5.000 de mingi de handbal în 470 de şcoli de pe teritoriul României, campania „Mingi în şcoli” îşi propune să doneze echipamente sportive viitorilor campioni ai ţării. „Mingi în şcoli” este o campanie creată pentru a susţine viitorul handbalului în România. Avem una dintre cele mai vechi şcoli de handbal din lume, cu performanţe pe măsură, profesori incredibili şi copii dornici să înveţe. Suntem singura ţară a cărei echipă naţională a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial de Handbal Feminin, începând din 1957. Viitorul campion de mâine este copilul de astăzi care trebuie susţinut în drumul către prima lui victorie. De aceea, pentru a le oferi ocazia cât mai multor copii să joace handbal, o companie din România, în parteneriat cu Federaţia Română de Handbal, a lansat campania Mingi în şcoli, în 2016, proiect menit să crească accesul elevilor la acest sport şi să susţină viitoarea generaţie de campioni ai handbalului românesc. „Campania Mingi în şcoli a ajuns la cea de-a treia ediţie, reuşind să obţină rezultate incredibile în primii ani, rezultate care îşi vor spune cuvântul în viitorul handbalului românesc. Ne bucurăm că anul acesta echipele de handbal din şcolile României vor primi echipamente sportive, o lipsă suplinită este un pas înainte pentru viitorii campioni ai României”, spune Alexandru Dedu, Preşedintele Federaţiei Române de Handbal. „Continuăm campania Mingi în şcoli pentru al treilea an la rând pentru că ne dorim ca iniţiativa noastră să ajute semnificativ la susţinerea viitoarei generaţii de campioni ai României. Credem că fiecare copil are dreptul să facă sport în şcoală, iar campania noastră vine în întâmpinarea celor care aleg să înveţe şi să practice handbal la şcoală”, declară şi Gabi Barbu, General Manager al companiei. Campania „Mingi în şcoli” care a început la 1 august este susţinută prin intermediul platformei www.mingiinscoli.ro, precum şi în magazinele din comerţul modern (hipermarket-uri şi supermarket-uri) din întreaga ţară. Astfel, în perioada 1 – 31 august, oricine achiziţionează produse din gama FA (cu excepţia săpunului solid) va contribui la campania de susţinere a handbalului românesc prin dotarea a sute de şcoli din întreaga ţară cu echipamente sportive. Pentru a înscrie o şcoală în campanie, trebuie completat formularul de campanie de la secţiunea „Înscrie o şcoală” de pe platforma www.mingiinscoli.ro.

Publicat Sport
Luni, 06 August 2018 23:03

Rusescu se întoarce la Steaua

S-a făcut! Atacantul vâlcean, Raul Rusescu (30 de ani) a revenit la FCSB. Atacantul şi-a rezolvat situaţia de la Osmanlispor, a sosit aseară în ţară, iar azi vor fi definitivate actele. Oficialii roş-albaştrilor îl vor trece pe fotbalist şi pe lista UEFA pentru dubla cu Hajduk Split, din turul 3 preliminar al Europa League. FCSB a rezolvat problema atacantului. Raul Rusescu revine la echipa la care a mai evoluat în două rânduri: 2011-2013 şi 2014-2015. Fotbalistul a ajuns la un acord cu oficialii lui Osmanlispor, formaţia de care aparţinea, şi va ajunge la vicecampioana României liber de contract. El va fi al doilea atacant din lotul lui Nicolae Dică, după Gnohere. Rusescu a sosit în România, după ce a bătut palma cu FCSB, iar azi vor fi semnate actele. Jucătorul va fi prezentat oficial în scurt timp şi va fi trecut şi pe lista UEFA pentru "dubla" cu Hajduk Split, din turul 3 al Europa League. Ajuns la 30 de ani, Rusescu este cotat la 300.000 de euro de transfermarkt.de. El va parafa un contract pe doi ani şi va avea un salariu de 25.000 de euro pe lună la FCSB. Rusescu a adunat în tricoul roş-albastru 123 de meciuri, 54 de goluri şi 21 de pase decisive. În 3 ani de contract cu Osmanlispor, atacantul a bifat 35 de meciuri şi a înscris 17 goluri. Vârful are în palmares un trofeu Europa League cu Sevilla, două campionate cu FCSB şi unul cu Unirea Urziceni. Rusescu mai deţine şi o Cupă a României, câştigată cu FCSB. 25.000 euro pe lună va fi salariul lui Rusescu la FCSB. Numărul fotbaliştilor vâlceni din primul eşalon ajunge acum la cinci după Cătălin Pârvulescu, Ionuţ Stoica şi Alex Dandea, toţi la Sibiu şi Răzvan Popa, Universitatea Craiova. Toţi au avut rezultate slabe în etapa a treia. Craiovenii au remizat, 2-2, cu FC Botoşani în timp ce sibienii au luat tot un punct din meciul de pe teren propriul cu Dunărea Călăraşi, 1-1.

Publicat Sport

Diana Ciucă şi Roberta Stamin au făcut deplasarea în Polonia n Ildiko Kerekeş Barbu le va supraveghea de pe banca tehnică n tricolorele debutează azi, de la ora 13.00, contra Sloveciei.

 

Naţionala feminină de handbal junioare a României va debuta azi la Campionatul Mondial din Polonia, cu un meci contra Slovaciei, partidă care va începe azi, de la orele 13.00. Junioarele antrenate de fosta glorie Oltchimului, Carmen Amariei şi-au fixat deja şi modul în care vor să sărbătorească câştigarea unei medalii – o baie în pişcină. „Am înţeles că e o piscină acolo sau ceva de genul acesta. Am zis că dacă luăm titlul mondial deja am mai făcut asta şi când am cucerit locul 1 la Jocurile Mediteraneene, ne-am aruncat în piscină şi era foarte rece”, a declarat Diana Ciucă, portarul naţionalei de junioare a României, care anul trecut a fost desemnată cel mai bun goal-keeper al Campionatelor Europene.

Şi centrul echipei noastre, Monica Bărăbaş, abia aşteaptă baia în piscină: „E o tradiţie, pentru că şi când am fost la Jocurile Mediteraneene am făcut acelaşi lucru după ce am luat medalia de aur. Toată lumea stie să înoate, deci nu vor fi probleme”, a declarat ea. Ideea nu este nouă. La fel au procedat, în 1995, antrenoarea lor, Carmen Amariei, şi coechipierele acesteia, după ce au cucerit titlul mondial de tineret, acum 23 de ani. „Direct în piscină am fost toată echipa, era o piscină acolo în cadrul complexului unde am fost cazate. Bineînţeles că am făcut hora, renumita horă, şi cred că am stat până la 3 dimineaţa povestind la sucuri de portocale şi bucurându-ne. Abia la 2-3 zile, când am ajuns acasă am realizat de fapt performanţa pe care o făcusem în ’95”, rememorează antrenoarea echipei de junioare, Carmen Amariei, componentă a acelei naţionale de aur. România a câştigat ultima oară titlul mondial la junioare în 2014, cu o echipă din care făceau parte Bianca Bazaliu şi Cristina Laslo. Pentru a ajunge să joace pentru titlu, naţionala de handbal junioare are însă de parcurs un drum lung, care începe cu primul meci din grupe, programat azi contra Slovaciei. „Tricolorele” vor juca în continuare contra Braziliei, Poloniei, Angolei şi Germaniei. Româncele au fost în cantonament la Râmnicu Vâlcea, fetele sunt încrezătoare în şansele lor„Ne pregătim foarte mult pentru acest Campionat Mondial. Tragem fiecare de noi cât putem şi vrem să avem un rezultat cât mai bun acolo. Trebuie să abordăm fiecare meci cu seriozitate şi cu încredere în noi şi cred că va fi bine. Germania e campioana europeană de anul trecut, dar nu ne e frică de ea, intrăm cu încredere şi o să vedem cum va fi”, e de părere interul stânga, Ioana Bălăceanu.

Monica Bărăbaş, jucătoare care la 17 ani a marcat 100 de goluri în Divizia A, este foarte optimistă: „Este o grupă accesibilă, iar noi pregătindu-ne acum, sperăm să facem o figură frumoasă şi să trecem de faza grupelor, iar apoi să luăm totul pas cu pas”, a declarat ea.

Carmen Amariei, care a văzut multe atât ca jucătoare cât şi ca antrenoare, ştie că nici un meci nu e câştigat dinainte„Nu pot să spun că ne temem de vreun adversar. Încercăm să ne axăm strict pe ceea ce avem noi de făcut. Va fi o grupă destul de puternică, meciul decisiv va fi cel din cruce, cu echipa din grupa cealaltă. Pot spune că o teamă nu am de acest Campionat Mondial şi nici legat de lot, pentru că ele se pregătesc foarte bine şi îşi doresc să performeze foarte bine la acest turneu final. Atât ne dorim, ca ele să fie sănătoase şi să abordeze cu maximă seriozitate acest turneu final de Campionat Mondial”, a declarat Carmen Amariei.

 Lotul României pentru Campionatul Mondial

 Portari: Andreea Chetraru (CSM Bucureşti), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea / HCM Craiova), Ioana Ugran (Olimpic Tg. Mureş)

Extreme stânga: Roberta Stamin (Chimia Rm. Vâlcea), Marina Ilie (CSA Steaua)

Interi stânga: Andreea Târşoagă (Olimpic Tg. Mureş), Patricia Moraru (CSM Bucureşti), Diana Lăscăteu (CSM Bucureşti)

Centri: Monica Bărăbaş (Olimpic Tg. Mureş), Denisa Vâlcan (CSS Tulcea), Andreea Popa (Rapid)

Interi dreapta: Amalia Coman (CSM Bucureşti), Ioana Bălăceanu (ACS Transilvania Braşov), Miruna Pica (U Cluj)

Extremă dreapta: Adina Cace (ACS Amy Slatina)

Pivoţi: Daniela Marin (CSS 2 Bucureşti), Ana Maria Mincu (HCM Craiova), Ştefania Jipa (CSM Bucureşti)

Staff tehnic: Carmen Amariei, Cristian Preda, Ildiko Barbu Kerekes

Publicat Sport

                                                                                                                                                                                                                                                                     Nr.inreg. GAL PARANG 416/25.07.2018

PROGRAMUL NAŢIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ 2014 – 2020

- program finanţat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală –

EUROPA INVESTEȘTE ÎN ZONELE RURALE

Măsura 19 LEADER, Sub măsura 19.2 Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală

ANUNT PRIVIND PRELUNGIREA APELULUI DE SELECTIE nr 01/2018

AFERENT MASURII M7/3A „Sprijin pentru imbunatatirea competitivitatii prin intermediul schemelor de calitate in domeniul prelucrarii si marketingul produselor agricole si pomicole” – varianta simplificata

Numărul de referinţă al sesiunii cererii de proiecte: Măsura 7 ( DI: M7/3A) - 01/29.06.2018 – 20.08.2018.

Data publicarii initiale a apelului de selectie: 20.06.2018

Data publicarii anuntului de prelungire a apelului de selectie: 27.07.2018

Data lansarii apelului de selectie: 29.06.2018

Data limita pentru depunerea proiectelor este 20.08.2018, orele 14.00

Asociatia Grup de Actiune Locala „Parang” anunta prelungirea celui de-al doilea apel de selectie aferent masurii M7/3A „Sprijin pentru imbunatatirea competitivitatii prin intermediul schemelor de calitate in domeniul prelucrarii si marketingul produselor agricole si pomicole” , pentru anul 2018 in perioada 29.06.2018 – 20.08.2018

1.    Măsura lansată prin apelul de selecție – cu tipurile de beneficiari eligibili:

Tipurile de beneficiari eligibili care pot aplica pentruMăsura 7 ( DI: M7/3A) „Sprijin pentru imbunatatirea competitivitatii prin intermediul schemelor de calitate in domeniul prelucrarii si marketingul produselor agricole si pomicole” sunt:

P UAT-urile partenere GAL,

P intreprinderile din categoriile microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea propusa prin proiect in teritoriul GAL Parang.

P ATENTIE ! Pentru participarea pentru prima data la o schema de calitate, beneficiarii sprijinului sunt fermieri (cu exceptia persoanelor fizice neautorizate) sau grupuri de fermieri legal constituite care isi desfasoara activitatea Agricola pe teritoriul GAL Parang.

2.    Fondurile disponibile pentru Măsura 7: ( DI: M7/3A)- alocate în această sesiune: 136 792euro.

3.    Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru un proiectMăsura 7: ( DI: M7/3A)-150. 000 euro/proiect.

Valoarea maximă eligibilă va respecta cuantumul maxim prevăzut în fișa tehnică a măsurii din SDL:Măsura 7 ( DI: M7/3A)-150.000 euro/proiect.

Intensitatea sprijinului public nerambursabil:este de maxim 50 %, conform Anexa nr. II la Regulamentul(UE) nr. 1305/2013. Pentru implementarea activitatilor constand in certificarea produselor ecologice, acreditarea produselor traditionale si utilizarea inscriptiei “produs montan” se ia in calcul costuri fixe, în valoare de 3000 Euro/solicitant/an, timp de maxim 5 ani, dar nu mai mult de perioada maxima de implementare a proiectului(se considera cheltuieli eligibile cheltuielile de aderare la scheme de calitate, Taxele de certificare, Cotizaţiile / contribuţiile anuale pentru participarea la scheme de calitate si Cheltuielile aferente controalelor periodice de certificare)

4.    Data limită de primire a proiectelor si locul unde se pot depune proiectele: 20.08.2018, ora 14:00.Sediul Asociației Grup de Acțiune Locală „Parang” din comuna Polovragi, sat Polovragi nr 293 A, județul Gorj, de luni până vineri între orele: 10:00-14:00.

5.    Informatii detaliate privind accesarea si derularea masurii M7/3A sunt, cuprinse in Ghidul Solicitantului, pot fi accesate pe pagina de internet a GAL-ului www.parang.ro.

6.    Datele de contact unde solicitanții pot obține informații suplimentare: Sediul Asociației Grup de Acțiune Locală „Parang” din comuna Polovragi, sat Polovragi nr 293 A,județul Gorj, de luni până vineri între orele: 10:00-14:00. Pagina de internet:www.parang.ro.

7.    La sediul GAL va fi disponibila varianta detaliata pe suport tiparit a masurii M5.

Președinte,

Dogaru Constantin

l Probabil că aţi urmărit pe Antena 3 întâlnirea cu Liviu Dragnea, de duminică seara. Omul a venit pregătit de acasă, de la partid, cu planşe, exact cum a făcut-o acum doi ani, când le-a luat minţile românilor, spunându-le, vorba lui Johannis că în România va curge numai lapte şi miere. Trebuia să-l combată, evident, pe preşedintele care în urmă cu o zi şi-a îmbărbătat liberalii ca să aducă normalitatea în ţară. l Care ar fi această normalitate, îl întreabă orice român. Asta pentru că pluteşte o oarecare nedumerire când vorbeşte Dragnea şi arată cât au crescut salariile şi pensiile, dar mai ales cât or să crească. l Nu spune, însă, nimic despre investiţii. Nu suflă nici o vorbă. Ce-i drept, nici Johannis n-a făcut referire la aşa ceva. Ce să înţelegem de aici? Că economia românească este construită numai pe consum? Se pare că da!   Într-o bună zi, însă, vom plăti foarte greu această alergare după electorat cu banii în mână, ca să voteze pe unul sau pe altul, fără să primim asigurări că vom ieşi din formula “Totul se trăieşte în prezent”. l Nu cred că există ţară în Europa, cu drumuri mai proaste, şi care să-şi dorească atât de mult nişte autostrăzi, ca să nu mai piardă poporul, timpul pe drum! Sunt absolut sigur că există economisti, ingineri şi oameni care ştiu să lucreze pe proiecte, în stare să aşeze pe masa elecotoratului o variantă care să ofere românului o perspectivă, plus locuri de muncă, plus şansa racordării cu ţările vecine, plus, plus, plus... l Nu cred că o asemena varianta ar putea să distrugă proiectul lui Dragnea cu măririle de salarii şi de pensii. Se spune că, dimpotrivă. Sunt, însă, atât de orbi, aceşti politicieni, încât sunt în stare să sacrifice nu numai viitorul copiilor, ci şi viitorul copiilor copiilor, numai ca sa stea ei, infipţi în scaun. l Am văzut pe toate posturile străine de televiziune o secvenţă cutremuratoare. Presedintele Maduro al Venezuelei a strâns în piaţa publică, aşa cum a făcut Dragnea, acum două luni, popor de lume şi armată să le spună că economia se va schimba şi că lumea va trăi mai bine. Inflaţia în Venezuela este de un milion, populaţia suferă de foame, de asistenţă medicală, este ceva atât de sinistru încât şi vecinii lor columbieni au început să aibă o atitudine acuzatoare la adresa lui Maduro. Asupra preşedintelui, a avut loc un atentat cu drone, n-a murit, dar probabil că teroarea va creşte în Venezuela. l În fine, noi nu suntem Venezuela, n-avem chiar atât petrol cât are Venezuela, dar avem suficiente lucruri care ne-ar putea face lideri economici în zonă. Când? Cum?

Publicat Dus întors

Dacă lucrurile sunt încurcate în politica naţională, totul pleacă de la cel mai parşiv politician pe care l-a avut România, pe numele său, Adrian Năstase.
La înţelegere cu Ion Iliescu a pregătit atât de bine câmpul politic, încât PSD să nu iasă niciodată de la putere. Cum s-a născut această abjecţie?! Simplu de tot! În 1996, românii erau atât de sătui de comunism şi se lămuriseră atrât de bine despre cât de ineficientă era guvernarea lui Iliescu, încât l-au trimis pe moş Teacă la plimbare, odată cu partidul său.
Ceilalţi, care au venit la putere, pe un val de entuziasm de nedesciurs, s-au dovedit a fi cu mult mai ineficienţi în guvernare. Au început mica privatizare pe care aproape că au definitivat-o, şi in mare parte industria locală a trecut în mâna acestor politicieni din Convenţia Democratică.
Nu puteau, ei, în cel mai pur stil românesc să nu guste din borcanul cu dulceaţă! A fost şi semnalul pe care l-au dat spre PSD-işti, că jaful trebuie continuat până la capăt. Se spunea despre acest fel de destructurare a economiei că s-a făcut cu legea în dreapta şi cu Biblia în stânga.
Populaţia, care nu mai trecuse prin astfel de experienţe s-a înfricoşat şi în 2000 i-a adus din nou pe PSD-işti la putere.

Să te ţii, nenică! A început cel mai mare jaf, pe care l-a trăit vreodată, România! Evident că s-au gândit ei, în acele vremuri că i-au tăiat acccesul opoziţiei la putere şi au inventat procesul electoral cu alegeri diferenţiate: legislative, la patru ani şi prezidenţiale la cinci. Năstase, care se vissa preşedinte, ştia că după trecerea celor 4 asni de guvernare PSD-istă va putea să păstreze încă unmandat, măcar, partidul său la putere.
Aşa ar fi fost, dacă presa nu s-ar fi coalzat împotriva sa, şi, probabil că şi alte forţe democratice, blocându-i acestuia, accesul la Cotroceni. În aceste condiţii a rămas în funcţie un preşedinte care trecea dintr-un mandat în altul, peste mai multe guvernări.  Uitaţi-vă la ce se întâmplă acum! Preşedintele este reprezentzantul opoziţiei, iar guvernul este PSD-ist.
Pare că nimic nu funcţionează între aceste două entităţi administrative, nu există un consemn, un regulament care să facă posibilă o comuniune cât de cât civilizată între ei. Nu cred să le treacă prin cap să modifice constituţia,  astfel încât ciclul ăprezidenţial să fie egal cu cel legislativ.Publicat Opinia mea

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu