Ups! ;(

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 415
JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 417
Articole publicate Vineri, 04 August 2017 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea
Vineri, 04 August 2017 22:49

Tot pe dreapta merge treaba!

I. Un primar cu viziune

Ieri am scris de amploarea fenomenului creşterii turismului pe Valea Lotrului, legat, după toate estimările, de înfiinţarea pârtiei de schi de la… Obârşia Lotrului. A fost ca un făcut, pentru că nu m-am coordonat cu redacţia, ca acest text să coincidă cu altul, scris de Mihaela Borcan, despre aproximativ acelaşi lucru. Ceea ce înseamnă că problemele ridicate de mine - pentru a câta oara? - încep să se mişte. Iar faptul că noul primar din Voineasa este hotărât să reabiliteze staţiunea Voineasa, că vrea să lămurească statutul acesteia, este un semn de normalitate şi chiar paşii pe care i-a făcut până acum par să fie cât se poate de revelatori în sensul câştigării unei bătălii pe care, până acum, nimeni n-a avut curajul să o deschidă, darămite să şi gândească până la câştigarea ei! Chestiunea este, însă, ceva mai complicată, în sensul că o serie de formalităţi trebuie lămurite, descifrate de ministere, de oameni din guvern, iar acolo ştim deja cum sunt priviţi nişte - să mă ierte domn’ primar - amărâţi de primari veniţi din orice colţ de ţară. Ca să şi reuşească, programul lui ar trebui să fie susţinut de administraţia politică a judeţului, inclusiv de prefect. În fine, astfel de preocupări n-au cum să nu se finalizeze cu bine, dacă toată lumea se concentrează pe problemă. Am insistat pe acest subiect cu Voineasa pentru a vă arăta cum se poate deschide rezolvarea unei reabilitări economice când lucrurile sunt puse pe direcţia bună. Actualul primar n-are cine ştie ce experienţă în domeniul administraţiei publice, dar ştie cum funcţionează o societate economică şi el chiar aşa îşi tratează problema, fără fiţe de mare cunoscător, ci doar intuind că drumul corect al dezvoltării localităţii trebuie să plece de la rezolvarea cerinţelor economice, pentru că, dacă localitatea este bine orientată economic, se rezolvă toate grijile ei!

II. Basarab Întâiul tras în ţeapă!

Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar se pare că localităţile din stânga Oltului nu sunt în aceeaşi situaţie ca şi cele de pe dreapta! Culmea, pe aici primarii sunt de dreapta, dar iniţiativa nu pare să fie orientată pe direcţia bună. Şi îmi pare rău să spun acest lucru, mai ales că primarul din Perişani a avut iniţiativa înfiinţării primei pârtii de schi din Vâlcea, dar n-a mai reuşit să facă nici măcar un pas în faţă din acel moment. Vă mai amintiţi, probabil, că atunci, când a luat fiinţă pârtia de schi de la Perişani, tot Râmnicul era în fiecare week-end de iarnă acolo. Îi lipsea, însă, un proiect care să o facă viabilă, să dea un impuls dezvoltării localităţii. Primarul a adus din Austria o linie de telescaune de pe o pârtie ce fusese abandonată acolo, pe care a plătit-o, bineînţeles. Linia aia stă şi rugineşte în spatele primăriei şi probabil va ajunge la fier vechi, pentru că a fost adusă fără schema electrică de funcţionare, ca să fie legal să o monteze. Asta se întâmpla în urmă cu câţiva ani buni. Ar fi putut fi găsită o soluţie în toţi aceşti ani? Cu siguranţă! Contra cost, firma care a fabricat-o îl putea ajuta pe primar să ducă la capăt treaba, numai că n-a vrut să investească nici un leu în această problemă. A trecut timpul şi Perişanii au pierdut startul! Între timp, primarul, ca să arate cât de bun gospodar este, a investit o grămadă de bani în refacerea primăriei, a Căminului Cultural, a construcţiei unei biserici nou nouţe, a asfaltat toate uliţele, pe care trec spre păşune turmele de oi, nu turiştii pe care-i aşteaptă în zadar. Chit că pentru asta s-a declarat, cu ajutorul unor istorici dornici să-şi plimbe ochii prin frumoasa noastră patrie, iniţiatorul recunoaşterii comunei sale ca fiind, nici mai mult, nici mai puţin, Posada istorică, unde i-am fi bătut noi pe unguri de le-au mers fulgii. Pentru asta a iniţiat şi o cheltuială importantă, într-o investiţie de un ridicol fără seamăn, o statuie a lui Basarab Întâiul, confecţionată de celebrul vâlcean Sergiu Sălişte, prea puţin priceput în arta monumentală! Ce a ieşit puteţi să vedeţi şi singuri... un personaj căruia mantia de pe umeri i se transformă când se apropie de soclu într-o ţeapă care se înfige în partea dorsală.... În fine, de la un fost poştaş, ajuns primar ce e drept, este destul de greu să speri că poţi obţine, de la un anumit punct, performanţă... Orice gândire economică i-ar fi spus postaşului primar că, după primul succes al deschiderii pârtiei de schi, trebuia să continue pe direcţia asta ca să producă bani pentru comună.... Avea timp apoi să se bucure de cât succes încape, după cum am scris în textul de ieri, din dezvoltarea zonei pe direcţia turismului alpin!

III. Cine rupe pisica în două?

Evident că zona specială a Ţării Loviştei merită mai mult sprijin de la autorităţile judeţene, prin activarea unor personaje importante care sunt plecate şi ajunse în puncte strategice ale administraţiei centrale, dacă s-ar fi găsit şi un primar, măcar unul singur, care să facă lobby pentru acest lucru. Ion Sandu, de la Perişani, şi-a atins punctul maxim de gândire administrativă, se încurcă deja în propriile-i vise de grandoare! Cele câteva monede vechi, nişte ace de siguranţă şi câteva cioburi găsite prin bolovanii drumurilor nu fac un muzeu cum speră el. Din păcate, nu poate fi scos din transa asta în care, mult prea interesaţi, nişte ziarişti de pe acelaşi palier de gândire cu el laudă, contra cost, toate băşinuţele pe care le dă domnul primar după fiecare întâlnire cu istoria de la umbra statuii lui Basarab cel tras în ţeapă de Sergiu Sălişte! Să ne gândim puţin ce lucruri s-ar putea întâmpla dacă, să zicem, în baza unui contract de folosire, s-ar găsi cineva care să instaleze linia de telescaun la pârtia de schi. S-ar putea întâmpla în câţiva ani - doi, trei - acelaşi lucru ca pe valea Lotrului, ar apărea şi interesaţii care să investească în nişte pensiuni. Asta ar aduce rezultate neaşteptate, s-ar putea dezvolta un turism special, poate s-ar înfiinţa nişte stâne turistice, cum funcţionează în Bucovina, care pot să pună în valoare bogăţia naturală a locului. Să nu uităm, totuşi, că pe partea stângă a Oltului sunt şi cele mai multe mănăstiri din tot nordul judeţului, că un ghid bine instruit ar putea să le lege între ele şi s-ar cupla perfect turismul alpin cu cel monahal, atât de invocat de autorităţile politice de ani buni şi care nu se întâmplă să ia naştere nici cu voie, nici fără voie de la BOR! Înainte de orice cred cu sfinţenie că nimic bun nu se poate întâmpla dacă administraţia locală nu se ridică la cerinţele lumii “super” moderne în care am ajuns să trăim; mai avem încă o ţară, din păcate nu prea ştim ce să facem cu ea.

Publicat Dus întors

News.ro anunţă pe surse că doar două oferte sunt luate în calcul pentru vânzarea activelor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, fiind vorba de cele depuse de Chimcomplex Borzeşti şi fondul de investiţii White Tiger. „Două firme, Chimcomplex şi White Tiger, au depus ofertă pentru mai multe grupe de active, iar toţi ceilalţi licitează pentru câte un pachet de active. Ofertele celor două companii pentru activele Oltchim pe care vor să le cumpere depăşesc 100 milioane de euro, fiecare. Acum se poartă negocieri cu cei care au depus oferte, se analizează ofertele”, a precizat o sursă avizată, pentru News.ro. Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat pentru News.ro că speră ca până la jumătatea lunii septembrie să fie desemnat câştigătorul licitaţiei. Vă reamintim că pentru Oltchim au fost depuse 9 oferte: Chimcomplex Borzeşti, IPP, Louisiana Chemical (SUA), GFR Group, Aiotech, Dynamic SG Galaţi, BNS Group, White Tiger.

Publicat Dus întors
Vineri, 04 August 2017 22:44

Bârfe, zvonuri, şuşanele Am auzit că:

Un director de instituţie este plecat în concediu de odihnă în străinătate de ceva vreme, însă în curând va reveni la muncă. Suntem curioşi să vedem ce măsuri va lua când va constata că subordonaţii nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, aşa cum ar fi trebuit, iar mai multe documente nu au fost întocmite la timp…

În data de 8 august, Nicolae Voicescu împlineşte 20 de ani de când este primar al comunei Fârtăţeşti. Noi îl felicităm pentru modul exemplar în care şi-a administrat localitatea şi pentru toate realizările sale din această perioadă. Îi urăm un sincer “La mulţi ani!”.

N.R.: Informaţiile din această rubrică sunt doar zvonuri şi vă rugăm să le trataţi ca atare. Orice asemănare cu persoane sau situaţii similare poate fi pur întâmplătoare. Cei care le iau drept informaţii certe, le copiază, le comentează şi le multiplică îşi asumă răspunderea.

Publicat Dus întors

Aşteptarea a luat sfârşit. Azi, Sala Polivalentă Traian găzduieşte o adevărată gală handbalistică, cu prilejul retragerii din activitate a Ramonei Farcău, fosta vitezistă a Oltchimului şi a echipei naţionale a României. În partida de deschidere se vor afla faţă în faţă două echipe de junioare, cele ale CS Chimia şi Colegiul Energetic. Meciul vedetă este cel dintre Oltchim 2010 şi HCM Râmnicu Vâlcea. 

“Mi-am dorit să am alături oamenii dragi”

Ramona Farcău e vicecampioană mondială cu naţionala României la CM din 2005, din Rusia, şi a fost golghetera Jocurilor Olimpice din 2008, de la Beijing. A câştigat titluri de campioană a României cu Silcotub Zalău şi Oltchim Rm. Vâlcea. Alături de formaţia vâlceană a câştigat Cupa Cupelor în 2007, a jucat finala Ligii Campionilor în 2010. De-a lungul carierei a jucat pe postul de extremă stânga, dar putea evolua şi extremă dreapta. “Mi-am dorit ca la final de carieră să am toţi oamenii dragi alături, foste colege, foşti antrenori şi conducători, împreună cu care am trăit atâtea momente de bucurie. În plus, dacă tot am avut ideea unui astfel de moment, ar fi fost păcat ca iubitorii handbalului să nu se fi bucurat de un astfel de eveniment. M-am gândit să le ofer şi celor care sunt nostalgici după ceea ce a însemnat Oltchimul pentru handbalul românesc ocazia să revadă pe viu echipa şi, în acelaşi timp, pentru tinerii care nu au apucat să se bucure de meciurile Oltchimului, să le arătăm care a fost starea de spirit a unui fenomen sportiv numit Oltchim. Oltchim 2010 – Gala Campioanelor este atât un prilej de aducere aminte a fenomenului handbalistic de la Vâlcea, dar şi o predare de ştafetă, către generaţia tânără, ţinând cont de faptul că tot mai multe jucătoare din generaţia mea au renunţat sau sunt pe cale să renunţe la activitatea handbalistică”, spune fosta extremă a Oltchimului.

“Evenimentul în sine va fi o surpriză”

Ramona spune că toată seara de azi o să fie o surpriză pentru iubitorii sportului din Vâlcea şi nu numai: “Evenimentul în sine va fi o surpriză, pentru că iubitorii sportului şi în special cei ai handbalului vor avea şansa să revadă echipa de aur a Oltchimului, din 2010. În plus, se vor bucura de un adevărat show, cu spectacol de lumini, sonorizare, invitaţi de top şi multe altele. Fanii Oltchimului îşi vor putea procura articole care marchează acest eveniment, precum tricouri personalizate, eşarfe, magneţi, de care să se poată bucura peste ani, amintindu-şi cu drag de această echipă minunată. Tot la capitolul surprize, aş vrea să le spun celor care vor fi prezenţi la eveniment, faptul că, pe baza biletului de intrare, vor fi înscrişi la diverse tombole, unde pot câştiga premii oferite de parteneri şi de firma organizatoare, RFH Sports & Management“.

Cel mai titrat club din România

Chiar dacă au trecut 4 ani din momentul desfiinţării, Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne cea mai iubită echipă din handbalul feminin românesc. Înfiinţată în 1973, echipa din Vâlcea şi-a trecut în palmares o finală de Champions League (2010), cinci semifinale, Cupa IHF (1984,1989), Supercupa Europei (1984), Cupa Cupelor (2007), Trofeul Campioanelor (2007). Pe plan intern, Oltchim a câştigat de 19 ori Liga Naţională, de 14 ori Cupa României şi o dată Supercupa României. De-a lungul timpului, sub culorile Oltchimului au evoluat cele mai bune jucătoare din competiţia internă, echipa din Vâlcea fiind cea care a alimentat în mod constant lotul Echipei Naţionale a României. Clubul Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost cea mai galonată echipă de handbal feminin din România. Ea şi-a disputat meciurile de acasă în Sala Sporturilor „Traian”. Până în vara anului 2012, echipa a fost sponsorizată de întreprinderea chimică Oltchim. În sezonul competiţional 2012-2013, principalul sponsor a devenit OMV Petrom. CS Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost considerată echipa-fanion a municipiului Râmnicu-Valcea. Ultimul antrenor a fost Steluţa Luca, în sezonul 2012 – 2013, în ultimele meciuri ale echipei.

Programul evenimentului:

15:30

ACCES ÎN SALĂ

16:00

ÎNCĂLZIRE ECHIPE JUNIOARE

16:30

MECI DE DESCHIDERE. ECHIPE JUNIOARE

18:00

FINAL MECI

18:10

INTRAREA ECHIPELOR OLTCHIM ŞI HCM RÂMNICU VÂLCEA. INCĂLZIRE

18:45

PREZENTAREA LOTURILOR ŞI A PARTENERILOR EVENIMENTULUI

19:00

STARTUL MECIULUI

19:40

PAUZĂ. TOMBOLĂ ŞI CONCURS SURPRIZĂ PREGĂTIT DE CĂTRE ORGANIZATORI

19:55

STARTUL REPRIZEI A DOUA

20:35

FINALUL MECIULUI

20:45

FESTIVITATE ÎNCHIDERE EVENIMENT

21:00

POZE, DECLARAŢII, INTERVIURI

Vor juca, din nou, în Sala Sporturilor Traian:

PAULA UNGUREANU - PORTAR

A jucat pentru Oltchim între 2009 - 2013. În prezent joacă la CSM Bucureşti, cu care tocmai a câştigat titlul de campioană a României.

MIHAELA SMEDESCU - PORTAR

A jucat pentru Oltchim între anii 2005 - 2012. În prezent a devenit mamă şi se bucură de timpul petrecut alături de familie.

TALIDA TOLNAI - PORTAR

A jucat pentru Oltchim între anii 2007 - 2012. În prezent s-a retras din viaţa sportivă, dedicându-se vieţii personale.

LUMINIŢA HUŢUPAN DINU - PORTAR

A jucat pentru Oltchim între 1998-2000 şi 2006-2012. A fost desemnată de către IHF ca fiind cel mai bun portar din istoria handbalului feminin. A cucerit de trei ori Liga Campionilor. În sezonul trecut a fost antrenor secund al echipei HCM Râmnicu Vâlcea.

VALENTINA ARDEAN ELISEI - EXTREMĂ

A jucat pentru Oltchim între anii 2006 - 2012. În prezent joacă pentru echipa SCM Craiova.

IULIA CUREA - EXTREMĂ

A jucat pentru Oltchim între anii 2006 - 2013. În prezent joacă pentru CSM Bucureşti, alături de care a câştigat trei titluri de campioană şi trofeul Champions League.

RAMONA FARCĂU - EXTREMĂ

A jucat pentru Oltchim între anii 2006-2013. Ultima dată a evoluat pentru echipa Dinamo, iar la sfârşitul sezonului trecut şi-a încheiat cariera sportivă pentru a începe un nou drum, în management sportiv.

ADRIANA NECHITA - EXTREMĂ

A jucat pentru Oltchim între anii 2000 - 2013. În prezent s-a retras din viaţa sportivă, dedicându-se vieţii de familie.

STELUŢA LUCA - INTER

A jucat pentru Oltchim între anii 2006 - 2011. În prezent deţine funcţia de antrenor federal, în cadrul Federaţiei Române de Handbal.

CRISTINA NEAGU - INTER

A jucat pentru Oltchim între anii 2009 - 2013. Desemnată de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina a ales să revină în ţară, din vară urmând să evolueze pentru CSM Bucureşti.

ADINA MEIROŞU - INTER

A jucat pentru Oltchim între anii 2001 - 2013. În prezent s-a retras din activitatea sportivă, dedicându-se vieţii personale.

VALERIA MOTOGNA - INTER

A jucat pentru Oltchim între anii 2006 - 2011. În prezent joacă pentru divizionara secundă CSM Oradea.

ANASTASIIA PIDPALOVA - INTER

A jucat pentru Oltchim între anii 2008 - 2011. În prezent joacă în Franţa, pentru echipa Le Havre AC.

GABRIELLA IBOLYA SZUCS - INTER

A jucat pentru Oltchim între anii 2008 - 2011. În prezent joacă pentru echipa HC Dunărea Brăila cu care a câştigat titlul de vicecampioană a României la finalul sezonului trecut.

CLARA VĂDINEANU - INTER

A jucat pentru Oltchim între anii 2005 - 2011. În prezent joacă pentru echipa HCM Roman.

PATRICIA VIZITIU - INTER

A jucat pentru Oltchim între anii 2009 - 2012. În ultimul sezon a evoluat pentru HCM Râmnicu Vâlcea.

OANA MANEA - PIVOT

A jucat pentru Oltchim între anii 2001 - 2013. În prezent joacă la CSM Bucureşti, cu care a câştigat 3 titluri de campioană şi trofeul Champions League.

IONELA STANCA - PIVOT

A jucat pentru Oltchim între anii 2006 - 2008 şi 2009 - 2012. În prezent joacă în Franţa, la AC Issoudun HB.

ROXANA GATZEL - CENTRU

A jucat pentru Oltchim între anii 1997 - 2001 şi 2006 - 2012. În prezent joacă pentru echipa CS Măgura Cisnădie.

NARCISA LECUŞANU - CENTRU

A jucat pentru Oltchim între anii 2006 - 2010. A deţinut funcţia de Secretar de Stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, în prezent este membru în comitetele IHF si EHF şi Chairwoman-Women Handball Board.

SHYMKUTE REGINA - CENTRU

A jucat pentru Oltchim între anii 2009 - 2010. În prezent joacă în Rusia, la echipa Rostov Don.

RADU VOINA - ANTRENOR PRINCIPAL

A antrenat Oltchimul în sezonul 2009-2010, revenind apoi în 2011. În prezent se bucură de timpul liber şi aşteaptă cu nerăbdare data de 5 august 2017.

AURELIAN ROŞCA - ANTRENOR SECUND

A antrenat echipa Oltchim, din postura de antrenor secund în perioada 2008 - 2013. În prezent a câştigat titlul de campion al României cu CSM Bucureşti. În sezonul viitor va antrena din postura de principal pe HCM Râmnicu Vâlcea.

La eveniment va fi prezentă şi conducerea echipei Oltchim 2010, în frunte cu preşedintele Ioan Gavrilescu şi vicepreşedinţii Petre Berbecaru şi Andrei Luca. De asemenea, este aşteptat fostul manager general al SC Oltchim, Constantin Roibu.

Publicat Sport
Vineri, 04 August 2017 22:40

Ziua comunei Făureşti, la prima ediţie

Pentru prima dată în istoria comunei Făureşti, în data de 13 august va fi organizată Ziua comunei, o zi de sărbătoare pentru cetăţeni, iar conducerea Primăriei este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru această zi. Evenimentul se va desfăşura pe Baza sportivă din localitate şi sunt aşteptaţi toţi cetăţenii comunei, dar şi cei din localităţile învecinate ca să ia parte la activităţile dedicate acestei zile. „Încercăm să amenajăm baza sportivă şi partea de la intrare în căminul cultural. Mai avem de lucru puţin şi la organizare, în sensul că nu am făcut încă invitaţiile. Le vom face zilele acestea şi le vom trimite fiilor satului, adică acelor oameni care au plecat de aici, din Făureşti şi datorită învăţăturii şi capacităţii lor au ajuns în funcţii înalte şi fac cinste comunei noastre. Va fi prima sărbătoare din istoria comunei Făureşti. Sper să fie o zi total fără politică, pentru că va fi o zi de sărbătoare, o sărbătoare a comunităţii, iar oamenii trebuie să se simtă bine. Trebuie să lăsăm la o parte politica şi micile sau marile conflicte şi să fie chiar o zi de sărbătoare a tuturor cetăţenilor şi nu numai”, a declarat Marian Irimia, primarul comunei Făureşti. Cu siguranţă va fi o zi specială pentru toţi localnicii, o zi în care toţi aceştia vor avea parte de multă distracţie şi voie bună şi asta pentru că a fost stabilit deja programul dedicat acestei zile. De asemenea, 54 de copii vor fi premiaţi de Primăria Făureşti pentru rezultatele excepţionale obţinute la învăţătură, iar 30 de cupluri vor fi, de asemenea, premiaţi şi felicitaţi de primarul Marian Irimia. „Am creionat acest program al Zilei comunei Făureşti şi am hotărât ca la ora 10.30 să se desfăşoare Vernisajul de pictură al pictorului profesor Nicolae Predescu, fiu al satului. La ora 11.00 vom premia familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie cu 100 de lei, pentru că aşa s-a stabilit în şedinţa de Consiliu Local. Vom premia şi copiii care au obţinut premiul I cu un set de cărţi, cărţi care au fost sponsorizate. Apoi, preotul va susţine o slujbă şi se va continua cu manifestări sportive, dar şi cu un program artistic al copiilor de la Şcoala Făureşti. De asemenea, până seara târziu, o formaţie de artişti îi va încânta pe cei prezenţi. Seara se va sfârşi cu un frumos foc de artificii. Ne dorim o sărbătoare frumoasă”, a declarat şi Nina Ticuţă, consiliera primarului comunei Făureşti.

Publicat Univers vâlcean

În luna iulie 2017 Serviciul Control Relaţii de Muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, a efectuat un număr de 124 controale, fiind dispuse 369 de măsuri de punere în conformitate cu prevederile legislative în domeniul relaţiilor de muncă şi contractului colectiv de muncă. De asemenea, au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, din care 19 avertismente şi 6 amenzi în valoare de 60.000 lei. În timpul controalelor au fost identificate 6 persoane primite la muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Principalele neconformităţi constatate în controalele efectuate au fost: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă; netransmiterea datelor referitoare la angajarea salariaţilor în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor în format electronic; neplata drepturilor salariale; neexecutarea de către angajatori a clauzelor din Contractul Colectiv de Muncă şi Contractul Individual de Muncă; neîntocmirea foilor colective de prezenţă; neacordarea repausului săptămânal; neplata orelor suplimentare; neplata orelor de noapte; nerealizarea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă în procesele verbale de control. Tot în această perioadă, la I.T.M. Vâlcea au fost înregistrate 52 de sesizări privind nerespectarea prevederilor legale referitoare la încheierea, executarea, modificarea şi suspendarea contractelor individuale de muncă, precum şi neacordarea drepturilor salariale, neacordarea repausului săptămânal, nerespectarea clauzelor din Contractul Colectiv de Muncă etc. Tot în luna iulie a acestui an, Compartimentul Control Sănătate şi Securitate în Muncă a efectuat un număr de 99 de controale, fiind dispuse 377 măsuri de punere în conformitate cu prevederile legislative în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 378 sancţiuni contravenţionale din care, 376 avertismente şi 2 amenzi în valoare de 12.000 lei. Au fost înregistrate 16 sesizări referitoare la încălcarea reglementărilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Tot în luna iulie 2017 au fost înregistrate 9 accidente cu incapacitate temporară de muncă. Nu a fost înregistrat nici un accident de muncă mortal şi nici o boală profesională. Au fost dispuse măsuri de remediere pentru toate deficienţele constatate, dintre care amintim: evaluarea riscurilor de accidente şi îmbolnăviri profesionale; elaborarea planului de prevenire şi protecţie; efectuarea controlului medical periodic; efectuarea instructajului de securitate şi sănătate în muncă; dotarea cu truse sanitare la punctele de lucru; dotarea şi acordarea echipamentului individual de protecţie; asigurarea controlului medical la angajare şi periodic; asigurarea de mijloace de protecţie pentru prevenirea căderilor de la înălţime; asigurarea mijloacelor de prevenire a riscurilor de îngropare prin surparea terenului.

Publicat Univers vâlcean

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a convocat la sediul instituţiei, vineri, 4 august a.c., cu începere de orele 10.30, conducerile spitalelor aflate sub coordonarea Consiliul Judeţean Vâlcea, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul Mihăeşti, Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti, Spitalul Măciuca, precum şi conducerile DGASPC Vâlcea şi RAJDP Vâlcea. „Le-am solicitat colegilor mei să ia toate măsurile în instituţiile pe care le conduc pentru ca activitatea să se desfăşoare în condiţii optime, chiar dacă în aceste zile suntem în cod de temperaturi foarte ridicate. Pe toată perioada în care ne vom afla în cod portocaliu sau cod roşu, unităţile respective mă vor informa de trei ori pe zi asupra modului cum se desfăşoară activitatea de care răspund cei convocaţi astăzi la Consiliul Judeţean Vâlcea” – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.
Compartimentul Comunicare, Relaţii Publice

Publicat Univers vâlcean

În perioada 18 - 20 august, Primăria oraşului Brezoi organizează cea de-a VIII-a ediţie a Târgul Lotrilor. Deschiderea evenimentului cultural – artistic va avea loc vineri, 18 august, la ora 19.00. Se vor acorda premii şi distincţii, iar apoi elevii Liceului „Gheorghe Surdu” vor susţine un program artistic. Începând cu ora 20.00, brezoienii vor avea parte de un concert de muzică populară, avându-i ca invitaţi pe Mariana Stan, Nicu Paleru şi Maria Dragomiroiu, care vor fi acompaniaţi de Orchestra „Hai noroc”. A doua zi, pe scena ce va fi amplasată în parcul din centrul oraşului, trupele locale vor susţine recitaluri, după care, începând cu ora 21.00, pe scenă vor urca Bianca Cristea, Aurel Moga, Julia Jianu şi Trupa Talisman. În ultima seară pe scenă va urca Trupa Heaven, Prometeu, Vacanţa Mare şi Connecte-R, iar seara se va încheia, la fel ca şi în anii trecuţi, cu un superb foc de artificii.

Publicat Univers vâlcean
Vineri, 04 August 2017 22:35

Activitate intensă la Apavil Centru Nord

SC APAVIL SA – Centru Exploatare Nord a desfăşurat în săptămâna 24 – 28 iulie 2017 o serie de activităţi în întreaga arie de operare. AVARII REZOLVATE. Au fost remediate 2 avarii la reţeaua de apă din Perişani, o avarie pe strada Copârseşti din comuna Berislăveşti şi o avarie pe strada Eroilor din oraşul Brezoi. PROBLEME PUNCTUALE. Au fost realizate o serie de lucrări punctuale: s-au executat branşamente noi pe strada Gura Lotrului din oraşul Brezoi; au fost executate lucrări de amenajare a terenului, prin betonare, pe străzile Aurel Vlaicu şi Anton Pann din oraşul Călimăneşti; s-au executat lucrări de reabilitare a conductei de distribuţie apă pe strada 24 Ianuarie din oraşul Călimăneşti; s-au înlocuit branşamente pe străzile Calea lui Traian şi Gării din oraşul Călimăneşti; s-a urmărit în permanenţă funcţionarea echipamentelor la staţiile de pompare din cadrul Sectorului Brezoi (staţiile SP1, SP2 şi Spinu) şi la staţia de epurare Voineasa; APOMETRE VERIFICATE SI MONTATE. Tot în cursul săptămânii trecute, au fost verificate şi înlocuite apometre în toata aria de operare, acolo unde acestea nu corespundeau din punct de vedere metrologic sau erau deteriorate.

Publicat Univers vâlcean
Vineri, 04 August 2017 22:34

Şofer fugar, oprit cu focuri de armă!

În cursul zilei de joi, 3 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Voineasa au desfăşurat o acţiune pentru depistarea persoanelor care comit infracţiuni pe linie rutieră. Astfel, pe Drumul Naţional 67C, către Obârşia Lotrului, oamenii legii au efectuat semnalul de oprire al unui autoturism, însă şoferul a refuzat să oprească. Din acest motiv, oamenii legii s-au văzut nevoiţi să pornească pe urmele sale pe o distanţă de un kilometru. La un moment dat, cel de la volan a oprit maşina cu care rula, a coborât din ea şi a fugit prin pădurea de pe partea stângă a DN7 A. „Poliţiştii l-au somat verbal în mai multe rânduri, după care s-a executat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, moment în care persoana urmărită s-a oprit din alergat, fiind condusă la sediul Poliţiei Staţiunii Voineasa. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Lupeni - Hunedoara, nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a deţine permis de conducere”, a spus inspector de poliţie Sandra Dăscălete, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Publicat Fapt Divers
Pagina 1 din 2

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu