Ups! ;(

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 415
JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 416
JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 417
Articole publicate Marți, 09 Mai 2017 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

Deoarece suntem într-o dezvoltare continuă
SC OPREAN SRL ANGAJEAZĂ PENTRU PUNCTUL DE LUCRU - VÂLCEA -
ŞOFERI – cursă fixă TUR-RETUR
ŞOFERI - cursă fixă TUR-RETUR pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI - pentru comunitate
ŞOFERI - pentru comunitate pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI SPRINTER - cursă fixă TUR-RETUR
Condiţii de muncă şi salarizare deosebite.
Trimiteţi CV la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., candidaţii selectaţi vor fi intervievaţi la sediul companiei din Râmnicu Vâlcea, Str. Racoviţa Nr. 149., jud. Vâlcea
Beneficii:
Integrarea într-o echipă puternică şi ambiţioasă;
Posibilităţi de dezvoltare prin training şi instruire;
Condiţii de muncă şi salarizare deosebită.
Informaţii suplimentare puteţi afla la nr. de telefon : 0740107080
Dacă te consideri potrivit pentru unul dintre aceste posturi, te aşteptăm în echipa noastră!
Descrierea companiei:
Înfiinţată în 1993, S.C. OPREAN S.R.L este una dintre cele mai cunoscute companii de transport internaţional, operând practic pe orice relaţie europeană. Încadrarea într-un standard înalt, al calităţii serviciilor prestate, flexibilitatea în a satisface exigenţele clienţilor, adaptabilitatea continuă la schimbările de piaţa, şi nu în ultimul rând, dezvoltarea unei flote modeme, a făcut ca S.C. OPREAN S.R.L, sa se impună, ca un nume pe plan european. Specializată în transportul de confecţii pe umeraşe, S.C. OPREAN S.R.L şi-a diversificat aria serviciilor proporţional cu creşterea flotei, putând transporta atât mărfuri generale, cât şi mărfuri la temperatură controlată în toate colţurile Europei: Marea Britanie, Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, etc. Suntem o echipă dinamică, cu o experienţă mare pe partea de transport acumulată în mai bine de două decenii de activitate, cu un nivel ridicat de orientare către client.

Publicat Dus întors
Marți, 09 Mai 2017 21:57

Trota angajează şoferi

Vrei să lucrezi ca şofer în comunitatea europeană? Ai experienţă pe tir sau ai doar calificare C+E? Sună-ne la 0743.161.336 (zona est) sau 0740.295.418 (zona vest) sau scrie-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi te ajutăm să te alături echipei noastre.

Publicat Dus întors

SC NORDIC IMPEX SRL angajează gestionar/gestionară depozit.
C.V.-urile se primesc la sediul societăţii din Loc. Rm. Vâlcea, Strada Iancu Pop, nr. 2-4, Complex Dovali.
sau pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Pentru relaţii: număr telefon 0744509072.

Publicat Dus întors

Precipitaţiile au răvăşit judeţul Vâlcea. Mai multe localităţi au fost afectate de ploile din noaptea de 8 spre 9 mai, precum şi de precipitaţiile căzute în cursul zilei de 9 mai. Până la ora 15.00, Prefectura Vâlcea avea pe listă opt localităţi din care a primit raportări ale efectelor precipitaţiilor abundente. Astfel, în comuna Bărbăteşti (sat Bărbăteşti) s-a reactivat alunecarea de teren ce a afectat platforma drumului comunal DC 149, în punctul Băltăreţ. În comuna Popeşti, 9 gospodării au fost inundate în satele Dăeşti (4 gospodării) şi Curtea (5 gospodării). În comuna Milcoiu a fost avariat un drum de interes local, în satul Comanca, iar în comuna Şirineasa a fost inundată o gospodărie. La Orleşti, în satele Procopaia şi Orleşti au fost inundate 32 de gospodării, din care un beci cu infiltraţii de apă. Comuna Frânceşti a anunţat Prefectura că are mai multe drumuri de interes local afectate şi un pod tubular avariat. Precipitaţiile au afectat şi comuna Lădeşti, care are drumuri de interes local afectate în satele Chiriceşti, Olteanca, Cermegeşti şi un pod avariat peste torentul Găgeanca din satul Găgeni. Oraşul Băbeni a avut din nou de suferit, efectuându-se o breşă pentru dirijarea controlată a apelor pârâului Stăncălău în canalul de fugă al acumulării hidrotehnice Băbeni. Situaţia din localităţile menţionate mai sus ne-a fost prezentată mai pe larg de primari. Prefectul Florian Marin ne-a anunţat că toate aceste cazuri sunt gestionate atât de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, cât şi de către ISU Vâlcea. Pe lângă localităţile anunţate de Prefectura Vâlcea, şi comuna Vaideeni se află pe lista celor afectate de precipitaţiile abundente, precipitaţii care au reactivat o alunecare masivă de teren pe o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare.

Ce spun primarii

Primarul Constantin Cîrstina ne-a declarat telefonic că, în comuna Orleşti, situaţia nu este foarte gravă - neexistând case inundate, ci doar curţi şi grădini pline de apă - însă nici nu e uşoară: „Avem aproximativ 30 de curţi inundate, apa nu a ajuns în casele oamenilor. Mai avem nişte poduri şi podeţe unde am intervenit cu utilajele pentru decolmatarea lor. Ne-am mobilizat pe plan local şi am încercat să ţinem lucrurile sub control”. La Băbeni, primarul Bogdan Ştefan se afla pe dig, acolo unde pârâul Stăncălău şi-a făcut din nou de cap. „Avem utilajele în zonă. Pârâul Stăncălău ne creează din nou probleme, dar îl dirijăm prin canalul de fugă. De fapt, problema vine de la barajul peste Olt, care este colmatat, nu mai preia apele Bistriţei, care se duc în pârâul Stăncălău. Însă, problema e că şi canalizarea localităţii ne-a inundat oraşul, sunt chiar 2-3 gospodării inundate. A fost inundată şi intrarea pe sub calea ferată în Băbeni. Avem şi acolo utilaje”. La Milcoiu, situaţia se pare că este mai gravă, pentru că o viitură a provocat pagube în satul Izbăşeşti, unde mai multe familii au rămas izolate: „Calea de acces în satul Izbăşeşti a fost distrusă de o viitură. Mai multe podeţe şi garduri de la gospodăriile oamenilor au fost distruse. Le-am dus familiilor care au rămas izolate apă, pâine şi cele necesare. Nu putem interveni încă, pentru că sunt apele mari. Am anunţat Prefectura care va trimite o comisie pentru a inventaria pagubele”, spune primarul Daniel Muşat. La Frânceşti, precipitaţiile au afectat drumurile locale, a căror platformă abia a fost asfaltată: „Ploile din ultima perioadă au creat probleme serioase pe drumurile care au fost calamitate şi au fost reparate. Sunt drumuri de interes local. Problema este că constructorul a cam finalizat refacerea platformei drumurilor, numai că ploile au cam dat peste cap socoteala. Au apărut deja probleme pe aceste drumuri, din cauza faptului că nu există rigole betonate”, ne-a spus primarul Daniel Paraschiv. În comuna Vaideeni, alunecarea de teren reactivată este mult mai accentuată în satele Izvorul Rece şi satele Vaideeni, în vecinătatea Drumului Comunal 154 Talangi şi a drumurilor Dunga Recii, Grindu, Grindu Bordii şi Grăbeni. De asemenea, creează probleme în zona Brădăţele şi în zona drumurilor Vinereni, Padeş, Valea lui Miercure şi Ciocioi. De altfel, sunt puse în pericol platformele acestor căi de acces. „Este vorba o alunecare de teren pe o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare. Fuge dealul cu totul. De 27 de ani nu s-au executat lucrări de îmbunătăţiri funciare, iar cu natura nu te pui. A fost o comisie mixtă la faţa locului, s-au dispus măsuri şi urmează a se face expertiza şi a se găsi soluţii pentru stabilizarea zonelor respective”, ne-a spus primarul Daniel Achim Băluţă.

Continuă ploile

În funcţie de raportările administraţiilor locale din judeţ, lista pagubelor va fi reactualizată de către Prefectura Vâlcea. Autorităţile locale şi judeţene sunt în alertă, mai ales că meteorologii au emis ieri o nouă avertizare: “Începând din după-amiaza zilei de marţi, 9 mai şi până în a doua parte a zilei de miercuri, 10 mai, temporar va ploua, pe arii relativ extinse în sud şi sud-est şi local în centrul ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, îndeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi perioade de timp în care vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi punctiform 25 până 30 l/mp. În intervalul menţionat, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, iar în cursul dimineţilor, în special a celei de joi, 11 mai, se va produce brumă local în nord-vest, centru şi nord şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului, cu precădere în zonele deluroase”, se arată în avertizarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Publicat Dus întors

Un primar dintr-o localitate vâlceană continuă să fie în „silenzio stampa”, după modelul oamenilor de fotbal atunci când nu vor să mai stea de vorbă cu ziariştii. Acesta nu este de găsit la primărie, dar nici la telefon nu mai răspunde.

Un alt primar vâlcean, aflat la primul mandat, se ghidează după principiul competenţei. El încearcă să insufle acest principiu şi funcţionarilor din primărie, pentru ca aceştia să îşi îndeplinească cât mai bine sarcinile de serviciu.

Publicat Dus întors

- lidera clasamentului a învins în deplasare pe Posada şi are un avans de trei puncte la mijlocul turneului de promovare

Posada Perişani a ratat şansa de a reveni pe primul loc al clasamentului în Superliga de fotbal din Vâlcea. Elevii lui Mitică Teleşpan au evoluat pe propriul teren contra Viitorului Dăeşti şi au cedat cu 1-2. În aceste condiţii, dăeştenii devin principali favoriţi la titlul de campioni judeţeni şi implicit la participarea la barajul de accedere în Liga a III-a. Într-un alt meci interesant, Flacăra Horezu a plecat cu toate cele trei puncte din deplasarea de la Călimăneşti, scor 1-0 şi încă mai are şanse teoretice la prima poziţie. În fine, într-o partidă care contează doar pentru stabilirea clasamentului final, FC Băbeni a pierdut clar pe propriul teren cu Voinţa Orleşti, scor 2-5. În turneul de play-out, F.C. Păuşeşti Otăsău a cedat cu 4-6 întâlnirea cu A.S. UNIREA Tomşani, după 90 de minute spectaculoase, în timp ce A.S. MINERUL Costeşti le-a administrat fotbaliştilor de la C.S. LOTRU Brezoi o înfrângere usturătoare, 6-0.

Vine campioana în Zăvoi?

În condiţiile în care Râmnicu Vâlcea a rămas fără fotbal de performanţă după desfiinţarea echipei CSM Râmnicu Vâlcea, este posibil ca noua campioană a judeţului să se mute cu bagaje cu tot în Zăvoi, fie că ea o să fie Posada Perişani, Viitorul Dăeşti sau Flacăra Horezu. Condiţia principală este ca reprezentanta Superligii la fotbal să reuşească şi promovarea în eşalonul al treilea. Reţeta nu este una nouă, în condiţiile în care Flacăra Horezu, Rarora Râmnicu Vâlcea sau Damila Măciuca, transformată în CSM Vâlcea, au mai făcut paşi asemănători. Potrivit zvonurilor, este posibil ca şi experimentatul Gheorghe Constantin să revină în prim-planul fotbalului vâlcean. Un alt zvon, mai puţin plauzibil, este acela că la Râmnicu Vâlcea s-ar putea întoarce cu echipa omul de afaceri Cătălin Rufă, cel care a făcut schimbul de cluburi deja celebru între CSM şi Damila. CSM s-a transformat în Metalul Reşiţa şi joacă acum la Buftea, în timp ce Damila s-a transformat în CSM şi s-a desfiinţat la începutul acestui an. Reşiţenii de Bucureşti sunt acum ultimii în Liga a II-a şi vor retrograda în Liga a III-a.

Rezultate:

C.S. POSADA Perişani - C.S. VIITORUL Dăeşti, 1-2
C.S. COZIA Călimăneşti - A.C.S. FLACĂRA Horezu, 0-1
F.C. Băbeni - A.S. VOINŢA Orleşti, 2-5

Clasament play-off

1. C.S. VIITORUL Dăeşti 25 21 1 3 96-22 64p
2. C.S. POSADA Perişani 25 19 4 2 95-25 61p
3. A.C.S. FLACĂRA Horezu 25 19 1 4 99-30 58p
4. A.S. VOINŢA Orleşti 25 11 6 8 66-51 39p
5. C.S. COZIA Călimăneşti 25 9 7 9 58-52 34p
6. F.C. Băbeni 25 9 5 11 64-63 32p

Etapa viitoare:

FC Băbeni - Posada Perişani
Cozia Călimăneşti - Viitorul Dăeşti
Voinţa Orleşti - Flacăra Horezu

Play-out

Rezultate:

F.C. Păuşeşti Otăsău - A.S. UNIREA Tomşani, 4-6
A.S. MINERUL Costeşti - C.S. LOTRU Brezoi, 6-0

Clasament:

1. A.S. UNIREA Tomşani 23 9 4 10 65-84 31p
2. C.S. Mădulari 23 7 3 13 54-75 24p
3. F.C. Păuşeşti Otăsău 23 3 6 14 46-99 15p
4. A.S. MINERUL Costeşti 24 3 3 18 45-100 12 p
5. C.S. LOTRU Brezoi 23 3 0 20 25-112 9p

Etapa viitoare:
Unirea Tomşani - CS Mădulari
Lotru Brezoi - FC Păuşeşti Otăsău

Publicat Sport

Sportivii vâlceni care au participat la ”Memorialul Bobo şi Viorica Enescu” la atletism au reuşit rezultate notabile. Aproape la fiecare probă cel puţin un atlet de la Vâlea a obţinut o medalie, fie că ea a fost de aur., argint sau bronz. Astfel, în total au ajuns în vitrinele cluburilor vâlcene 20 de medalii la ediţia aniversară a competiţiei, a zecea din istorie. Cea mai aşteptată cursă a zilei a fost aceea de 100 metri Masters Masculin, acolo unde a concurat preşedintele PSD Dolj, senatorul Iulian Claudiu Manda, iubitul fostului edil din Bănie, actualmente ministru, Lia Olguţa Vasilescu. Manda a terminat al treilea din tot atâţia competitori, primul loc fiind cucerit de un bucureştean, Răzvan Drăguş, pe doi ieşind vâlceanul Cătălin Nedelcu, legitimat la CS Chimia Râmnicu Vâlcea.

Rezultatele concursului naţional ”Memorialul Bobo şi Viorica Enescu” – ediţia a X-a

80 M Feminin
1. Manthoupolu Lida Maria - CSS Ploieşti - 1. 0.71.
2. Muşulete Ştefania Medee - CS Chim.Rm.Vâlcea - 1. 0.97
3. Albu Ioana Iosefina - CS Chim. Rm.Vâlcea - 1. 1. .52
3. Ciobanu Ileana Cătălina - CSS Caracal - 1. 1. .52

100 M Open Feminin
1. Grecu Andreea - CS Farul Constanţa - 1. 2.06
2. Rosianu Ana Maria - CSM Craiova - 1. 2.22
3. Sandu Ştefania Victoriţa - CSM Craiova - 1. 2.56

100 M Juniori III Feminin
1. Predică Denisa Ioana - CSS Târgovişte - 1. 2.1. 0
2. Băiaşu Ioana - CS Chimia Rm.Vâlcea - 1. 2.70
3. Dancea Alexia Ioana - CSM Piteşti - 1. 3.78

100 M Masters Feminin
1. Gheorghiu Adina - ACS R. M. A. Bucureşti - 1. 3.35
2. Marciuc Cristina - CS Chimia Rm.Vâlcea - 1. 5.70
3. Pasăre Mihaela - CS Chimia Rm. Vâlcea - 1. 6.1. 8

200 M Open Feminin
1. Grecu Andreea - CS Farul Constanţa - 24.79
2. Fica Mariana Mădălina - CS Olimpia - 26.1. 9
3. Paraschiv Ioana Miruna - LPS P.T. Craiova - 26.33

300 M Copii I Feminin
1. Ciobanu Ileana Cătălina - CSS Caracal - 44.92
2. Muşulete Ştefania Medee - CS Chim. Rm.Vâlcea - 46.1. 1.
3. Coman Alexandra - LPS Piteşti - 47.66

400 M Open Feminin
1. Sandu Ştefania Victoriţa - CSM Craiova - 61.38
2. Vlădulescu Ioana Cristina - Lic.Teh.Brătianu - 63.61.
3 Simoiu Elena Mihaela 00 Lic.Teh.Bratianu - 64.65

400 M Juniori III Feminin
1. Guraliuc Alexandra Mihaela - LPS Piteşti - 64.94
2. Naum Diana - CS Chim. Rm. Vâlcea - 68.1. 5
3. Stefanoiu Ionela Loreda - LPS Piteşti - 68.32

800 M Open Feminin
1. Ionaş Ivona Gabriela - CSS Targoviste - 2:22.05
2. Chivoiu Andreea Cerasela - LPS Tg. Jiu - 2:23.93
3. Orza Ariana - Lic.Teh.Brătianu - 2:33.06

3000 M Open Feminin
1. Moaga Elena - CSM Craiova - 10:1
2 Drăghicescu Alexandra - Lic.Teh.Brătianu - 10:44.59
3 Dan Elena Violeta - LPS Piteşti - 11:02.78

400 M garduri Feminin
1. Proteasa Maria Alina - CN M.B.Vâlcea - 68.12
2 Pufu Alexandra Mihaela - CN M.B.Vâlcea - 68.73
3 Dan Elena Violeta - LPS Piteşti - 69.37

Săritura în lungime Open Feminin
1. Popescu Roxana Elena - Col. Nat. Vâlcea - 5.32m
2. Gavrilă Carina Maria - CS Chim. Rm. Vâlcea - 4.50m

80 M Copii I Masculin
1. Dragomir Alberto Gabriel - CSS Triumf Bucureşti - 101.5
2. Vătafu Robert Andrei - LPS Piteşti - 104.2
3 Bognar Vasile - Ştiinţa Horezu - 112.5

100 M Open Masculin
1. Melnicescu Ioan Andrei - CSM Oneşti - 10.65
2. Popescu Adrian Mădălin - CSM Drobeta Tr. Severin - 10.80
3. Piţigoi Ioan - CSM Craiova - 10.88

100 M Juniori III Masculin
1. Iana Andrei - CN.M.B.Vâlcea - 12.07
2. Mocioaca Vlad Ionuţ - CN M.B.Vâlcea - 12.28
3. Neacşu Gabi Nicolae - CN M.B.Vâlcea - 12.40

100 M Masters Masculin
1. Drăguţ Răzvan Sorin - CSS Triumf Bucureşti - 11.90
2. Nedelcu Cătălin - CS Chim. Rm.Vâlcea - 12.91
3. Manda Iulian Claudiu - CSM Craiova - 12.98

200 M Open Masculin
1. Melnicescu Ioan Andrei - CSM Oneşti 2. Radu Cristian - CSM Ploieşti - 22.01.
3. Popescu Adrian Mădălin - CSM Drobeta Tr. Sv - 22.02

300 M Copii I Masculin
1. Dragomir Alberto Gabriel - CSS Triumf Buc. - 38.54
2. Vătafu Robert Andrei - LPS Piteşti - 40.24
3. Vochin Alexandru Gabriel - LPS Piteşti - 46.49

400 M Open Masculin
1. Drăgan Adrian Răzvan - CSM Timisoara - 48.90
2. Andonii Constantin - ACS Roamanian - 48.97
3. Gheban Mădălin Dorian - CSU Craiova - 51.40

400 M Juniori III Masculin
1. Mocioacă Vlad Ionuţ - CN M.B.Vâlcea - 55.83
2. Neacşu Gabi Nicolae - CN M.B.Vâlcea - 57.82
3. Grigoriţă Eduard Marcel - LPS Piteşti - 58.39

800 M Open Masculin
1. Voicu Cristian Gabriel - C.N.M.B. Vâlcea - 1:54.85
2. Gheban Mădălin Dorian - CSU Craiova - 1:55.63
3. Matei Andrei Daniel - CSS Caracal - 1:57.60

3000 M Open Masculin
1. Betej Daniel Ionuţ - CSU Reşiţa - 8:34.79
2. Ştefana Andrei Cristian - CSM Craiova - 8:35.90
3. Buşcă Marius Marian - CSM Craiova - 9:03.39

400 M garduri Open Masculin
1. Zaharia Eduard Costin - Col. Nat.Vâlcea - 61.12
2. Mărcoiu Andrei Florin - CS Chimia Rm.Vl - 62.30
3. Costache Mircea Dan - CSM Braşov - 66.99

Săritura în lungime Open Masculin
1. Petre Gabriel - CSM Bucureşti - 6.44m
2. Sodolescu Gheorghe Cosmon - CS Chim. Rm. Vâlcea - 6.36m
3. Sima Mihai Radu - As.CSM Dunărea Giurgiu - 6.00m

FRA a acordat două trofee pentru:

Cel mai bun rezultat la masculin - Melnicescu Ioan Andrei - 200m - CSM Oneşti, cel mai bun rezultat la feminin Grecu Andreea - 200m - CS Farul Constanţa.

Publicat Sport
Marți, 09 Mai 2017 21:48

Miercuri, grevă la Garda de Mediu

Miercuri, 10 aprilie 2017, comisarii Comisariatului Judeţean Vâlcea al Gărzii Naţionale de Mediu, de altfel ca şi colegii lor din toată ţara, intră în grevă generală pe termen nelimitat, în semn de nemulţumire faţă de nivelul mic al salariilor. Trebuie menţionat faptul că pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice gărzii de mediu şi nu se va lucra cu publicul. În comunicatul de presă semnat de Valentin Neagoe, preşedintele Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, se precizează: “În data de 10 mai 2017, personalul Gărzii Naţionale de Mediu din toată ţara declanşează greva generală pe termen nelimitat, manifestându-şi astfel nemulţumirea şi indignarea pentru inechitatea salarială care există în domeniul protecţiei mediului. Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi, în prezent, conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar. Reamintim că, în data de 26 aprilie 2017, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru două ore, la nivel naţional, în vederea aducerii în prim-plan a nemulţumirilor legitime privind alinierea salariilor personalului G.N.M. la nivelul salariilor colegilor din instituţiile cu atribuţii similare, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, ceea ce reprezintă în fapt revendicările noastre. Faptul că, de la acea dată până în prezent, reprezentanţii Guvernului nu şi-au manifestat dorinţa de a soluţiona problemele grave existente în cadrul sistemului nostru instituţional a dus la această stare de fapt. Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în nici un comisariat din ţară, fapt pentru care ne cerem scuze cetăţenilor pentru această disfuncţionalitate”.

Publicat Univers vâlcean

Cu toate că administraţia locală din comuna Stoileşti aşteaptă ca proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării să fie aprobate pentru finanţare şi asta pentru că infrastructura din localitate este prioritară, alte lucrări de modernizare ale localităţii sunt în plină desfăşurare. „În momentul de faţă se lucrează la alimentarea cu apă în satul Giuroiu, la continuarea lucrărilor de modernizare a uliţei Biserica Ghiobeştu. Sperăm ca într-o lună, lucrările să fie finalizate şi să putem face recepţia. Se lucrează şi la modernizarea Grădiniţei Urşi. Lucrarea este finanţată de către Ministerul Dezvoltării. Scopul acestei lucrări este de a obţine toate avizele de funcţionare, iar obţinerea lor dau certitudinea funcţionării în condiţii de maximă calitate pentru preşcolarii de la Grădiniţa Urşi. De asemenea, s-a finalizat licitaţia la Şcoala Urşi şi în câteva săptămâni vom începe lucrările şi la acest obiectiv. Investiţia presupune modernizarea şi extinderea ei, deoarece lipsa unui spaţiu destinat servirii mesei creează probleme în derularea programului pentru copii din clasele I – IV”, a spus Florin Ionescu, primarul comunei Stoileşti.

Publicat Univers vâlcean

Pe raza comunei Voineasa, mai multe străzi de interes local au intrat în proces de modernizare. Este vorba de un proiect desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar lucrările propriu zise au fost reluate în primăvara acestui an. „Se lucrează la gabioane pe PNDL pentru modernizarea străzilor. Este vorba de proiectul care se află în derulare de anul trecut. Lucrările au fost stopate în luna octombrie pentru că nu au mai fost bani. Se lucrează pe strada Săscioara şi apoi şi alte străzi. Partea strictă de asfaltare şi amenajare rigole se face mai uşor. Mai multe străzi sunt pregătite de anul trecut pentru asfaltare. Va trebui totuşi să se reprofileze platforma. Se va lucra şi pe strada Voineşiţa”, a spus Gabriel Năstăsescu, primarul comunei Voineasa.

Publicat Univers vâlcean
Pagina 1 din 3

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu