Ups! ;(

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 417
Articole publicate Luni, 07 August 2017 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

Potrivit datelor centralizate ale CAR Pensionari Vâlcea, în perioada 1 – 7 august, 184 pensionari s-au împrumutat cu suma totală de peste 430.000 lei. Suma maximă de împrumut este de 7000 de lei şi au beneficiat de această sumă două persoane. De asemenea, doi pensionari s-au împrumutat cu 6.000 de lei, şase de 5.000 cu lei, 5 cu 4.500 lei, 10 cu 4.000 de lei, 10 cu 3.500 de lei, 24 cu 3.000 de lei, 14 cu 2.500 de lei, 21 cu 2.000 de lei. Totodată, 35 persoane s-au împrumutat cu sume cuprinse între 300 şi 1.000 de lei. Potrivit spuselor lui Grigore Răban, preşedintele CAR Pensionari Vâlcea, motivele pentru care pensionarii vâlceni se împrumută sunt diverse. Mulţi o fac doar pentru a-şi putea achiziţiona medicamentele, alţii pentru a-şi putea plăti facturile la utilităţi, iar alţii pentru traiul lor de zi cu zi. Tot în prima săptămână a lunii august, la CAR Pensionari Vâlcea s-au înscris 13 membri noi, însă au avut loc şi şase retrageri. Tot în această perioadă s-au acordat şapte ajutoare de deces în valoare de 4.220 lei, două ajutoare pentru procurare de ochelari, în valoare de 100 de lei şi 13 ajutoare pentru staţiuni în valoare de 650 de lei. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor este o organizaţie cu caracter civic, persoană juridică de drept privat cu caracter nepatrimonial neguvernamental, apolitică, cu scop de caritate, de întrajutorare mutuală şi asistenţă mutuală. Are patrimoniu propriu şi funcţionează în deplină autonomie şi independenţă faţă de organizaţiile locale şi centrale de stat sau partidele politice, fiind membră a UGPR Bucureşti cu filiala la Râmnicu Vâlcea. Se administrează de organele proprii (Consiliul Director, Comisia de Cenzori) alese de Adunarea Generală. CARP Rm. Vâlcea, organizaţie nonprofit, are caracter social, umanitar, filantropic de binefacere, urmărind sprijinirea materială a membrilor săi prin: acordarea de împrumuturi rambursabile; acordarea de ajutoare nerambursabile; prestarea contra cost (cu preţuri minime) a unor servicii realizate prin ateliere proprii organizate şi controlate de CARP.

Publicat Dus întors

În perioada 31 iulie - 6 august, la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea au fost oficiate 37 căsătorii. De asemenea, au fost înregistrate 45 naşteri, din care 24 de fete şi 21 de băieţi, dar şi 17 decese. De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate 1.148 naşteri, cu 25 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016 (1.1123). În ceea ce priveşte căsătoriile, au fost oficiate 420 cununii civile, cu 39 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (381). De asemenea, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate 829 de decese, cu 104 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului. Informaţiile ne-au fost oferite de Florica Chera, şef Birou Stare Civilă din cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.

Publicat Dus întors

Din cauza problemelor întâmpinate în derularea proiectelor de investiţii în oraşul Băbeni, primarul Bogdan Ştefan stă numai în tensiune şi la figurat, dar şi la propriu, pentru că medicii i-au descoperit o tensiune arterială ajunsă la 22. Cu toate astea, edilul şef nu se lasă şi vrea să-şi respecte promisiunile făcute băbenarilor.

De frica repercusiunilor, unii primari din Vâlcea, indiferent de culoarea politică, se tem să-şi arate nemulţumirile faţă de modul în care au fost repartizate fondurile de la Ministerul Dezvoltării. Deja câţiva au făcut asta şi, ulterior, au fost traşi de urechi şi, mai în glumă, mai în serios, ameninţaţi că altădată nu li se mai dă nimic.

N.R.: Informaţiile din această rubrică sunt doar zvonuri şi vă rugăm să le trataţi ca atare. Orice asemănare cu persoane sau situaţii similare poate fi pur întâmplătoare. Cei care le iau drept informaţii certe, le copiază, le comentează şi le multiplică îşi asumă răspunderea.

Publicat Dus întors

- pe primul loc a terminat SCM Craiova, una dintre contracandidatele la ocuparea unui loc european la finalul sezonului care începe în septembrie

După ce a câştigat două partide amicale la Cheile Grădiştei, HCM Râmnicu Vâlcea a organizat în sala Traian un turneu amical la care au mai participat alte trei echipe din primul eşalon, SCM Craiova, HC Zalău şi Măgura Cisnădie. Au fost meciuri cât se poate de tari, având în vedere că echipele din Zalău şi Craiova sunt participante în cupele europene, iar echipa din Sibiu a făcut multe transferuri în această pauză competiţională. Câştigătoarea turneului s-a decis încă din prima sa zi, atunci când faţă în faţă s-au aflat HCM Râmnicu Vâlcea şi SCM Craiova, echipe care în ediţia trecută a campionatului şi-au împărţit victoriile. Ca şi în Liga Naţională, gruparea din Bănie a reuşit să câştige clar, cu 22-18, după 60 de minute pe care le-a dominat şi în care au condus şi la 5 goluri diferenţă. ”Este un joc de pregătire, îl tratăm ca atare, să vedem ce avem de făcut, mai sunt patru săptămâni până la începerea campionatului. Trebuie să fim încrezători, am ajuns la finalizare, dar am ratat nepermis de mult din situaţii de unu la unu cu portarul advers. Dacă calculăm cele 4 aruncări de la 7 metri ratate şi câteva situaţii favorabile de pe extremă, am fi fost în joc. Felicit echipa adversă pentru victorie, dar şi echipa noastră pentru cum a luptat, chiar dacă a şi greşit, trebuie să învăţăm din aceste jocuri. Va fi un sezon greu, dar avem încredere în echipa noastră, obiectivul este să intrăm în cupele europene”, a spus Aurelian Roşca la finalul celor 60 de minute. ”Joc pentru prima dată la o echipă din străinătate, am venit în România şi chiar sunt bucuroasă că mă aflu aici. Am pierdut primul meci acasă, cu Craiova, dar este doar începutul pregătirilor şi cred că trebuie pe viitor să ne concentram să jucăm mai bine. Obiectivul meu în acest sezon este să ne clasăm în primele patru echipe din campionat şi să ajungem în Cupele Europene”, a completat croata Marina Razum. ”Avem o echipă extraordinară, sunt multe jucătoare de la echipe noi şi încet, încet ne acomodăm. Nu prea ne înţelegem între noi deocamdată, dar mergem pe drumul cel bun. Venim şi după o perioadă grea de pregătire, dar va fi mai bine în jocurile următoare”, a spus şi Maria Gavrilă.

Victorie de final contra Zalăului

Tehnicianul de la Zalău, Gheorghe Tadici, a decis să mizeze pe multe handbaliste tinere şi pe cele aduse în această vară şi a pierdut partidele primei zile, 24-31 cu Măgura Cisnădie şi 20-30 cu SCM Craiova. Vâlcencele au trecut şi ele de gruparea din Sibiu, 38-29. În cea de-a doua şi ultima zi a turneului, Craiova nu a avut probleme cu Măgura, în timp ce HCM a întâlnit pe HC Zalău într-un meci echilibrat. Cele două echipe au fost pe rând la conducere, HCM impunându-se la final la un gol diferenţă. Pe primul loc a terminat aşadar SCM Craiova, cu punctaj maxim, urmată de HCM Râmnicu Vâlcea, Măgura Cisnădie şi HC Zalău.

Donaţie de la un suporter

Un suporter al handbalului vâlcean, MARIAN VALENTIN ŢĂVÎRLĂU, din Bucureşti, a donat patru abonamente valabile la meciurile HCM-ului din sezonul viitor unor persoane cu posibilităţi materiale reduse. Astfel, patru fani ai HCM-ului, care nu aveau posibilitatea achiziţionării unui abonament, beneficiază acum de intrare gratuită şi loc rezervat la toate partidele din sezonul viitor.

Rezultatele turneului:

Ziua 1:

HC Măgura Cisnădie – HC Zalău, 31-24
HCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova, 18-22
HCM Rm. Vâlcea – HC Măgura Cisnădie, 38-29
SCM Craiova – HC Zalău, 30-20

Ziua a 2-a

SCM Craiova – Măgura Cisnădie, 36-25
HCM Vâlcea – HC Zalău, 25-24

Clasament:

SCM Craiova 6p
HCM Vâlcea 4p
Măgura Cisnădie 2p
HC Zalău 0p

Publicat Sport
Luni, 07 August 2017 20:18

Următorul turneu, la Galaţi

Pentru HCM Râmnicu Vâlcea urmează la finalul acestei săptămâni alte meciuri amicale în cadrul unui turneu amical disputat la Galaţi. Vor mai participa, alături de echipa gazdă, vicecampioana en-titre a României, Dunărea Brăila şi Unirea Slobozia. Partidele au loc tot pe parcursul a două zile, elevele lui Relu Roşca urmând să debuteze contra Sloboziei, să continue cu Daubius Galaţi şi să termine cu Dunărea Brăila, meci care cel mai probabil va stabili câştigătoarea turneului.
11-12 august – Turneu la Galaţi – CSU Danubius Galaţi, HC Dunărea Brăila, CSM Unirea Slobozia, HCM Râmnicu Vâlcea
11 august, ora 10:30 – CSU Danubius Galaţi-HC Dunărea Brăila
11 august, ora 12:30 – HCM Râmnicu Vâlcea-CSM Unirea Slobozia
11 august, ora 17:30 – HC Dunărea Brăila-CSM Unirea Slobozia
11 august, ora 19:30 – CSU Danubius Galaţi-HCM Râmnicu Vâlcea
12 august, ora 10:30 – HC Dunărea Brăila-HCM Râmnicu Vâlcea
12 august, ora 12:30 – CSU Danubius Galaţi-CSM Unirea Slobozia

Publicat Sport

Evenimentul Handbal Fest 2017, care va avea loc pe 17 august, la Sala Polivalentă din Bucureşti, când echipa feminină şi cea masculină a CSM Bucureşti vor întâlni Rostov Don, respectiv FC Barcelona, va avea un buget de 90.000 de euro, el fiind acoperit din veniturile realizate în urma participării echipei feminine de handbal în sezonul precedent de Champions League, a anunţat team managerul Cristian Stamate. „Sperăm ca sala să fie plină ca la meciurile de Champions League. Tot bugetul alocat acestui eveniment este produs de rezultatele echipei feminine în Champions League şi se ridică undeva la 90.000 de euro, sperăm să nu îl depăşim. Cred că nu s-a mai făcut un astfel de eveniment în România, la nivel de echipe de club”, a spus Cristian Stamate, team manager al echipei masculine.

Publicat Sport
Luni, 07 August 2017 20:08

Sorina Târcă, golgheteră la Euro

Franţa a reuşit să câştige Campionatul European de handbal feminin Under 19, după ce a trecut cu scoruri identice, 31-26, de Ungaria, respectiv Rusia, în semifinală şi finala mare. Medalia de bronz a fost câştigată de Danemarca, după 28-26 cu Ungaria în finala mică. Naţionala ţării noastre, una dintre favorite pe hârtie, s-a clasat abia pe 9. În competiţia de consolare (9-16), România a câştigat toate cele patru partide. După 29-23 cu Croaţia şi 29-21 cu Macedonia în grupa intermediară, tricolorele au învins Slovenia cu 26-17 şi Suedia cu 32-30. Pentru trupa antrenată de Ion Crăciun, următoarea mare competiţie o să fie peste un an, la Campionatul Mondial sub 20 de ani. Plusul acestui turneu este Sorina Tîrcă, golghetera Campionatului European cu o medie de 8 goluri/meci. Fiica fostei mari handbaliste a fost golgheteră şi în urmă cu 2 ani, la categoria U17 ani.

Publicat Sport

Ramona Farcău a vorbit în exclusivitate la Sport Total FM, despre meciul său de retragere de sâmbătă disputat în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea şi care a strâns aproximativ trei mii de spectatori. Fosta mare handbalistă a dezvăluit ceea ce a simţit în momentele acelea şi anume sentimente la care nu se aştepta. „A fost un moment unic pentru mine. Am avut emoţii foarte mari, deşi până la începerea acestui eveniment totul a decurs bine pentru mine. Când am păşit în Sala „Traian” m-au copleşit emoţiile. Am fost foarte ocupaţi cu acest eveniment, am vrut să iasă perfect pentru oamenii de acolo, care iubesc tot ce înseamnă handbal, dar şi pentru colegele mele. Am vrut să retrăim atmosfera din Sala „Traian” pe care nu am mai întâlnit-o nicăieri în Europa. Câteva zile mă voi odihni şi apoi o să am o serie de proiecte. Voi deschide şi un club de handbal şi o să organizăm în continuare evenimente la acest nivel sau chiar peste, care să aducă valoare sportului românesc”, a declarat Ramona Farcău în cadrul emisiunii „Liga de weekend”.

Publicat Sport
Luni, 07 August 2017 20:05

495 de copii, în grija asistenţilor

Potrivit datelor statistice ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, la sfârşitul lunii iunie, în judeţul nostru erau ocrotiţi în sistem familial 940 de copii. Dintre aceştia: 309 erau în plasament la rude până la gradul IV; 122 erau în plasament la familii/persoane; 495 erau la asistenţi maternali profesionişti şi 14 sub tutelă. Beneficiarii acestui tip de serviciu sunt copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 0 - 26 ani, separaţi temporar sau definitiv de părinţii lor. De asemenea, până la jumătatea acestui an, au intrat în protecţie la rude până la gradul IV sau la alte familii/persoane 19 copii. Din cei 15 copii pentru care a încetat măsura de protecţie, 3 copii au fost reintegraţi în familia naturală, pentru 10 tineri s-a încetat măsura de plasament deoarece împliniseră 18 ani şi nu mai urmau vreo formă de învăţământ, un copil a fost plasat la asistent maternal profesionist, iar pentru un copil s-a instituit plasamentul la Serviciul de tip familial pentru deprinderi de viaţă şi integrare socioprofesională. În ceea ce priveşte plasamentul la un asistent maternal profesionist, aceasta este o măsură de protecţie specială, având caracter temporar, dispusă în condiţiile legii. Asistentul maternal profesionist este profesionistul care ia în îngrijire la domiciliul său, pentru o perioadă nedeterminată, unul sau mai mulţi copii în dificultate, ca urmare a deciziei Comisiei pentru Protecţia Copilului sau instanţei de judecată. Plasarea copilului în dificultate într-o familie substitutivă reprezintă o alternativă de tip familial la sistemul rezidenţial de protecţie. Astfel, la sfârşitul perioadei raportate, la DGASPC Vâlcea 312 asistenţi maternali profesionişti aveau în plasament copii. Astfel, la sfârşitul lunii iunie, 145 de asistenţi maternali profesionişti aveau câte un copil, 153 de asistenţi maternali aveau câte doi copii, 12 câte 3 copii, iar doi aveau în plasament câte 4 copii. Din cei 23 de copii pentru care a încetat măsura de protecţie la asistent maternal profesionist, un copil a fost reintegrat în familia naturală, 12 copii au fost încredinţaţi în vederea adopţiei, 7 copii au fost plasaţi la o familie sau persoană, un copil a fost plasat într-un centru de plasament, iar pentru 2 tineri s-a încetat măsura de protecţie deoarece nu mai urmau nici o formă de învăţământ. Din cei 495 de copii aflaţi în plasament la asistent maternal profesionist, 93 de copii erau cu dizabilităţi. Informaţiile ne-au fost oferite de Nicolae Badea, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Publicat Univers vâlcean
Luni, 07 August 2017 20:04

Şef nou la ISU Vâlcea

Începând de luni, 7 august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea are un nou şef. Este vorba de locotenent colonel Dan Pascaru, cel care până acum a îndeplinit funcţia de prim adjunct. În ceea ce îl priveşte pe colonel Ion Nuţă, acesta a decis să se retragă şi să iasă la pensie. „A fost împuternicit domnul locotenent colonel Pascaru Dan pe o perioadă de şase luni. Domnul colonel Nuţă Ionel a cerut să iasă la pensie. A făcut raportul şi îndeplinea toate condiţiile, şi cele de vârstă, şi vechime, şi tot ce trebuie. Luni a venit Ordinul de împuternicire”, a declarat Octavian Fulger, purtător de cuvânt al ISU Vâlcea.

Publicat Univers vâlcean
Pagina 1 din 3

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu