Ups! ;(

Articole publicate Joi, 02 August 2018 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 01.08.2018, la ora 22.32, în comuna Galicea, sat Galicea pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe particulare.

Până la stingerea incendiului, a ars acoperişul din lemn cu învelitoare din tablă în suprafaţă de aproximativ 26 mp. După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii de către proprietarul locuinţei a unui generator de energie electrică defect, acesta prezentând scurgeri de benzină în momentul folosirii.

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 01.08.2018, la ora 16.22, în comuna Dănicei, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje.

Până la stingerea incendiului, flăcările au mistuit aproximativ o tonă de furaje producţie 2018. Incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din apropiere. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma producerii unor descărcări electrice, în timpul furtunii care s-a abătut asupra zonei.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Publicat Dus întors
Joi, 02 August 2018 22:12

La 17 ani, dupã gratii

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea-Biroul de Investigaţii Criminale au dispus, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Astăzi, 2 august, poliţiştii au reţinut un tânăr de 17 ani, bănuit de comiterea unei tâlhării, în Râmnicu Vâlcea, la data de 27 iulie a.c.

 În fapt, poliţişti au fost sesizaţi în după-amiaza zilei de 27 iulie, cu privire la faptul că, unui copil de 11 ani i s-a sustras prin smulgere telefonul mobil şi 50 de lei, în timp ce se afla la locul de joacă.

 Investigaţiile au fost demarate imediat în cadrul dosarului penal, persoana bănuită fiind identificată şi depistată de poliţişti.

 Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere legală.

Publicat Dus întors
Joi, 02 August 2018 22:09

Şoferii, la control!

         Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au acţionat ieri, 1 august, în municipiu, pentru asigurarea unui climat optim de siguranţa publică şi reducerea riscului rutier.

 A fost oprite pentru control 75 de vehicule, fiind aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, pentru lipsa poliţiei obligatorii de asigurare, nerespectarea prevederilor privind utilizarea telefonului mobil, dar şi alte abateri, de aproximativ 6.500 de lei.

 De asemenea, poliţiştii au reţinut 2 certificate de înmatriculare.

 Recomandări în atenţia conducătorilor auto

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

 Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

 Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

 Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

 Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

 Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

 Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

 Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!

Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Publicat Dus întors
Joi, 02 August 2018 22:05

Naţionala, prioritate pentru Ambros

După ce timp de şase ani a antrenat-o pe campioana en-titre a Europei, Eto Gyor, selecţionerul României la handbal feminin, Ambros Martin, a ales să plece în Rusia, la Rostov. Ibericul i-a atenţionat pe ruşi, însă, selecţionata tricoloră rămâne pentru el o prioritate. ”Vreau să mulţumesc conducerii din Rostov-Don, care mi-a oferit ocazia să pot conduce ambele echipe (n.r. Rostov şi România). Vreau să remarc faptul că în ultimii ani, atât la feminin, cât şi la masculin, echipele care au ajuns în finalele Ligii Campionilor au avut pe banca tehnică antrenori care sunt şi la naţionale. Acest lucru dovedeşte că nu este niciun risc pentru club. Acesta este un risc doar pentru mine şi pentru familia mea, pentru că îmi petrec timpul liber cu echipa naţională. Dar primesc sprijin deplin din partea familiei, ceea ce este foarte important pentru mine. Mă înţelege, ştie ce iubesc şi ce vreau să obţin. Echipa naţională este obiectivul meu personal. În calitate de antrenor, am acum şansa de a face ceva grozav cu echipa (n.r. România), în special la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vreau să fiu în echipă, vreau să am această experienţă ca antrenor, iar acum a sosit momentul”, a declarat Ambros Martin, conform site-ului oficial al echipei Rostov Don.

 

Azi începe turneul amical

Azi începe în sala sporturilor Traian turneul amical.

Iată programul meciurilor:

VINERI, 3 august 2018:

ora 10.00: Danubius Galati-Corona Brasov
ora 12.00: SCM Rm. Valcea-CSM Slatina
ora 17.00: Corona Brasov-CSM Slatina
ora 19.00: SCM Rm.Valcea - Danubius Galati

SÂMBĂTĂ, 4 august 2018:

ora 10.00: CSM Slatina-Danubius Galati
ora 12.00: SCM Rm.Valcea-Corona Brasov
ora 13.30: Festivitatea de premiere

Publicat Sport

După ce a trecut la limită de Polonia în debutul Campionatului Mondial Universitar din Croaţia, Naţionala feminină a României a avut parte de un adversar modest în meciul al doilea. Echipa din care fac parte şi jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea, Flori Craiu şi Maria Gavrilă a învins clar pe Uruguay, 29-10 şi este pe primul loc al clasamentului. În prima repriză, România a primit numai 3 goluri (12-3), iar principala marcatoare a echipei a fost Ana Maria Vacariu – 8 goluri. Au mai înscris: Szilvia Szabo – 5 g, Hermina Stoicănescu – 4g, Diana Predoi – 4g, Florentina Craiu – 3g, Maria Gavrilă – 3g, Andreea Taivan – 2g.

Publicat Sport

SCM Râmnicu Vâlcea a anuţat trecerea oficială la noul nume dar şI schimbări importante la nivel de conducere. Astfel, Petre Berbecaru a fost tras pe linie moartă şi numir consilier în timp ce noul preşedinte al secţiei de handbal feminin este fostul fotbalist şi arbitru, Florin Verigeanu. Iată comunicatul emis de SCM: ‘Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea vă aduce la cunoştinţă că vineri, 27.07.2018, s-a aprobat de către Consiliul de Administraţie ale Federaţiei Române de Handbal preluarea de către SCM Râmnicu Vâlcea a echipei de handbal HCM Râmnicu Vâlcea. Începând de la acea dată, 27.08.2018, handbalul vâlcean va fi reprezentat în Campionatul Naţional ”Liga Florilor” şi în Cupa EHF de către SCM Râmnicu Vâlcea, club ce a preluat toate jucătoarele şi staff-ul tehnic de la HCM Râmnicu Vâlcea. Secţia de handbal din cadrul Clubului va fi condusă de către dl. Florin Verigeanu, alături de care vor mai activa dl. Joiţa Marian, având atribuţii de director sportiv, dl. Cristian Pestrea (având atribuţii de Secretar General al Clubului) si Dumitru Marian (cu atribuţii de organizare competiţii). În cursul lunii august se va alătura şi dl. Berbecaru Petre (cu atribuţii de consilier tehnic), care momentan a rămas Preşedinte la HCM pentru definitivarea documentelor de predare a HCM Râmnicu Vâlcea. Tot în cursul lunii august, organigrama Clubului se va completa cu câteva posturi necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii sportive.

Publicat Sport

Călimăneştenii au cedat cu 2-3 şi părăsesc competiţia pentru gazde a marcat şi vâlceanul Grigore Ceapă

Câştigătoare a fazei judeţene a Cupei României, Cozia Călimăneşti, a jucat în prima etapă naţională a competiţiei, la Slatina, cu CSM Slatina, echipă repusă pe picioare de fostul jucător al Flacărei Horezu, Bobi Verdeş. Având câţiva vâlceni în lot, gruparea olteană s-a impus cu scorul de 3-2 şi merge în turul următor. Interesant e faptul că primul gol al slătinenilor a fost marcat de călimăneşteanul Grigore Ceapăîn minutul 30. Ştefan a egalat pentru gruparea lui Vasile Ilinca, în minutul 55. Precup a readus echipa gazdă în avantaj, în minutul 65, Roncea a egalat din nou pentru Cozia, din penalty, în minutul 75. Golul victoriei slătinenilor a fost marcat de un alt jucător care a evoluat în Vâlcea, Scheau, cu 5 minute înainte de final. Echipa noastră a folosit următoarea echipă: Buzilă – Sârbu, Ştefan, M. Chiripuş, Mazilu, Mojoiu, Roncea, A. Chiripuş, Ilea, Talpoş (Jura, 83), S. Rădoi (85. Biserică).

Rapid şi Craiova s-au calificat

 Două din echipele de tradiţie ale fotbalului românesc, Rapid Bucureşti şi Universitatea Craiova au fost şi ele înscrise în această fază a competiţiei. Giuleştenii, proaspăţi promovaţi în eşalonul al treilea, au evoluat pe propriul teren cu FC Viitorul Domneşţi de care a trecut cu 3-0. Echipa lui Adrian Mititelu a trecut în faza următoare fără să joace, la masa verde.

Rezultate:

Viitorul Liteni (SV) - CSM Paşcani (IS) 3-0
Viitorul Curiţa (BC) - ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ (NT) 0-2
FC Vultureşti (VS) - Unirea Mirceşti (IS) 0-5
Sportul Ciorăşti (VN) - CSM Focşani (VN) 1-7
Universitatea Dunărea de Jos Galaţi (GL) - Sportul Chiscani (BR)  2-1
Viitorul Ianca (BR) - Victoria Traian (BR) 0-1
Pescăruşul Sarichioi Junior (TL) - Delta Dobrogea Tulcea (TL) 3-1
CS Mihail Kogălniceanu (CT) - Agricola Borcea (CL) 1-3
Mostiştea Ulmu (CL) - ACSM Olteniţa (CL) 6-7 după lovituri de departajare(2-2 după 90 şi 120 de minute, 4-5 la lovituri de departajare)
Viitorul Axintele (IL) - Înainte Modelu (CL) 1-3 
FC Rapid Bucureşti (B) - Viitorul Domneşti (IF)  3-0
Argeşul Mihăileşti (GR) - CSO Bragadiru (IF) 0-3
ACS Drăgăneşti-Vlaşca (TR) - Sporting Roşiori (TR) 1-3
Gloria Corneşti (DB) - FC Pucioasa (DB)  2-1
Petrolul Ţicleni (GJ) - Viitorul Şimian (MH) 1-0
CSM Slatina (OT) - Cozia Călimăneşti (VL) 3-2
Victoria Zăbrani (AR) - Millenium Giarmata (TM) 2-0
Dacia Gepiu (BH) - Gloria Lunca Teuz Cermei (AR) 0-5
Sportul Petreşti (AB) - CS Hunedoara (HD)  3-1
Viitorul Şelimbăr (SB) - FC Avrig (SB)  0-2 după prelungiri (0-0 după 90 de minute)
Sticla Arieşul Turda (CJ) - CS Iernut (MS)  4-2
Crasna Moftinu Mic (SM) - Unirea Tăşnad (SM)  0-3
Rapid Jibou (SJ) - Minaur Baia Mare (MM) 0-2
ACS Unu Fotbal Club Gloria (BN) - Unirea Dej (CJ)  2-1
Nemere Ghelinţa (CV) - KSE Târgu Secuiesc (CV)  1-4
Unirea Cristuru Secuiesc (HR) - AFC Odorheiu Secuiesc (HR) 4-3 după prelungiri (3-3 după 90 de minute)
Precizia Săcele (BV) - CS Păuleşti (PH)  6-5 după lovituri de departajare (0-0 după 90 de minute, 1-1 după 120 de minute, 5-4 la lovituri de departajare)
Nu s-au disputat:

 Viitorul Albeşti (BT) - Sănătatea Darabani (BT)
Gazdele au trimis hârtie la FRF că nu participă la meciul din Cupă.
U Craiova 1948 SA (DJ) - Internaţional Băleşti (GJ)
Echipa din Băleşti nu mai are jucători şi sprijin financiar pentru încă o participare în campionatul Ligii 3, astfel că a decis să nu joace nici în Cupa României.
Croaţia Clocotici (CS) - Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (TM)
Echipa din Timiş se desfiinţează din cauza datoriilor pe care le avea. Nu a fost programată nici pentru că nu şi-a plătit ultimele baremuri de arbitraj la meciurile din Liga 3.

Publicat Sport

Un investitor doreşte să deschidă un punct de lucru în comuna Voiceşti, pentru care are nevoie de 40 de muncitori. Acesta este dispus să plătească până la 3.000 de lei salariu, pentru început. Omul doreşte să angajeze localnici, deoarece acesta este scopul principal al investiţiei şi nu profitul. Problema este că nu mai vrea nimeni să muncească. Primarul Vătafu este foarte supărat fiindcă a sunat pănă şi localnici plecaţi în UE rugându-i să vină acasă pe un salariu de aprox. 700 de euro, iar aceştia l-au refuzat. „Personal, nu-i înţeleg de ce ar câştiga 1.200 de euro prin Europa, când rămân tot cu 700 după ce plătesc chiria”, ne-a declarat acesta!

Publicat Dus întors

# Ceva se întâmplă, zic unii, cu porcii sălbatici... românii ar fi fost avertizaţi că se află într-o stare de pericol iminent, pentru că pesta asta porcină, africană, ar fi fost identificată în Ucraina. Sunt câteva luni de atunci, iar autorităţile au slăbit, mai ales în perioada când ar fi trebuit să fie mai aprigă atenţia specialiştilor pentru identificarea pestei porcine, lăsând ca ea să fie transportată, ca virus, din deltă spre interiorul ţării... ciobanii care merg în baltă, cum se spune, şi lasă porcii liberi, iar la retragerea spre casă, aceştia sunt stranii şi, odată cu ei, pesta pe care au luat-o de la porcii mistreţi din deltă ajunge în interiorul ţării. # Situaţia, după cum zice un specialist în problemă, pe un post de televiziune, este dramatică, este posibil ca România să fie declarată în carantină. # Din informaţiile care circulă în spaţiul virtual, bulgarii şi-ar fi luat măsuri mai devreme pentru stoparea întinderii pestei la ei pe teritoriu, angajând resurse financiare importante. # Durata refacerii potenţialului de care are nevoie industria alimentară de profil pentru refacere va fi de cel puţin zece ani! # Şi din acest punct de vedere, guvernarea asta s-a dovedit a fi o catastrofă...se zice că virusul străbate cinci mii de kilometri într-un an pentru a contamina! # Pe uşile primăriilor din Vâlcea sunt deja postate anunţuri cu semnele pe care le dau porcii atinşi de virusul pestei africane; asta se pare, însă, că nu-i va apăra pe ţărani foarte mult, pentru că infestarea este deja în expansiune... e bine, totuşi, că se face măcar atâta lucru, să prevină cetăţenii asupra semnalelor la care trebuie să fie atenţi dacă animalele din curtea lor au fost atinse de virus. # Se caută vinovaţi si epidemia capată dintr-o dată culoare... politică: Johannis a respins o lege care permitea subvenţionarea crescătorilor de porci - românul este un consumator de carne de porc în principal - ca să pună beţe în roate fiului lui Dragnea, care administrează o crescătorie de porci. Legea a fost comentată pozitiv de CCR şi Klaus a semnat-o! # Dincolo de toată această controversă există o realitate grozavă: au fost ucise cincizeci de mii de animale! Cred că se impune ca gospodarii, crescătorii de porci, să urmeze indicaţiile medicilor veterinari cu toată severitatea..., iar autorităţile administrative şi instituţiile care au în sarcina să ţină sub control sănătatea animalelor, să dea dovadă de transparenţă pentru ţinerea la curent a populaţiei cu evoluţia epidemiei...# Preşedintele ar trebui să convoace de urgenţă CSAT-ul pentru luarea de măsuri ca să fie salvată, cât se mai poate, industria de profil din România!

Publicat Dus întors

Din când în când cred că televiziunea naţională ar trebui să redea mitingul din decembrie 89 când a căzut Ceauşescu. Evident că puştii care au acum vârsta, să zicem, a lui Costi Răduelscu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, nu-şi aduce aminte prea bine, erau mult prea preocupat de treburile vârstei de trecere spre adolescenţă. Poate domnul preşedinte visa la colega lui din banca de la geam, cum zice cântecul ăla, de care sigur nici n-a auzit generaţia sa, cântat de Dan Spătaru, un dinozaur al muzicii uşoare româneşti. Ei bine, băieţii de la Secu l-au sfătuit pe comandantul suprem să facă un miting de solidaritate cu politica sa, exact în perioada când alţi băieţi cu ochi albaştri procedau la nişte provocări prin Timişoara... asta era exact ce aştepta poporul înfometat şi îngheţat de frig, cu nicio şansă de a visa altceva decât la răsturnarea lui Ceauşescu, aşa cum se întâmplase în toate ţările din est. Ocazia a fost scandalul iscat de pastorul Tőkés, care a fost introdus în ecuaţie exact de cei care au pus în scenă mai apoi mitingul din Bucureşti... pastorului Tőkés i se interzisese să mai slujească în parohia sa şi se pusese la cale evacuarea sa. De ce vă povestesc toate lucrurile astea? Pentru că ceva, din instinctul meu de jurnalist, îmi spune  că scenariul de atunci se repetă. Cumva, la altă scară, dar perfect instrumentat împotriva actualei puteri.

Să le luăm pe RÂND. De doi ani, ca să-şi vadă visul cu ochii, băiatul de miliţian din Alexandria mărşăluieşte împotriva serviciilor şi a Justiţiei, odată să scape de orice ameninţare şi apoi să-şi spele păcatele strânse până acum şi inventariate de adversari. Că a pornit un război împotriva justiţiei mai treacă-meargă, dar cel pornit împotriva serviciilor este chiar păgubos.

Mizele sunt enorme, bineînţeles, şi pentru asediaţi şi pentru asediatori. Ca sş impresioneze, Dragnea a organizat un miting, de partid şi de stat l-aş numi, cu membrii de partid puşi sub protecţia organelor de ordine ale statului. Asta a fost scânteia si, pentru că Opoziţia nu este în stare, Diaspora s-a declarat în opoziţie şi a promis că vine în Bucureşti pe zece august şi vor fi atât de mulţi, adică un milion, că se va declanşa o presiune asupra puterii cum n-a avut până acum. Vă veţi întreba, desigur, unde este... pastorul Tőkés! Cel care să pună focul sub paiele deja adunate sub scaunul Puterii! Ei, nu este nimeni altcineva decât bărbatul acela care şi-a schimbat numerele de la maşină şi a intrat în Romania dinspre Suedia cu sloganul gata pregătit. Miliţia lui Dragnea a făcut "aceleaşi greşeli ca cea a lui Ceauşescu", i-a smuls plăcuţele cu sloganul de pe maşina si i-au făcut dosar penal. Reacţia populaţiei şi a opoziţiei este cât se poate de aşteptată: în Bucureşti s-ar putea să fie un milion de manifenstanţi.... să nu uitaţi că serviciul intern de informaţii este tare rănit la ora asta. Mi-ar plăcea ca treburile interne ale românilor să fie rezolvate cu înţelepciune... de o mână dezinteresată.

Publicat Opinia mea
Pagina 1 din 2

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu