Ups! ;(

Articole publicate Miercuri, 10 Ianuarie 2018 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

După postarea pozelor în care care vâlcenii, care s-au aliniat în spatele preşedintelui Costi Rădulescu la întâlnirea cu primul ministru au fost tot felul de comentarii. Cele mai dure au fost cele care s-au făcut la reluarea acelor postări de către mine, unde un cetăţean, de exemplu, la umbra unui semianonimat, dat de un pseudonim, spunea că este o laudă aiurea pentru că tot ce dă guvernul, cum ar fi şi aparatul ăsta RMN achiziţionat acum de Spitalul Judeţean, se face din banii noştri, ai contribuabililor vâlceni. Suntem de acord cu el, numai că banii ăştia nu se întorc dacă nu-i cere nimeni, iar relaţia cu autorităţile centrale,. pe unde trece banul public, face toţi... banii! Altfel, e limpede că poţi aştepta mult şi bine. Citeam în urmă cu un an de zile o statistică referitoare la cât consumă fiecare judeţ din sumele pe care le varsă la bugetul de stat, iar judeţul Vâlcea era la acest capitol fruntaş pe atunci, pentru că i se întorceau în jur de 98 la sută din banii pe care-i primeau Finanţele! Bine, dar asta, în comparaţie cu alte judeţe, era o foarte subţire plată faţă de nevoile judeţului, pentru câtă sărăcie are acesta de când o serie de obiective au devenit nefuncţionale economic în Vâlcea. Aşadar, orice finanţare în plus a unor investiţii va aduce bunăstare şi va face să crească şi ponderea judeţului la bugetul naţional. Un preşedinte dibaci în acest post, de preşedinte al Conslilului Judeţean, a fost Anton Miţaru, despre care se spunea că intră, pe la ministere, pe la Bucureşti, pe fereastra dacă îl dădeau ăia afară pe uşa. Da, dar asta a fost tare demult... Astăzi problema este ceva mai complicată, pentru că pe butoanele finanţărilor cred că Tudose se bate cu Dragnea! Şi această bătălie trebuie speculată.... un om deştept asta ar face. O promisiune bine plasată îl face, de exemplu pe Tudose, să se încline. Pentru că la sfârşitul lunii, când se vor întâlni toţi politruci principali ai PSD competitorii au nevoie de galerii! În fine, puţină credinţă lui Dragnea şi sprijin acordat lui Tudose, sunt, cu riscurile de rigoare, căile spurcate ale politicii!     

Miercuri, 10 Ianuarie 2018 19:55

Depinde cu ce putere joci!

În sfârşit am văzut o fotografie care m-a bucurat. dar, ştiţi cum e, mai bine o facem cu puţină reţinere, nu ne entuziasmam prea tare pentru că - aşa se întâmplă de obicei - orice laudă excesivă face mai mult râu decât bine. Înainte de a vă spune despre ce este vorba aş vrea să vă relatez că stăteam cu ochii pe televizor să văd ce naiba se mai întâmplă la Bucureşti, după întâlnirea greilor din PSD cu Dragnea, pentru că ăştia ţin România cu sufletul la gură de când au preluat puterea şi nici nu şti la ce să te aştepţi. Aşadar, cine a câştigat bătălia dintre Dragnea şi Tudose? România sau vreunul dintre ei? Asta e de fapt întrebarea capitală. Cred că niciunul dintre ei, meciul se mai joacă, trece în alta fază, aşa că îl ascult pe Tudose care este la o întâlnire cu nişte presedişti de consilii judeţene, venit de la Bucureşti să-i mulţumească premierului pentru că le-a ascultat doleanţele şi a înzestrat nişte spitale din România - mai puţin de 20! - cu tehnică medicală de ultima oră. Era şi cazul, mi-am spus şi m-a surprins plăcut declaraţia premierului care, întrebat fiind de ce n-au fost mai mulţi beneficiari, a răspuns că a dat la cine a cerut, aşa s-a făcut bugetul! În momentul ăla m-am întrebat, normal, dacă Vâlcea este pe lista aceea, ştiind că directorul Dan Ponoran de la Spitalul Judeţean este un tip foarte hotărât să recâştige gloria trecută de care s-a bucurat această instituţie sanitară, care avea un corp de elită până nu demult! În fine, iată şi poza pe care o laud aici, Costi Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean este faţă în faţă cu premierul şi se pare că vorbesc foarte prietenos. Ei, în sfârşit, îmi zic, s-a spart apa şi se naşte norocul şi pentru Vâlcea. Evident că-mi doresc, chiar dacă simpatia mea nu merge de data asta către pesedişti, ca relaţiile dintre puterea locală şi Guvern să fie cât se poate de strânse, să se lege o prietenie mai apăsată între ele. Până la urma talentul unui politician este acela de a face lobi acolo unde se află poziţionaţi cei care au cheile de la bani ca să aducă bunăstare în teritoriul lor. În rest, orice laudă, orice compliment legat de cât de frumos, deştept, gras ori slab este acela sunt vorbe de prisos câtă vreme peste locul însemnat de acesta pluteşte sărăcia şi tristeţea. Întorcându-mă la meciul Dragnea - Tudose, care este neapărat şi al Vâlcii, mă întreb cât de bine se va poziţiona Costi Rădulescu în această secvenţă a luptei pentru putere în partid. Aici îmi vine în minte o vorbă, pentru că tot se apropie primăvara şi încep sa se nască mieii, că mielul blând suge de la doua oi! 

Publicat Opinia mea

ZE scriitor şi este vâlcean. Nu vă faceţi iluzii, n-are înălţimea lui, să zicem Nichita Stănescu, nici a lui George Ţărnea, care ar putea să-i fie mai apropiat ca generaţie, dar este de admirat sentimentul profund de iubire pe care-l trăieşte şi în cuvinte faţă de locurile natale şi faţă de ţară. Încă o data mi se confirmă ideea că trebuie să ai rădăcina viguroasă să trăieşti aşa ceva, pentru că altfel nu te poţi apuca de trudit pe ogorul ăsta de pe care nu te poţi aştepta să culegi şi roade, care este literatura. • Ei, bine, Alexandru Cetăţeanu, originar din Amărăştii Vâlcii este unul dintre acei români care, deşi trăia foarte bine pe vremea lui Ceauşescu, a migrat în Canada, în anul lui... Orwell, 1984, unde şi-a găsit o slujbă în domeniul său de expertiză, comerţul cu aparatură medicală şi şi-a luat gândul că va mai ajunge să-şi vadă vreodată ţara. • Ieri noapte l-am văzut la televizor pentru prima dată şi - deşi îl ştiam, pentru că primesc pe adresa de mail de multe ori revista sa de literatură, Destine literare şi urâri de sărbători, habar n-am de unde îmi ştie adresa! Şi mi-a plăcut foarte tare de el. • Din păcate am prins doar un sfert de ora de emisiune la Nasul Tv cu acest vâlcean şi mi-a atras atenţia cu câteva afirmaţii. De exemplu a povestit câteva lucruri despre fiul său, care l-a urmat cumva în carieră şi care a făcut aceleaşi cursuri de marketing ca şi preşedintele Trump, fiind chiar coleg cu fiica acestuia, la aceeaşi facultate. Apoi ideea că acesta a călătorit foarte mult în China, că s-a căsătorit de două ori, de fiecare dată cu câte o chinezoaică şi că are un urmaş băiat pe care-l cheamă ca pe străbunicul său, tot Alexandru, pentru că aşa este tradiţia, să-i ducă numele mai departe celui care s-a numit Alexandru Costeanu şi care a căzut în Primul Război Mondial la Mărăşeşti, iar numele lui a fost dat mai apoi unei străzi din... Râmnic! • Am căutat-o pe hartă şi, spre ruşinea mea n-am găsit-o! Îmi era indicată o zonă, cea unde se află acum noul Shopping Center  Carrefour, pe unde a fost fabrica de mobilă... • Ca să vezi întâmplare, mi-am zis, istoria este ştearsă de comerţ, urmaşii celui care ţinea înainte de a pleca pe front o revistă, ce se chema chiar aşa, Cinema, avocatul Alexandru Costeanu au trebuit să supravieţuiască prin ţări străine din comerţ, iar împotrivirea lui de-a  nu-i fi şters numele din calendarul eroilor pare să fi fost fără rost! • E trist ce scriu aici, nu? Aşa zic! • Fiind anul Centenarului cred că primăria Râmnicului ar trebui să facă un inventar al numelor care au plecat spre gloria României reîntregite din Râmnic şi din Vâlcea şi să-i cinstească cum se cuvine. Cum ar fi, de exemplu, sa restabilească numele lui Alexandru Costeanu pe o stradă care a fost botezată pe vremea comuniştilor cu nume neutre de plante sau arbori, pentru a îngropa orice legătură cu un trecut pe care ei nu puteau să-l controleze... • Pe mâine, dragilor, să auzim de bine....

Din păcate, amatorii de schi din judeţul nostru vor trebui să plece în alte locuri anul acesta pentru a se putea bucura de hobby-ul preferat. Pârtia de la Voineasa, cu un potenţial imens pentru dezvoltarea acestui judeţ, rămâne închisă. Echipamente de multe milioane de euro vor mai aşteptă un an pentru a fi puse în funcţiune.
Lipsa de viziune şi predictibilitate a autorităţilor locale şi judeţene şi-a spus cuvântul. La începutul acestei săptămâni, nu s-a prezentat nici măcar un ofertant pentru licitaţia organizată în vederea administrării domeniului schiabil TRANSALPINA SKI RESORT de la Obârşia Lotrului. Am atras atenţia autorităţilor încă de la sfârşitul anului trecut că ne vom confrunta cu o astfel de situaţie. O investiţie modernă de peste 34 mil. de euro, plătită din taxele şi impozitele cetăţenilor este inutilizabilă din cauza incompetenţei autorităţilor. Primăria Voineasa era depăşită de managementul acestui proiect, iar Consiliul Judeţean, în această problemă a manifestat indiferenţă şi indolenţă. Neimplicarea administraţiei judeţene are efecte dramatice pentru economia Vâlcii. Preşedintelui CJ, deşi îi place să taie panglici pentru toate drumurile comunale, se sustrage atributului de monitorizare şi susţinere cu specialiştii din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean, în vederea derulării procedurii de atribuire a administrării acestui proiect din comuna Voineasa. În perioada în care preşedintele CJ Vâlcea avea datoria morală de a asigura concretizarea licitaţiei, el era ocupat cu instituirea unei taxe de 1 % pe cifra de afaceri pentru operatorii din turism, cei care au cel mai mult de suferit în acest moment. Dacă aceasta este strategia PSD pentru dezvoltarea turismului, vai de viitorul acestui judeţ!   
Nu mai am pretenţia ca actuala administraţie a Consiliului Judeţean să facă lobby pentru modernizarea judeţului, ci măcar să continue investiţiile existente. Pârtia de schi Transalpina Ski Resort, pentru care ne-am zbătut cu toţii, conştientizând importanţa vitală pentru dezvoltarea turismului şi economiei vâlcene, a devenit un eşec marca PSD. Sezonul trecut, în numai o săptămână, pârtia a atras peste 7000 de turişti, iar în 4 ani peste 60.000. Anul acesta, ne uităm cu regret la Valea Prahovei şi ne gândim că deşi "munţii noştri aur poartă", noi schiem din poartă-n poartă.

Prin intermediul unui răspuns la una din interpelările deputatului Cristian Buican adresată Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, reprezentanţii PSD de la nivel guvernamental anunţă oficial că se spală pe mâini în privinţa acordării despăgubirilor celor 8 familii sinistrate de la Alunu. Astfel, conform răspunsului oficial semnat de domnul Viceprim-Ministru, Paul Stănescu, "nu există temei legal care să permită alocarea unor sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru plata despăgubirilor familiilor afectate de alunecarea haldei de steril din pct. Gropile, sat Alunu, comuna Alunu, judeţul Vâlcea". De asemenea, din răspunsul oficial primit de la MDRAPFE reiese şi faptul că o parte din vină o au şi autorităţile administraţiei publice judeţene, care în conformitate cu prevederile Legii nr. 575/2001 care erau obligate "ca în termen de 3 ani de la adoptarea Legii (respectiv 2004), să identifice în detaliu, să delimiteze geografic şi să declare zonele de risc natural de pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale, cuprinse în anexele nr. 5-7 şi să constituie bănci de date informatizate privind aceste zone, care vor fi reactualizate periodic şi integrate în sistemul naţional monitorizare şi să instituie măsuri specifice privind prevenirea şi atenuarea riscurilor, realizarea construcţiilor şi utilizarea terenurilor, constituind totodată şi baza întocmirii planurilor de protecţie şi intervenţie împotriva dezastrelor".
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că atitudinea reprezentanţilor guvernamentali ai PSD este una reprobabilă şi îi acuză public pe conducătorii Consiliului Judeţean Vâlcea şi ai Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea de minciună şi demagogie. Mai mult decât atât, faptul că mai bine de 6 luni de zile, responsabilii judeţeni de la CJ şi Prefectură i-au minţit pe reprezentanţii celor 8 familii sinistrate că Guvernul va aloca sumele necesare acordării despăgubirilor demonstrează cinismul de care dau dovadă cei de la PSD.
Ţinând cont de răspunsul negativ al factorilor guvernamentali privind acordarea despăgubirilor celor 8 familii afectate şi de demagogia de care dau dovada reprezentanţii PSD de la nivelul judeţului Vâlcea, parlamentarul liberal Cristian Buican este de părere că doar magistraţii pot obliga vinovaţii alunecării haldei de steril la plata despăgubirilor, în condiţiile în care, în acelaşi oficial de la MDRAPFE se menţionează faptul că "doar în cazul în care prin decizia instanţei cu privire la stabilirea responsabililor pentru acordarea despăgubirilor plată acestora revine autorităţilor administraţiei publice locale, se poate solicita intervenţia Guvernului (...)".
Deputatul Cristian Buican îşi exprimă regretul faţă de situaţia imposibilă în care se găsesc cele 8 familii care s-au trezit în situaţia de a-şi pierde agoniseala de-o viaţă în urma alunecării haldei de steril de la Alunu şi face un apel la reprezentanţii PSD din fruntea judeţului Vâlcea să renunţe la cinism şi minciună în acest caz şi să se lupte cu toate forţele pentru rezolvarea situaţiei şi acordarea despăgubirilor la care sunt îndreptăţite cele 8 familii sinistrate.

Miercuri, 10 Ianuarie 2018 19:48

Raport de la ABA OLT cu lucrările din Vâlcea

Pentru diminuarea şi eliminarea efectelor cauzate de manifestările hidrometeorologice periculoase,  Administraţia Bazinală de Apă Olt, instituţie condusă de ec. Ştefan Prală, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea, a demarat şi  finalizat conform programului propriu de gospodărire a apelor 2017, lucrări hidrotehnice specifice, pe raza judeţului Vâlcea.
 Principalele lucrări de întreţinere şi reparaţii realizate în anul 2017:
l întreţinere diguri canal Arsanca la Băbeni-decolmatare albie = 1,2km,volum terasamente=8300 mc; odecolmatare pârâu Topolog la Nicolae Bălcescu, sector dosu Râului - Tupan - Dicu - decolmatare albie=1,4 km, vlum terasamente=27080 mc; odecolmatare pârâu Sălătrucel pe sectorul Jiblea - Berislăveşti - decolmatare albie = 1,2 km, volum terasamente = 26670 mc; odecolmatare şi consolidare mal drept pârâu Bistriţa la Frînceşti - zona CFI- decolmatare albie=0,4 km, volum terasamente = 9390 mc, consolidare mal drept cu anrocamente = 2812 mc; odecolmatare pârâu Govora la Buneşti ozona cap amonte dig- decolmatare albie = 0,4 km, volum terasamente = 4000 mc; odecolmatare pârâu Valea Satului la Fedeleţoiu - aval pod DJ 703 F- decolmatare albie = 0,51 km, volum terasamente = 6240 mc; odecolmatare pârâu Bistriţa la Frânceşti sector pod primărie - pod Viişoara- decolmatare albie = 2,1 km, volum terasamente=39805 mc; orefacere şi punere în siguranţă apărări de mal pe pârâu Muereasca la Muereasca - punct Vişani - decolmatare albie=0,1 km,volum terasamente=340 mc, umplutură gabioane=66 mc, supraînălţare prag=5 mc beton; orefacere lucrări pe pr Olăneşti la Rm Vâlcea - zona Stadion Chimistul - consolidare albie cu anrocamente=466 mc; orefacere şi punere în siguranţă apărări de mal pe pârâu Cerna la Rugetu - umplutură gabion = 81 mc, consolidare mal cu anrocamente = 100 mc; odecolmatare şi consolidare mal pârâu Bistriţa la Genuneni zona CFI 22- decolmatare albie=0,4 km, volum terasamente=9350 mc, consolidare mal drept cu anrocamente = 2376 mc; ointervenţie decolmatare pârâu Lotru zona aval acumulare Brădişor - zona râpa - decolmatare albie = 0,3 km, volum terasamente=10900 mc; orefacere gabion mal stâng pârâu Topolog la Galicea- decolmatare albie=0,4 km, volum terasamente=5000 mc, refacere consolidare mal stâng = 102 m; ,,Astfel de lucrări se execută în tot Bazinul Hidrografic Olt cu muncitorii şi utilajele formaţiilor de lucru din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor. Finanţarea lucrărilor de reparaţii şi întreţinere se realizează din fondurile proprii ale Administraţiei Naţionale "Apele Române", a specificat directorul ABA Olt, ec. Ştefan Prală.

Publicat Dus întors

Situaţia fără precedent în care s-a ajuns iarna aceasta la Obârşia Lotrului şi din cauza căreia pârtia Transalpina Schi Resort stă în conservare l-a determinat pe senatorul Romulus Bulacu să constate la faţa locului cum stau lucrurile. "Am considerat necesar să discut cu factorii de răspundere şi am primit asigurări de la primarul comunei Voineasa că împreună cu angajaţii consiliului local va face tot posibilul ca pârtia să fie deschisă la data de 20 ianuarie. Ce pot să vă mai spun este că am găsit acolo aproximativ 50 de persoane care şi-au arătat nemulţumirea faţă de situaţia existentă. Unii dintre ei sunt implicaţi în mod direct de acest blocaj", a afirmat Romulus Bulacu. Ştiam deja că se pregătesc manifestaţii la care vor participa pesemne agenţii economici ale căror afaceri sunt afectate destul de serios din pricina lipsei turiştilor în zonă. Să sperăm însă că nu se va ajunge chiar la demonstraţiile pe care aceştia par decişi să le facă, iar lucrurile vor intra în cursul firesc. Noi suntem pe fază oricum.

Eeei, în ultima jumătate a anului trecut, toţi primarii mi-au spus că iluminatul public este un capitol la care stau bine. Au investit în asta pentru siguranţa gospodăriilor şi a cetăţenilor. Bine, de acord! Dar de ce să nu fac o plimbare seara care să mă edifice? Zis şi făcut! Hai mai întâi la Băbeni deşi ştiu că drumul acela din preajma barierei zău că nu prea-mi place. Dar lumină e! Parcul, primăria, străzile sunt iluminate aşa cum mă asigurase primarul Ştefan Bogdan. Problema aici ar fi calitatea asfaltului. Vorbim totuşi de un oraş. Fusesem informată însă că tocmai acesta este lucrul pentru care sunt mai greu de obţinut fondurile europene...din păcate. Am simţit la cauciucuri că anul acesta trebuie făcute ceva investiţii în infrastructură. Ca şi la Frânceşti dealtfel. Aceeaşi problemă. Plus că aici trebuie să se continue sediul cel nou al administraţiei locale. Cel de acum nu e prea grozav. Îmi pun încrederea în primarul Daniel Paraschiv că va continua seria schimbărilor pe care şi le-a propus. Dar mă apropii de Mihăeşti şi aici situaţia este diferită. Cred că şi oamenii mai înstăriţi. Îmi dau seama după case care par mai impetuoase aşa luminate. Asfaltul în bună regulă, lumină excelentă, lucrări şi investiţii de bun gospodar. Pare că tinde să devină oraş. În plus ştiu că primarul are, ca şi ceilalţi omologi, câteva proiecte ambiţioase printre care o policlinică pe care o vrea la standardele cele mai înalte. Aşa să fie! Eu o să-mi continui drumurile "sub acoperire" prin localităţile judeţului.

Publicat Univers vâlcean
Miercuri, 10 Ianuarie 2018 19:44

Poliţia face angajări

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, cu sediul în municipiul Râmnicu-Vâlcea, str. Calea lui Traian nr. 95, organizează examen/concurs pentru încadrarea, prin recrutare din sursă externă, a unui post vacant de execuţie, de personal contractual, la Compartimentul secretariat, documente clasificate şi arhivă - Poliţia Municipiului Rm. Valcea, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. De asemenea, este scos la concurs un post vacant de execuţie, de personal contractual, respectiv muncitor calificat, la Serviciul Logistic -     Compartimentul Administrarea Patrimoniului Imobiliar (Popota), din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Concursurile/examenele se vor desfăşura la sediul instituţiei şi vor consta în susţinerea următoarelor probe:
Proba practică - 02.03.2018;
Proba interviu - 07.03.2018.
Condiţiile de participare le puteţi găsi pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, la secţiunea carieră. Înscrierea candidaţilor la concurs/examen se face la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, situat în mun. Rm. Vâlcea, Calea lui Traian, nr. 95, jud. Vâlcea, Serviciul Resurse Umane, în perioada 11 ianuarie-26.ianuarie a.c. ora 14,00, în zilele lucrătoare. Relaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Resurse Umane, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, telefon 0250/703112, interior 20112.

Publicat Fapt Divers
Miercuri, 10 Ianuarie 2018 19:42

Hoţii de biciclete din Ştefăneşti!

Poliţiştii Postului de poliţie Ştefăneşti au reuţit identificarea unor persoane bănuite că ar fi sustras, în noaptea de 7/8 ianuarie, două biciclete, de pe raza comunei. La data de 9 ianuarie poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, persoane necunoscute, in noaptea de 7/8 ianuarie au sustras din Ştefăneşti, din locuinţele persoanelor vătămate, două biciclete, cauzând un prejudiciu de peste 700 de lei. În fapt, persoanele bănuite, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani, ar fi pătruns în cele două gospodării şi ar fi sustras bunurile, în prezent recuperate şi restituite proprietarilor. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru furt calificat, iar cercetările continuă.

I-au furat maşina din faţa scării din Călimăneşti

 

 Poliţiştii Poliţiei oraşului Călimăneşti au reuşit identificarea unor persoane bănuite de sustragerea unui autoturism, din Călimăneşti. La data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii au reuşit depistarea a doi tineri, de 17 şi 25 de ani, bănuiţi că ar fi sustras, în noaptea de 7/8 ianuarie a.c, din Călimăneşti, un autoturism, maşina fiind restituită persoanei vătămate. În fapt, la data de 8 ianuarie a.c., un bărbat din Călimăneşti a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că, persoane necunoscute, profitând de faptul că portiera dreapta a maşinii sale, parcate în faţa unei şcoli, era descuiată, au sustras autovehiculul. Poliţiştii au înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cercetările continuă faţă de cele două persoane bănuite.

 

Poliţia le-a confiscat fierul, dar nu spune de unde l-au luat!

 

Poliţiştii Posturilor de poliţie Berislăveşti şi Sălătrucel au confiscat 500 de kg de deşeuri feroase, transportate ilegal. În după-amiaza zilei de 9 ianuarie a.c, în timpul patrulării, poliţiştii au depistat în Berislăveşti, pe Drumul Judeţean 703 G, doi bărbaţi din judeţul Argeş, care transportau cu o autoutilitară, 500 de kg de fier vechi. În urma controlului, a rezultat că aceştia nu aveau documente justificative pentru deşeurile feroase. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, iar fierul confiscat.        

 

Dosar penal pentru proprietar şi şofer

 

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, şoferi fără permis sau sub influenţa băuturilor alcoolice. În noaptea de 9/10 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au depistat pe Drumul Naţional 7, la intersecţia cu Drumul Naţional 7 C, o autoutilitară condusă de un bărbat de 28 de ani, din Constanţa, care nu deţinea permis de conducere. Din verificări a reieşit că, proprietarul maşinii, un bărbat de 32 de ani, ar fi cunoscut faptul că şoferul nu deţine permis, în momentul în care i-a încredinţat autoutilitara. Poliţiştii au deschis un dosar penal.

Venea băut din Bistriţa Năsăud!

La data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Naţional 7, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Bistriţa-Năsăud. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare 0,75 mg/L alcool pur in aerul expirat, şoferul fiind condus la spital în vederea recoltării probelor biologice. A fost întocmit un dosar penal.

 Cu permisul suspendat

 În dimineaţa zilei de 9 ianuarie a.c., poliţiştii Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, au oprit pentru control, în municipiu, un bărbat de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieşit că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

L-au prins acum, în pragul pensiei!

La data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii Posturilor de poliţie Grădiştea ţi Livezi au depistat pe Drumul Judeţean 676 F, în Grădiţtea, o autoutilitară, la volanul căreia se afla un bărbat de 58 de ani, acesta figurând în bazele de date cu permisul de conducere anulat. Poliţiştii au înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârţirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Publicat Fapt Divers
Pagina 1 din 2

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu