Ups! ;(

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 415
Articole publicate Miercuri, 02 August 2017 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

Pesta porcină africană a reapărut în România. Un focar de infecţie a fost confirmat de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală la începutul lunii într-o gospodărie de la periferia municipiului Satu-Mare, la Sătmărel. Investigaţiile epidemiologice au arătat că este vorba de un focar primar şi unul secundar, aşa că s-au impus restricţii de mişcare pentru exploataţiile infectate, au fost ucise animalele din focar şi incinerate. Ca urmare a focarului confirmat la Satu-Mare, toate direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din ţară au luat măsuri de informare a administraţiilor locale. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, condusă de doctorul Mihai Miclea, a transmis o adresă către toate primăriile din judeţul nostru, prin care sunt informate cu privire la măsurile care trebuie luate pentru reducerea riscului de introducere a virusului în efectivele de porci domestici şi sălbatici. „Având în vedere că a fost confirmat un focar de Pestă Porcină Africană într-o exploataţie a populaţiei din Satu Mare, se impun o serie de măsuri care să reducă posibilitatea introducerii virusului în efectivele de porci domestici şi sălbătici luând în calcul că virusul bolii se poate răspândi cu foarte mare uşurinţă. Faţă de această situaţie epidemiologică se impun restricţii în circulaţia porcilor şi produselor acestora şi se impun măsuri drastice de profilaxie generală pentru a preveni apariţia bolii. Astfel trebuie luate următoarele măsuri: Respectarea condiţiilor de funcţionare a târgurilor conform legislaţiei în vigoare, Ord nr. 77/2015; Se interzice comercializarea animalelor în locuri neautorizate şi fără documente sanitare veterinare; Supravegherea circulaţiei animalelor, mare atenţie la comercianţii neautorizaţi de suine şi la locurile de comercializare neautorizate şi nesupravegheate sanitar veterinar; Conştientizarea populaţiei că toţi porcii trebuie să fie comercializaţi din şi în locuri autorizate, cu documente sanitare veterinare şi că toţi porcii din gospodărie trebuie sa fie identificaţi şi înregistraţi în BND; În cazul apariţiei unei bolii epizootice animalele neidentificate şi neînregistrate în BND şi în registrul agricol nu se despăgubesc; Anunţarea populaţiei ca fiecare suspiciune de boală sau moarte a porcilor să fie de urgenţă notificată medicului veterinar, primăriei sau la DSVSA; Acordaţi o atenţie deosebită ecarisării teritoriului şi gestionării subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman (SNCU); Porcii trebuie să fie ţinuţi permanent în incinta exploataţiei, nu pe terenuri libere unde există posibilitatea contactării bolii de la mistreţi”, se arată în adresa transmisă de DSVSA Vâlcea către administraţiile locale din judeţ.

Publicat Dus întors
Miercuri, 02 August 2017 21:08

Vine canicula, protejaţi-vă!

Pentru că meteorologii au trimis avertizări de caniculă în următoarele zile, Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,General Magheru” al Judeţului Vâlcea face câteva recomandări privind protecţia populaţiei: Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spatii publice); l Evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00; l Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare; l Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe (soc, muşeţel, urzici); l Mâncaţi fructe şi legume (pepene, prune, roşii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă); mâncaţi echilibrat şi variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică; l Evitaţi băuturile ce conţin cafeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare; l Evitaţi alimentele cu un conţinut sporit de grăsimi, în special de origine animală; l Nu consumaţi alcool – vă deshidratează şi vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei; l Menţineţi legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi), interesându-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă ori de câte ori au nevoie; l Nu lăsaţi copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme; l Cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferinţă, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră; l Persoanele care suferă de diferite afecţiunii îşi vor continua tratamentul, conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente; l Pentru ameliorarea condiţiilor la locul de muncă se va reduce intensitatea si ritmului activităţilor fizice, se va alterna efortul dinamic cu cel static şi alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.

Publicat Dus întors
Miercuri, 02 August 2017 21:04

Bârfe, zvonuri, şuşanele Am auzit că:

Într-o comună, primarul joacă la două capete. Când cu PSD-ul, când cu PNL-ul. Nu vrea să supere nici Puterea, dar nici partidul din care face parte, PNL. Aşa că joacă ţurca şi cu unii şi cu alţii. Probabil că nu e singurul.

Au apărut deja nemulţumirile printre angajaţii din administraţia locală şi judeţeană vis-a-vis de noile salarii, mai ales în instituţiile subordonate, unde salariile au fost majorate cu un procent mai mic.

N.R.: Informaţiile din această rubrică sunt doar zvonuri şi vă rugăm să le trataţi ca atare. Orice asemănare cu persoane sau situaţii similare poate fi pur întâmplătoare. Cei care le iau drept informaţii certe, le copiază, le comentează şi le multiplică îşi asumă răspunderea.

Publicat Dus întors

- de azi, în sala Traian începe un puternic turneu amical

Noua echipă de handbal feminin, HCM Râmnicu Vâlcea, a jucat deja două meciuri amicale în această pauză competiţională şi a reuşit să le câştige clar pe ambele. Elevele lui Aurelian Roşca au întâlnit la Cheile Grădiştei pe Unirea Slobozia, de care a dispus cu 33-23 şi pe una dintre reprezentantele României în cupele europene, HC Zalău, pe care a învins-o cu 36-30. Concluzia generală este că lotul arată bine, chiar dacă mai are de punctat la capitolul omogenitate. Pentru Andreea Beleska şi compania urmează un turneu de verificare pe care gruparea vâlceană îl va organiza în perioada 3-4 august, în Sala Traian. La turneu, preşedintele clubului, Petre Berbecaru, a invitat alte trei grupări de Liga Naţională, SCM Craiova, HC Zalău şi Măgura Cisnădie. Interesant este că două dintre cluburi vor juca în această toamnă în Europa, cea din Bănie şi cea din Sălaj, în timp ce sibienii au făcut o campania spectaculoasă de achiziţii, aducând mai multe jucătoare din Brazilia. Echipa noastră va evolua azi contra craiovencelor şi a sibiencelor şi mâine contra zălăuancelor. În sezonul trecut, Zalăul a reuşit să ne învingă în ambele meciuri. Contra Măgurii Cisnădie s-au înregistrat două succese, în timp ce victoriile cu CSM Craiova au fost împărţite, succes în Bănie şi eşec pe propiul teren, în sala Traian. De altfel, echipa fostului selecţioner, Gheorghe Tadici şi cea din Craiova sunt două contracandidate directe la un loc european în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Vâlcencele vor juca astfel:

Joi, 3 august, ora 11,30, cu SCM Craiova
Joi, 3 august, ora 19,30, cu Măgura Cisnădie
Vineri, 4 august, ora 11,30, cu HC Zalău

Programul turneului:

Etapa 1 (joi, 3 august):
Ora 9,30: HC Zalău – Măgura Cisnădie
Ora 11,30: HCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova

Etapa a 2-a (joi, 3 august)
Ora 17,30: SCM Craiova – HC Zalău
Ora 19,30: HCM Rm. Vâlcea – Măgura Cisnădie

Etapa a 3-a (vineri, 4 august):
Ora 9,30: Măgura Cisnădie – SCM Craiova
Ora 11,30: HCM Rm. Vâlcea – HC Zalău

Multe schimbări în echipă

HCM Râmnicu Vâlcea este echipa care a făcut cele mai mari mişcări de trupe din primul eşalon. Practic, echipa noastră şi-a schimbat lotul din temelii şi este posibil ca în formaţia de start să nu mai fie nici măcar o jucătoare din campionatul trecut, poate doar Florica şi Blazek urmând să se bată pentru un loc de titulare. Interesant este că au fost aduse nu mai puţin de şapte straniere şi doar două handbaliste din România. Şi la capitolul plecări HCM are multe piese, cele mai importante dintre ele fiind Patricia Vizitiu, Ana Maria Simion şi Mihaela Senocico. Interesant este de văzut de cât timp va avea nevoie profesorul Aurelian Roşca pentru a suda lotul pe care-l are la dispoziţie, având în vedere că obiectivul echipei este unul clar, accederea în viitoarea ediţie a cupelor europene.


LOT HCM RÂMNICU VÂLCEA:

PORTARI: Petra Blazek, Marina Razum (Lokomotiva Zagreb), Olivia Nanu;
EXTREME STÂNGA: Cristina Florica, Ana Maria Tănasie, Hermina Stoicănescu;
INTERI STÂNGA: Andreea Adespii, Natasa Krnic (Danubius Galaţi), Ines Khouildi;
COORDONATORI DE JOC: Irina Glibko (Roman), Alicia Fernandez Fraga ( Bera Bera), Maria Gavrilă;
PIVOŢI: Sara Vukcevic (VAC), Raluca Băcăoanu (Cisnădie), Florentina Craiu;
INTERI DREAPTA: Natallia Vasileuskaya (Bekescsaba), Andrea Beleska;
EXTREME DREAPTA: Marta Herrero Lopez (Bera Bera), Alexandra Badea (Dinamo), Cristina Mitrache (Cisnădie);
ANTRENORI: Aurelian Roşca (principal), Gheorghe Sbora, Ionel Gheorghe (secunzi)

Au venit:

Marta Herrero Lopez (Bera Bera)
Alicia Fernandez Fraga (Bera Bera)
Sara Vukcevic (Erd)
Nataliia Vasileuskaya (Bekecsabai)
Raluca Băcăoanu (CS Măgura Cisnădie)
Natasa Krnic (CSU Danubius Galaţi)
Elena Mitrache (CS Măgura Cisnădie)
Marina Razum (Lokomotiva Zagreb)
Iryna Glibko (CSM Roman)
Alexandra Badea (Dinamo Bucureşti)

Au plecat:

Elena Şerban (CSU Danubius Galaţi)
Ana Maria Simion (CSM Roman)
Cătălina Cioaric
Mihaela Ani-Senocico (”U” Cluj)
Nicoleta Safta (CSU Danubius Galaţi)
Patricia Vizitiu
Daniela Vălean (CSM Slatina)

Publicat Sport
Miercuri, 02 August 2017 20:57

Meciuri de gală şi pentru CSM Bucureşti

Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, va organiza pe 17 august, la Sala Polivalentă, două meciuri de gală în vederea prezentării loturilor pentru noul sezon de campionat. Cristina Neagu va debuta în tricoul „tigroaicelor” în cadrul unui meci împotriva formaţiei Rostov Don, care se va disputa de la ora 18:00, în cadrul evenimentului numit „Handball Fest 2017”. Băieţii de la CSM Bucureşti îi vor avea ca adversari pe cei de la FC Barcelona, cu care vor juca un meci începând cu ora 20:30. Biletele s-au pus deja în vanzare pentru această gală şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim la preţuri cuprinse între 30 lei, la peluze, 50 lei, la tribună şi 120 lei, la lojă. Gabriela Szabo, director general CSM Bucureşti, a declarat: „Unul dintre obiectivele clubului CSM Bucureşti este ca sportivii clubului să performeze la cel mai înalt nivel, în faţa unor echipe precum FC Barcelona sau Rostov Don, invitatele noastre de luna viitoare. Handball Fest este un eveniment de nivel internaţional, la care îi aşteptăm cu drag pe toţi iubitorii handbalului din Bucureşti şi România”.

Programul Meciurilor:

Handbal Feminin – ora 18.00: CSM Bucureşti vs Rostov Don

Handbal Masculin – ora 20.30: CSM Bucureşti vs FC Barcelona

Altfel, Cristina Neagu, noul lider de la CSM Bucureşti, şi-a reafirmat sprijinul pentru echipa de fotbal patronată de Gigi Becali: “Ţin cu Steaua, cunosc o singură Steaua, cu ea ţin de când sunt mică. Am venit să mă uit la meci, e o partidă importantă, cred că n-am mai fost pe stadion de un an. Acum sunt acasă şi cred că o să vin mai des să văd meciurile. N-am mai fost de mult la meciuri, nu am un jucător preferat”. 

Publicat Sport
Miercuri, 02 August 2017 20:52

Victorina Bora, din nou în Liga Naţională

Victorina Bora, antrenorul formaţiei CSM Slatina, a vorbit în exclusivitate la Sport Total FM despre promovarea în Liga Naţională alături de echipa din subordine, acesta fiind al treilea succes de acest gen. „Este a treia echipă cu care promovez şi este cea mai importantă promovare a mea, pentru că este un proiect care îmi place foarte mult şi sper să reuşim. În lotul nostru se regăsesc jucătoare tinere şi foarte tinere. Cel mai târziu, spre sfârşitul anului va fi inaugurată şi noua sală, de care Slatina avea nevoie. Anul trecut au fost jocuri la care foarte multă lume şi-a dorit să intre în sală şi nu au mai fost locuri. Este un proiect 100% românesc şi nu ne gândim să aducem jucătoare străine în viitorul apropiat şi sperăm nici în cel îndepărtat. Nu putem spune că avem cel mai mare buget, dar suntem mulţumiţi cu ceea ce avem în momentul acesta. Sperăm să rezistăm, acesta este şi obiectivul nostru în primul an. Am încheiat un prim cantonament la mare, iar acum suntem la munte. Apoi urmează un turneu de pregătire la Bistriţa şi încă unul la Craiova. Sunt foarte mulţumită de modul cum s-au pregătit fetele. Sper să nu avem parte de accidentări”, a declarat Victorina Bora, în cadrul emisiunii „Trafic Sport”. Victorina Bora s-a născut în satul doljean Urzica Mare, parte componentă a comunei Urzicuţa. A început handbalul la Şcoala Generală nr 18, coordonată de profesorul Popovici. A ajuns la Clubul Sportiv Şcolar Craiova, unde a fost antrenată de Chimoiu. A jucat la mai multe echipe de senioare: CFR Craiova, Rapid Bucureşti, Şuiorul Baia Mare şi Oltchim Rm. Vâlcea. A fost de 5 ori campioană naţională, a câştigat de 5 ori Cupa României, a jucat o finală a Cupei Cupelor şi are numeroase meciuri în Liga Campionilor, toate cu Oltchim Rm. Vâlcea. Are peste 100 de selecţii la echipa naţională de senioare, cu care a evoluat de mai multe ori la Europene, Mondiale. A jucat o singură dată la Jocurile Olimpice. Are o medalie de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale Universitare. Ca antrenoare, a promovat două echipe în Liga Naţională: SCM Craiova şi Terom Iaşi.

Publicat Sport

Vă puteţi imagina că în România anului 2017, o ţară aflată în Uniunea Europeană, există localităţi în care oamenii circulă pe drumuri pe unde doar căruţa sau eventual un autoturism 4x4 ar putea ajunge? Da, există şi sunt drumuri înregistrate în patrimoniul public al localităţii, care nu numai că n-au văzut asfaltul niciodată, dar uneori sunt greu practicabile chiar şi cu piciorul. Am descoperit şi noi două astfel de drumuri în comuna Sălătrucel, unde primarul Nicolae Sima încearcă să balasteze porţiuni din aceste drumuri pentru a le face practicabile pentru locuitorii de pe dealurile satului Şerbăneşti.

Zone frumoase, drumuri paradite

L-am găsit luna trecută pe primarul Nicolae Sima la muncă, pe dealurile satului Şerbăneşti, cu un buldoexcavator şi doi lucrători ai Primăriei, încercând să facă practicabil drumul „spre Baltă”, aşa cum îi zic locuitorii comunei Sălătrucel, un drum care duce spre izlazul din Şerbăneşti. Zona de o frumuseţe rară, verdeaţă, aer curat şi pământuri pe care locuitorii din Şerbăneşti le muncesc şi îşi asigură existenţa din roadele lor. Câteva case răzleţe pe dealuri şi prin văile din zonă, unele părăsite, dar alte locuite şi cu gospodării frumoase. Doar că acest drum „spre Baltă”, atunci când plouă, devine pe anumite porţiuni impracticabil, dar este şi singurul de legătură pentru casele din acea zonă. În toamna anului 2016, la câteva luni după ce a fost ales primar al comunei Sălătrucel, Nicolae Sima a trecut la amenajarea acestui drum, l-a lărgit pentru ca oamenii să poată trece cu căruţa, ba chiar cu un autoturism 4x4. Vegetaţia trebuie tăiată mereu, pentru ca drumul să fie cât mai luminat, astfel ca atunci când este vreme bună şi soare, să se usuce rapid şi să nu devină impracticabil pe anumite porţiuni. „Vreau să îl balastăm repede, pentru că dacă ploua, pe porţiunea asta de 300 de metri, nu se va mai putea circula. Aţi văzut şi dumneavoastră cum este panta şi cum se face nămol pe porţiunea care trece prin pădure. Avem 2000 de metri cubi de balast pe situaţii de urgenţă pe care trebuie să îi folosim şi să încercăm să balastăm drumurile care au nevoie de amenajări. După ce se tasează balastul putem să venim cu o piatră spartă ca să îl amenajăm”, ne-a explicat primarul Sima tehnica prin care se amenajează astfel de drumuri. Mărturisim că, nefiind în domeniu, n-am priceput noi mare lucru, însă, am înţeles că pentru amenajarea unui astfel de drum e nevoie de mult balast, o tehnică de tasare şi timp pentru ca el să se aşeze şi să poată fi pietruit. Despre asfalt pe acest drum nu se poate vorbi încă acum, dar la momentul de faţă, administraţia locală din Sălătrucel face tot ce poate pentru ca drumul să fie practicabil şi pentru locuitorii care au case în această zonă de o frumuseţe aparte. „Poate că nu eu, ci cei care vor veni în urma mea se vor gândi şi la asfalt pentru acest drum. Şi cei care locuiesc în această zonă sunt tot oameni”, spune primarul Nicolae Sima, care a ţinut să ne arate şi un alt drum, la fel ca cel despre care am povestit mai sus, unde sunt câteva gospodării care până anul trecut în decembrie umblau cu lanterna, pentru că iluminat public nu exista.

Oamenii au ieşit din beznă

Ajungem pe drumul, culmea, denumit „Şoseaua principală”, un drum parcă mai paradit decât cel „spre Baltă”. Sătenii îi mai spun şi „în Valea Satului” sau „la Jderu”. Îi spun aşa pentru că, odată, pe vremuri, drumul făcea legătura cu Jiblea – Călimăneşti. Are un kilometru de la Biserica Şerbăneşti. Tot în toamna anului trecut, primarul Nicolae Sima şi-a luat inima în dinţi şi a pornit cu buldoexcavatorul să-l desfunde şi să-l amenajeze cât de cât. Vegetaţia trebuie din nou tăiată. Ne întâmpină o familie de la care aflăm că din decembrie anul trecut au şi ei o lampă cu led pe stâlpul de electricitate de la poartă. „A fost odată, la început, iluminat public, dar apoi l-au tăiat. Acum, de când a venit domnul primar Sima, ne-a pus din nou lampă aici şi avem lumină. Până la Crăciunul de anul trecut s-a aprins lumina în sat. Dacă am avea şi drumul făcut, n-am mai avea nevoie de nimic. Ne face domnul primar, că vedem că se preocupă”, spun sătenii. Primarul Nicolae Sima nu promite că acest drum va fi modernizat, dar de balastat, întreţinut şi amenajat încât să fie practicabil pentru căruţe va face tot posibilul. De-a lungul drumului, pe stâlpi electrici, vedem lămpile cu led, care n-au existat până acum şi care le aduc oamenilor un strop de lumină noaptea. Astfel de lămpi cu led vrea să pună primarul Nicolae Sima în toată comuna Sălătrucel, din doi în doi stâlpi, astfel încât localitatea să fie luminată pe timp de noapte. Ar rezolva o problemă cu care locuitorii din Sălătrucel se confruntă de ani buni, aceea a lipsei iluminatului public pe timp de noapte, lucru semnalat de multe ori de cetăţeni şi ignorat până acum de vechile conduceri ale administraţiei locale. Dacă şi Consiliul Local Sălătrucel va fi de acord cu investiţia de modernizare a iluminatului public, atunci se va rezolva această problemă. „Voi propune Consiliului Local să punem lămpi cu led, un stâlp da, unul ba, în toată comuna. Dacă aprobă Consiliul Local, curentul va fi pe fotocelulă. Adică cum începe ziua, lămpile se vor stinge şi cum vine noaptea se vor aprinde. Făcând această investiţie, vom avea costuri cam de 12 – 13 milioane lei lunar pentru iluminatul public în toată comuna. E foarte ieftin. Acum plătim, cu pauză de 2-3 ore noaptea, în jur de 25 milioane de lei. Reducem costurile la jumătate şi avem lumină toată noaptea”, ne-a spus primarul Nicolae Sima.

Publicat Univers vâlcean

Şcoala de Vară „Sf. Evanghelist Luca” organizată de Asociaţia „Hrană pentru Trup şi Suflet” din Orleşti s-a încheiat. Duminică, 30 iulie 2017, “s-a tras cortina” peste cea de-a treia ediţie, după cum spune preotul Luca Sîia, care, sintetizând datele acestui rodnic proiect educaţional de vacanţă, a concluzionat: „120 persoane direct implicate, copii, tineri, voluntari juniori şi seniori-îndrumători, personal din instituţiile partenere direct implicate, 17 zile pline de activităţi de tip “Atelier de lucru”, 10 locaţii şi spaţii diferite, din (comunităţi diferite), adăugând aici pe cei aproape 200 de părinţi susţinători şi entuziaşti, care şi-au înscris fiii şi fiicele la Şcoala de Vară, organizată de Asociaţia educaţional-socială “Hrană pentru Trup şi Suflet” din Orleşti, braţ la braţ cu ceilalţi 13 parteneri implicaţi”. Şcoala de Vară s-a încheiat cu un frumos spectacol de imagini, cântec, dans şi multă voie bună la Căminul Cultural din Orleşti. Activităţile s-au desfăşurat pe tot parcursul lunii iulie. Partenerii evenimentului au fost Parohia Valea Bisericii Orleşti; Parohia Blejani Scundu; World Vision România – Biroul zonal Vâlcea; Şcoala Scundu; Şcoala Ioneşti; Şcoala Orleşti; Şcoala Prundeni; Şcoala Tudor Vladimirescu Drăgăşani; Şcoala Nicolae Bălcescu Drăgăşani; Primăria Orleşti; Primăria Prundeni; Primăria Scundu. Totul a fost binecuvântat de Arhiepiscopia Râmnicului. Deja se fac pregătiri pentru cea de-a patra ediţie a Şcolii de Vară „Sf. Evanghelist Luca” de anul viitor. Bucuria de pe chipurile celor implicaţi a arătat că a fost o şcoală de vară reuşită şi împlinită.

Publicat Univers vâlcean

Locuitorii din comuna Berislăveşti vor avea drumuri locale modernizate, iar primarul Ion Buşagă îşi va vedea, în sfârşit, visul împlinit, acela de a le oferi cetăţenilor asfalt pe străzile din localitate. Cum comuna are şcoli moderne, dispensar, cămine culturale reabilitate, pentru administraţia locală prioritare erau drumurile de interes local, iar Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul de modernizare a acestora. Astfel, în comuna Berislăveşti, pe Ordonanţa 28, vor ajunge peste 9 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local, o prioritate pentru administraţia locală. Urmează să fie semnat contractul şi Primăria să se apuce de treabă.

Publicat Univers vâlcean

La Dăeşti au început lucrările la Grădiniţa Fedeleşoiu. Este un proiect pentru care conducerea administraţiei locale a obţinut fonduri europene în valoare de 200.000 de euro, pe Măsura 7.2. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 90 de zile. Conducerea Primăriei Dăeşti speră că firma constructoare se va încadra în acest termen, astfel încât începerea anului şcolar să nu fie afectată, astfel încât preşcolarii să aibă din acest an şcolar o unitate de învăţământ modernă. În ceea ce priveşte proiectul de modernizare a celor trei drumuri comunale, DC 17, DC 18 şi DC 19, a cărui finanţare este asigurată tot pe Măsura 7.2, acesta se află în fază de contestaţii a licitaţiei, iar administraţia locală speră ca în această lună să fie încheiată procedura şi să înceapă lucrările.

Publicat Univers vâlcean
Pagina 1 din 2

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu