Ups! ;(

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 416
Articole publicate Marți, 02 Mai 2017 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

Deoarece suntem într-o dezvoltare continuă
SC OPREAN SRL ANGAJEAZĂ PENTRU PUNCTUL DE LUCRU - VÂLCEA -
ŞOFERI – cursă fixă TUR-RETUR
ŞOFERI - cursă fixă TUR-RETUR pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI - pentru comunitate
ŞOFERI - pentru comunitate pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI SPRINTER - cursă fixă TUR-RETUR
Condiţii de muncă şi salarizare deosebite.
Trimiteţi CV la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., candidaţii selectaţi vor fi intervievaţi la sediul companiei din Râmnicu Vâlcea, Str. Racoviţa Nr. 149., jud. Vâlcea
Beneficii:
Integrarea într-o echipă puternică şi ambiţioasă;
Posibilităţi de dezvoltare prin training şi instruire;
Condiţii de muncă şi salarizare deosebită.
Informaţii suplimentare puteţi afla la nr. de telefon : 0740107080
Dacă te consideri potrivit pentru unul dintre aceste posturi, te aşteptăm în echipa noastră!
Descrierea companiei:
Înfiinţată în 1993, S.C. OPREAN S.R.L este una dintre cele mai cunoscute companii de transport internaţional, operând practic pe orice relaţie europeană. Încadrarea într-un standard înalt, al calităţii serviciilor prestate, flexibilitatea în a satisface exigenţele clienţilor, adaptabilitatea continuă la schimbările de piaţa, şi nu în ultimul rând, dezvoltarea unei flote modeme, a făcut ca S.C. OPREAN S.R.L, sa se impună, ca un nume pe plan european. Specializată în transportul de confecţii pe umeraşe, S.C. OPREAN S.R.L şi-a diversificat aria serviciilor proporţional cu creşterea flotei, putând transporta atât mărfuri generale, cât şi mărfuri la temperatură controlată în toate colţurile Europei: Marea Britanie, Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, etc. Suntem o echipă dinamică, cu o experienţă mare pe partea de transport acumulată în mai bine de două decenii de activitate, cu un nivel ridicat de orientare către client.

Publicat Dus întors
Marți, 02 Mai 2017 20:32

Trota angajează şoferi

Vrei să lucrezi ca şofer în comunitatea europeană? Ai experienţă pe tir sau ai doar calificare C+E? Sună-ne la 0743.161.336 (zona est) sau 0740.295.418 (zona vest) sau scrie-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi te ajutăm să te alături echipei noastre.

Publicat Dus întors

SC NORDIC IMPEX SRL angajează gestionar/gestionară depozit.
C.V.-urile se primesc la sediul societăţii din Loc. Rm. Vâlcea, Strada Iancu Pop, nr. 2-4, Complex Dovali.
sau pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Pentru relaţii: număr telefon 0744509072.

Publicat Dus întors
Marți, 02 Mai 2017 20:30

Doi fraţi se fac astronomi!

Andrei şi Radu Eillen sunt doi tineri care dau dovadă de perseverenţă şi tenacitate în ceea ce îşi propun. Sunt doi fraţi silitori şi dornici de performanţe, care învaţă foarte bine şi, încă de mici, ştiu ceea ce doresc să realizeze în viaţă, legat de cariera lor, după ce vor absolvi liceul. Andrei şi Radu Eillen sunt elevi la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”. Andrei Eillen are 18 ani şi este elev în clasa a XII-a A, iar Radu Eillen are 17 ani şi este în clasa a XI-a A, ambii la profilul matematică - informatică intensiv.

Pasiune pentru astronomie

În acest an şcolar, Andrei şi Radu Eillen s-au calificat la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică care s-a desfăşurat la Călimăneşti şi au obţinut medalia de bronz fiecare. În plus, cei doi fraţi au reuşit să finalizeze semestrul I al acestui an şcolar cu media 10. De altfel, Andrei şi Radu Eillen au o pasiune foarte mare pentru astronomie, pasiune care le-a fost insuflată de bunicul matern, profesorul de matematică Ticu Bărbulescu. „Pasiunea noastră fiind astronomia, ne uităm aproape, în fiecare seară prin telescop, la cerul senin, deoarece suntem fascinaţi să descifrăm tainele bolţii cereşti şi să ne regăsim, dându-ne seama cât de mici suntem într-un univers atât de mare. Orizonturile cunoaşterii ni s-au lărgit considerabil, datorită lunetelor şi telescoapelor inventate şi dăruite de bunicul nostru matern, profesorul de matematică Ticu Bărbulescu, care a scris şi desenat foarte multe schiţe şi hărţi astronomice, care ne-au deschis nebănuite porţi către ştiinţă şi învăţătură. Suntem fermecaţi de cerul înstelat şi de frumuseţea universului. Atunci când astronomia se intersectează cu fizica, rezultă ştiinţa numită Astrofizică, care ne impresionează fantastic de mult. Motivul stelelor se regăseşte în operele titanilor literaturii, de pildă William Shakespeare, geniul literaturii universale, George Gordon Byron, poetul sclipitor englez, Jonathan Swift, romancierul iluminist irlandez care a excelat prin satiră, Charles Dickens, cel mai mare romancier britanic, Oscar Wilde, geniul spiritual şi Mihai Eminescu, cel mai mare poet român. Trebuie să amintim impresia covârşitoare pe care ne-o lasă, în special, lectura poeziilor lui Eminescu, cum ar fi „Scrisoarea I”, cu celebrul moment cosmologic, «Luceafărul», chintesenţa creaţiei eminesciene şi «La steaua»”, ne-au spus Andrei şi Radu. Cei doi fraţi ne-au mai mărturisit că pentru a reuşi trebuie să ai credinţă şi încredere, determinare şi dăruire, dar şi mentori care să te îndrume în ceea ce îţi propui să realizezi. Îi menţionăm pe bunicul matern, profesorul de matematică Ticu Bărbulescu, pe bunica maternă, profesoara de chimie Viorica Bărbulescu, care şi în prezent îi îndrumă la chimie şi, evident, pe mama celor doi fraţi, Aurora Eillen, profesoara de engleză. Mai mult, au ca model pe străbunicul matern, profesorul de istorie Ilie Chiriţă, care a scris cărţi şi a fost directorul Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”. Străbunica maternă, Vera Chiriţă, a fost o învăţătoare de excepţie şi a crescut-o şi educat-o pe mama celor doi băieţi. Un rol esenţial în educaţia lor îl mai au sora bunicii materne, profesoara de română Rodica Prunescu şi soţul ei, inginerul Grigore Prunescu. Fratele bunicii materne, Silviu Chiriţă, profesor de biologie, este „inteligentul dârz”, cum îl descriu fraţii.

Participări la concursuri şcolare

Participând la numeroase concursuri şcolare, în cei patru ani de liceu, Andrei Eillen a reuşit să obţină peste 110 de premii la matematică, fizică, informatică, astronomie şi astrofizică, chimie, lingvistică, lectură şi engleză la olimpiadele şi concursurile judeţene, regionale, naţionale şi internaţionale. Radu Eillen a reuşit să câştige 98 de premii la concursuri şi olimpiade. Andrei şi Radu s-au evidenţiat la concursul „Phi”, unde amândoi au obţinut premiul I la nivel naţional, performanţă atinsă trei ani consecutivi: 2015, 2016, 2017. La Concursul Naţional de Fizică Aplicată, amândoi au obţinut premiul I, tot trei ani consecutivi. În 2016, la Festivalul Ştiinţei din Cluj, Andrei şi Radu au fost remarcaţi cu premiul I la patru probe distincte şi anume: fizică, chimie, matematică şi informatică, Andrei luând premiul I şi la Lingvistică-matematică aplicată. Tot anul trecut, la Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie, au luat premiul I la matematică şi la fizică. În mai 2016, Radu s-a calificat la etapa naţională a Olimpiadei „InfoEducaţia” cu robotul Vega. De asemenea, la Concursul Naţional „RoSEF”, în perioada 23-26 iunie 2016, cei doi au obţinut Premiul I şi medalia de aur şi s-au calificat la etapa internaţională ce se va desfăşura în Olanda. La Concursul Naţional de Informatică, Astronomie şi Astrofizică din Sulina, cei doi fraţi au obţinut Premiul I la informatică, Premiul I la astrofizică şi Premiul I la astronomie. Ambii fraţi au câştigat premiul I la Concursul Naţional de Matematică, Algebră şi Analiză, categoria liceu, desfăşurat în decembrie 2016. Andrei şi Radu au mai participat la Concursul Naţional „Inventica” în luna ianuarie 2017 şi s-au evidenţiat cu: premiul I la informatică, premiul I la chimie, premiul I la fizică, premiul I la astrofizică, şi premiul I la matematică. La Concursul Naţional „Universul Einstein”, care a avut loc la Bistriţa-Năsăud, amândoi au luat premiul I. Mama lor, Aurora Eillen, care este profesor de limba engleză la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, le-a insuflat dragostea pentru limba lui Shakespeare. Astfel, cei doi fraţi au participat şi la foarte multe concursuri naţionale de gen. Cuvintele lui Galileo Galilei îi inspiră, „Toate adevărurile sunt uşor de înţeles îndată ce sunt aflate. Esenţial este să le descoperi”, iar Radu doreşte să-i mulţumească în mod deosebit doamnei lui învăţătoare, Florica Dumitrescu, care i-a călăuzit paşii cu multă înţelepciune şi răbdare, încurajându-l şi în prezent. Străduinţa, perseverenţa, ambiţia de a fi mai bun, an de an, în tot ceea ce ţi-ai propus să realizezi, reprezintă cheia succesului, iar Andrei şi Radu Eillen dau dovadă că au aceste calităţi prin rezultatele excelente. Le dorim succes mai departe în reuşita obiectivelor pe care vor să le atingă.

Publicat Dus întors

Doi şefi de instituţie consideră că sunt prieteni, dar în realitate aceştia nu se suportă deloc şi cum prind ocazia se critică unul pe altul.

Şeful unei instituţii vâlcene este nemulţumit de unii dintre subalternii săi. El consideră că aceştia nu îşi îndeplinesc aşa cum trebuie sarcinile de serviciu şi, până la urmă, tot el trebuie să rezolve problemele oamenilor care vin cu diferite solicitări.

Publicat Dus întors

- HCM Râmnicu Vâlcea termină pe locul 7 al clasamentului, cu un loc mai sus ca în sezonul trecut l CSM Bucureşti nu a avut probleme cu titlul
- Brăila e vicecampioană, Zalăul completează podiumul

S-a tras cortina peste ediţia 2016-2017 a Ligii Naţionale de handbal feminin. În mod aşteptat, titlul naţional rămâne la CSM Bucureşti, formaţie care deţine şi titlul în Liga Campionilor şi care nu a avut mari probleme. Totuşi, bucureştencele au pierdut un meci, în deplasare cu Dunărea Brăila, dar a fost un simplu foc de paie. Dunărencele nu au putut să ţină pasul şi să facă din meciul retur unul decisiv şi au pierdut multe puncte până la disputa din Capitală. Asta şi din cauza problemelor financiare, brăilencele având la un moment dat multe luni fără bani. Chiar şi aşa, Dunărea a terminat campionatul pe locul secund şi va merge în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce CSM Bucureşti este deja în grupele ediţiei viitoare a celei mai puternice competiţii din Europa. Medaliile de bronz au ajuns la o echipă cu nu foarte multe valori, dar cu o omogenitate de invidiat şi cu o disciplină de fier impusă de fostul selecţioner, Gheorghe Tadici. Zălăuancele merg în Cupa EHF, în timp ce a patra reprezentantă a României în cupele europene se va decide după meciurile din Cupa României. Foarte aproape de podium a fost SCM Craiova, formaţie care a terminat la un punct distanţă de Zalău şi care a pierdut trei puncte extrem de importante pe propriul teren contra vâlcencelor de la HCM. Dezamăgirile acestui sezon sunt Corona Braşov şi HCM Roman, formaţii care în campionatele trecute reuşeau să termine campionatul în primele locuri.

HCM, evoluţii foarte bune şi foarte proaste, locul 7 la final

HCM Râmnicu Vâlcea nu a început sezonul competiţional foarte bine. A pierdut mai multe puncte importante, la Bistriţa şi pe propriul teren cu Unirea Slobozia apoi tehnicianul Constantin Ştefan a fost schimbat cu experimentatul Gheorghe Sbora. A urmat o serie incredibilă de victorii, unele spectaculoase, la Craiova şi Cluj şi pe propriul teren cu Dunărea Brăila. Punctele cucerite le-au propulsat pe Senicico şi compania aproape de podium şi şansele chiar pentru locul 3 erau foarte mari. Din păcate, însă, seria bună a fost continuată cu una foarte slabă. În ultimele şase runde ale sezonului au venit tot atâtea înfrângeri, una dintre ele de-a dreptul ciudată, cu Danubius Galaţi. Dintr-o favorită la participarea în cupele europene, HCM a ajuns pe 7, o poziţie mai sus faţă de campionatul trecut. Încă mai este o şansă la participarea în cupele europene, prin portiţa Cupa României. Echipa noastră ar trebui, însă, să ajungă în semifinale, alături de primele trei clasate, CSM Bucureşti, Dunărea Brăila şi HC Zalău sau în finală, pe care să o joace împotriva uneia dintre cele trei formaţii. E greu de crezut că HCM poate câştiga trofeul pus în joc, caz în care merge automat în Cupa EHF, asta pentru că CSM Bucureşti este cu multe clase peste oricare dintre celelalte echipe din Liga Naţională.

Galaţiul şi Slobozia, la baraj

Şi în ceea ce priveşte salvarea de la retrogradare surprizele au fost mici. Pentru două locuri de supravieţuire în primul eşalon se vor bate Danubius Galaţi şi Unirea Slobozia, alături de ocupantele locurilor secunde din cele două serii ale Diviziei A pe care sunt acum Dinamo Bucureşti şi Minaur Baia Mare. Din eşalonul inferior mai sunt de jucat încă trei etape, dar este greu de crezut că ierarhia se va mai schimba în ceea ce priveşte primele două clasate. Direct în Liga Naţională vor ajunge Rapid Bucureşti şi CSM Slatina. Ambele au mai jucat în primul eşalon cu ani în urmă, rapidistele având în palmares şi titlul naţional.

Rezultatele ultimei etape:

Corona Braşov - CSM Bucureşti, 26-36
Danubius Galaţi a stat
Unirea Slobozia - HC Zalău, 20-31
CSM Bistriţa - CSM Roman, 27-23
Măgura Cisnădie - Dunărea Brăila, 27-27
HCM Rm. Vâlcea - SCM Craiova, 20-31
Universitatea Cluj a stat

Clasament:

1. CSM Bucureşti 22 21 0 1 680-478 63
2. Dunărea Brăila 22 15 2 5 566-541 47
3. HC Zalău 22 14 3 5 575-500 45
4. SCM Craiova 22 14 2 6 592-527 44
5. CSM Roman 22 10 4 8 563-526 34
6. Corona Braşov 22 9 1 12 568-594 28
7. HCM Rm.Vâlcea 22 9 1 12 534-598 28
8. CSM Bistriţa 22 9 0 13 577-625 27
9. Măgura Cisnădie 22 6 4 12 505-576 22
10. U Cluj 22 6 3 13 549-564 21
11. Danubius Galaţi 22 5 0 17 469-567 14
12. Unirea Slobozia 22 3 2 17 517-599 11

Penalizări:

* CSU Danubius Galaţi (-1pts folosirea unui jucător în stare de suspendare)
* CSM Ploieşti şi Cetate Deva s-au retras din campionat

Publicat Sport

Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, tradiţionalul concurs de ciclism din localitatea Măciuca este organizat de Damila şi Fundaţia Dumitru Drăghicescu împreună cu Federaţia Română de Ciclism, sub numele Bike Fest 2017 Damila Măciuca. Concursul a adus laolaltă peste 150 de iubitori ai acestui sport, amatori sau profesionişti, uniţi de dorinţa de a petrece 1 Mai într-un mod plăcut, în cadrul unei comunităţi primitoare şi active: comunitatea locală din comuna Măciuca, jud. Vâlcea. Participarea la concursul de ciclism nu a implicat nici o taxă de participare. Participanţii au ales între două curse: cursa de 40 de km, desfaşurată pe traseul Măciuca - Giuleşti – Oteteleşiu Bălceşti - Oteteleşiu - Valea Mare - Măciuca şi cursa de 24 de km, pe traseul Măciuca - Giuleşti - Valea Mare - Măciuca. Fiecare dintre cei prezenţi la linia de start a primit un kit de concurs constând în tricou, număr de concurs, cip de cronometrare, precum şi diferite produse oferite de sponsorii Weber, Bramac, Boromir şi Forest Retreat & Spa. Tuturor celor care au reuşit să treacă linia de sosire, le-a fost acordată medalia de finisher. Câştigătorii sunt: Cursa 40 km - Locul 1: Enache Dorin Marcel - timp: 01:01:00.567 Locul 2: Marin Cristian - timp: 01:01:00.570 Locul 3: Bonteanu Ionel Eusebio - timp: 01:01:00.573; Cursa 24 km - Locul 1: Giulescu Ştefan-Doris - timp: 00:46:11.573 Locul 2: Enache Stelian - timp: 00:46:15.287 Locul 3: Niţu George Cristian - timp: 00:47:41.350 Au mai fost premiaţi pentru curajul lor: Matican Theodor, paralimpic, 00:51:15.793, Florina Teodorescu, viitoare mamică, gravidă în 4 luni, Puican Tudor, cel mai tânăr participant, 7 ani. Evenimentul Bike Fest Măciuca 2017 face parte din campania aniversară Damila 25, campanie care marchează 25 de ani de activitate Damila şi are ca scop implicarea activă în viaţa comunităţii locale. Alte acţiuni din campania aniversară Damila 25 ce urmează să se realizeze sunt: renovarea unei secţii din cadrul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Râmnicu Vâlcea, susţinerea sărbătorilor locale tradiţionale Zilele Râmnicului, Ziua localităţii Măciuca şi Cocoşul de Hurez. „Mulţumesc participanţilor, celor care astăzi au călătorit kilometri mulţi până la Măciuca (judeţ Vâlcea) pentru a face parte dintr-un proiect sportiv, pentru o generaţie mai bună, mai calmă, mai tolerantă, mai înţeleaptă, mai dreaptă, mai frumoasă, mai iubitoare! Am preţuit fiecare zâmbet, fiecare speranţă, fiecare efort! Nu am acest privilegiu în fiecare zi! Competiţia pentru curaj a fost preferata mea. Proba a fost câştigată de un tânăr paralimpic, urmat de o viitoare mămică, însărcinată în patru luni şi de un copil ambiţios de numai 7 ani. Toţi au participat la cursa de 24 km. Au fost emoţii, trăiri sincere, ale unor oameni buni, iubitori de sport, de dreptate, pentru o comunitate mai bună. Mulţumesc celor 15 voluntari datorită cărora participanţilor la concurs nu le-a lipsit nimic în zonele de hidratare şi alimentare” (Mihaela Rovenţa, director general adjunct). Despre Damila: În luna aprilie 2017, compania vâlceană Damila, producător şi distribuitor pe piaţa produselor din oţel şi a materialelor de construcţii din România, a împlinit un sfert de secol de activitate. Damila, societate comercială cu capital privat, 100% românesc, înfiinţată în anul 1992, ocupă un loc important pe piaţa materialelor de construcţii şi finisaje din România, având rol de producător, importator şi distribuitor, pentru produsele pe care le comercializează. Pentru mai multe informaţii vizitaţi: www.damila.ro

Publicat Sport
Marți, 02 Mai 2017 20:25

Debutează Cupa României la handbal

Azi va debuta ediţia din acest an a Cupei României la handbal feminin, cu faza optimilor de finală. Echipa noastră, HCM Râmnicu Vâlcea, a avut noroc la tragerea la sorţi şi este calificată direct în faza sferturilor de finală. Ne-ar avantaja, încă, ca printre echipele calificate să fie HC Zalău, CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila, caz în care cresc şansele pentru un loc de cupă europeană.
Programul partidelor din optimile de finală:
Miercuri, 3 mai, ora 19:00 – HC Zalău-SCM Craiova (Digi/Dolce)
Joi, 4 mai, ora 16:30 – Minaur Baia Mare-CSM Roman
Joi, 4 mai, ora 17:00 – HC Dunărea Brăila-CS Măgura Cisnădie (Digi/Dolce)
Joi, 4 mai, ora 17:00 – Rapid Bucureşti-CSU Danubius Galaţi
Joi, 4 mai, ora 19:00 – ASC Corona Braşov-CSM Bistriţa (Digi/Dolce)
Joi, 11 mai – CSM Bucureşti-”U” Cluj
De asemenea, FRH a anunţat că tragerea la sorţi a sferturilor de finală va avea loc pe 5 mai, ora 13:00, la sediul FRH.

Publicat Sport

La Olimpiadele Naţionale de Limba şi Literatura Română şi Lectura ca Abilitate de Viaţă, elevii vâlceni ne-au făcut o surpriză foarte plăcută, obţinând foarte multe premii şi menţiuni. Astfel, după ce anul trecut am fost gazdele Olimpiadei Naţionale de Limba şi Literatura Română şi celei de Lectură ca Abilitate de Viaţă pentru elevii de gimnaziu, anul acesta etapele naţionale ale celor două competiţii s-au desfăşurat la Deva, în perioada 19 -22 aprilie 2017. Lotul judeţului Vâlcea a fost alcătuit din cinci elevi, patru calificaţi la Olimpiada de Limba şi Literatura Română şi doi, la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viaţă (OLAV), eleva Dogaru Alexia calificându-se la ambele concursuri naţionale. Bucuria a fost imensă la afişarea rezultatelor, iar îmbrăţişările copiilor din Vâlcea şi exclamaţiile de fericire nu mai conteneau deoarece toţi erau afişaţi cu medii foarte mari, aspirând la ocuparea unui loc pe podium. Aşteptările s-au confirmat, elevii obţinând următoarele rezultate: Premiul I – Olimpiada Naţională „Lectura ca Abilitate de Viaţă”, Gruiţoiu Ana- Maria, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială „Anton Pann”, pregătită de doamna profesoară Spiridon Elena; Premiu Special – Olimpiada Naţională „Lectura ca Abilitate de Viaţă”, Dogaru Alexia, clasa a VII-a, de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, pregătită de doamna profesoară Ioniţă Isabella. Premiul III – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Ilina Crina, clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Drăgăşani, pregătită de doamna profesoară Iordache Elena. Menţiune (MEN) – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Pănescu Petruţa, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială „Take Ionescu”, pregătită de doamna profesoară Pascaru Mariana. Menţiune (MEN) – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Dogaru Alexia, clasa a VII-a, de la de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, pregătită de doamna profesoară Ioniţă Isabella. Nu trebuie ignorat faptul că eleva Dogaru Alexia de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” a fost calificată şi a obţinut premii la ambele competiţii, confirmând faptul că perseverenţa şi seriozitatea se răsplătesc întotdeauna. Şi elevii de liceu, participanţi la Olimpiada Naţională de Limba Română care s-a desfăşurat la Alba-Iulia în perioada 25-29 aprilie, s-au întors cu rezultate bune, astfel: Menţiune (MEN) – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Croce Giulia, clasa a XII-a, de la de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, pregătită de doamna profesor Constantinescu Lavinia. Premiu Special – Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Bărbulescu Miruna, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, pregătită de doamna profesor Ioniţă Isabella. Dar olimpiadele şi concursurile naţionale de limba română abia au început. Urmează să se desfăşoare Olimpiada Naţională de Lingvistică, la Bucureşti, Concursul Naţional „Ionel Teodoreanu”, la Iaşi, Concursul Naţional „Cultură şi Spiritualitate” (română + religie), la Suceava şi Concursul Naţional „Cultură şi Civilizaţie în România” (română, istorie socio-umane şi religie), care se va desfăşura în Rm.Vâlcea.
Biroul de comunicare

Publicat Univers vâlcean

Joi, 4 mai 2017, de la ora 18.30, la Sala „Zăvoi” din parcul cu acelaşi nume, Teatrul Municipal „Ariel” prezintă spectacolul „Freud şi Bunul Dumnezeu” de Mircea M. Ionescu. Regia şi scenografia spectacolului sunt semnate de Alin Holcă. Din distribuţie fac parte actorii: Alin Holcă, Tatiana Serghi / Mihaela Mihai, Anca Olteanu / Diana Gherasim, Anca Şerban. Iată o scurtă prezentare a spectacolului: „Spectacolul se adresează în special publicului matur, dar poate fi vizionat cu succes şi de tinerii cu vârste de peste 18 ani. Acesta abordează problematica cuplului ca relaţie şi a cuplului în cadrul familiei”, a declarat Alin Holcă. Criticul de teatru Ion Parhon a lăudat piesa „Freud şi Bunul Dumnezeu”: „Dramatismul iubirilor ratate, singurătatea alergătorului pe culoarul lipsit de lauri al decepţiilor şi vecinătatea otrăvită a deznădejdii sunt ferite de emfază ori de melodramă, fapt ce tinde să atragă spectatorul într-o confesiune sinceră şi viu colorată ori la un dialog cu propriile sale experienţe sentimentale”.

Publicat Univers vâlcean
Pagina 1 din 3

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu