Ups! ;(

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 416
JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 415
Articole publicate Vineri, 19 Mai 2017 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

Deoarece suntem într-o dezvoltare continuă
SC OPREAN SRL ANGAJEAZĂ PENTRU PUNCTUL DE LUCRU - VÂLCEA -
ŞOFERI – cursă fixă TUR-RETUR
ŞOFERI - cursă fixă TUR-RETUR pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI - pentru comunitate
ŞOFERI - pentru comunitate pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI SPRINTER - cursă fixă TUR-RETUR
Condiţii de muncă şi salarizare deosebite.
Trimiteţi CV la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., candidaţii selectaţi vor fi intervievaţi la sediul companiei din Râmnicu Vâlcea, Str. Racoviţa Nr. 149., jud. Vâlcea
Beneficii:
Integrarea într-o echipă puternică şi ambiţioasă;
Posibilităţi de dezvoltare prin training şi instruire;
Condiţii de muncă şi salarizare deosebită.
Informaţii suplimentare puteţi afla la nr. de telefon : 0740107080
Dacă te consideri potrivit pentru unul dintre aceste posturi, te aşteptăm în echipa noastră!
Descrierea companiei:
Înfiinţată în 1993, S.C. OPREAN S.R.L este una dintre cele mai cunoscute companii de transport internaţional, operând practic pe orice relaţie europeană. Încadrarea într-un standard înalt, al calităţii serviciilor prestate, flexibilitatea în a satisface exigenţele clienţilor, adaptabilitatea continuă la schimbările de piaţa, şi nu în ultimul rând, dezvoltarea unei flote modeme, a făcut ca S.C. OPREAN S.R.L, sa se impună, ca un nume pe plan european. Specializată în transportul de confecţii pe umeraşe, S.C. OPREAN S.R.L şi-a diversificat aria serviciilor proporţional cu creşterea flotei, putând transporta atât mărfuri generale, cât şi mărfuri la temperatură controlată în toate colţurile Europei: Marea Britanie, Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, etc. Suntem o echipă dinamică, cu o experienţă mare pe partea de transport acumulată în mai bine de două decenii de activitate, cu un nivel ridicat de orientare către client.

Publicat Dus întors
Vineri, 19 Mai 2017 21:11

Trota angajează şoferi

Vrei să lucrezi ca şofer în comunitatea europeană? Ai experienţă pe tir sau ai calificare C+E? Sună-ne la 0740.295.418 sau scrie-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Publicat Dus întors

SC NORDIC IMPEX SRL angajează gestionar/gestionară depozit.
C.V.-urile se primesc la sediul societăţii din Loc. Rm. Vâlcea, Strada Iancu Pop, nr. 2-4, Complex Dovali sau pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru relaţii: număr telefon 0744509072.

Publicat Dus întors

Sub genericul „O privire mai îndeaproape asupra creaţiei şi evoluţiei”, dr. Kirt Martin revine la Râmnicu Vâlcea, pentru trei zile de întâlniri cu vâlcenii în perioada 28 – 31 mai 2017. Evenimentele au loc la Casa Sindicatelor din municipiul Râmnicu Vâlcea şi vor fi traduse în limba română. Profesor la Universitatea LCU, Texas, dr. Kirt Martin a predat ştiinţe peste 20 de ani la această universitate. De asemenea, este sfătuitor pentru studenţii care optează pentru medicină, biologic, farmacie şi stomatologie. În prezent predă Biologie, Botanica avansată, Genetica. Ecologie. Cercetare Biologică. Este, de asemenea, bătrân la Biserica Lui Hristos din Sunset şi profesor de Biblie. Este şi membru în consiliul director al Institutului International de Bible Sunset. Se va întâlni cu vâlcenii:
- Duminică, 28 Mai ora 19.30 – 21.00
VÂRSTA PĂMÂNTULUI - Există dovezi despre un pământ tânăr?
- Luni, 29 Mai ora 19.30 – 21.00
ÎNREGISTRĂRILE DESPRE FOSILE - O privire mai îndeaproape asupra lor
- Marţi, 30 Mai ora 19.30 – 21.00
ASTRONOMIA ŞI BIG BANG-UL - Ce ştim cu adevărat?
- Miercuri, 31 Mai ora 19.30 – 21.00
GĂSIND DESIGN ÎN CREAŢIA LUI DUMNEZEU

Publicat Dus întors

În data de 26 mai 2017 se încheie anul şcolar pentru învăţământul liceal. Începând cu 27 mai 2017, până pe data de 25 iulie 2017, absolvenţii sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, pentru a beneficia de asistenţă personalizată în vederea identificării şi ocupării unui loc de muncă. Absolvenţii instituţiilor de învăţământ înregistraţi la agenţiile teritoriale ale AJOFM Vâlcea beneficiază de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, precum şi de facilităţi financiare. De asemenea, în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii, absolvenţii pot participa la programe gratuite de formare profesională. Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă şi obligatorie în vederea obţinerii facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Acte necesare pentru înregistrare la AJOFM

Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistraţi la structurile ANOFM din raza de domiciliu, nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj. Acest drept se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioada de şase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 250 lei. Termenul de 60 de zile de la data absolvirii este termen de decădere din drepturi. În cazul în care absolvenţii nu se prezintă în intervalul de 60 de zile de la terminarea studiilor, ei au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj. AJOFM Vâlcea atenţionează absolvenţii de liceu promoţia 2017 că data absolvirii cursurilor în anul şcolar 2016-2017 este 26 mai 2017 pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent dacă promovează sau nu examenul de bacalaureat. Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată se pot înregistra în evidenţele ANOFM în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigenţă (data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ). În perioada 27 mai - 25 iulie 2017, absolvenţii învăţământului liceal trebuie să fie luaţi în evidenţa agenţiilor teritoriale cu următoarele acte: carte de identitate (copie şi original), certificatul/ adeverinţa de absolvire (copie şi original), adeverinţa medicală cu menţiunea „apt de muncă/ clinic sănătos”, adeverinţă de la organele fiscale teritoriale, pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, în cazul în care nu se încadrează.

Subvenţionarea locurilor de muncă

Angajatorii, care încadrează în muncă pe durata nedeterminată, absolvenţii promoţiei 2017 ai unor instituţii de învăţământ primesc 900 lei lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent, începând cu data încadrării în muncă a absolventului. Angajatorii, care încadrează în muncă pe durata nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, primesc 900 lei lunar, pentru fiecare absolvent, pe o perioada de 18 luni. În perioada celor 18 luni, cât timp angajatorii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu, absolvenţii pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, în condiţiile legii. Cheltuielile necesare pentru pregătirea profesională vor fi suportate, la cererea angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Angajatorii care, după îndeplinirea celor 18 luni, menţin raporturile de muncă sau de serviciu cu absolvenţii încadraţi în condiţiile de mai sus, primesc, pentru fiecare an de continuare a raporturilor de muncă sau de serviciu, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuţiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane şi virate, conform legii. Ajutorul financiar poate fi acordat la cerere, pe o perioadă de cel mult doi ani. Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, în situaţia în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de încadrare egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării. Absolvenţii cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj şi se angajează în perioada de acordare a indemnizaţiei, în condiţiile de mai sus, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50 la sută din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, pentru fiecare elev şi student, pentru o perioadă de 60 zile. Angajatorii care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, pot primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru acel ucenic, un stimulent financiar pe o perioadă cuprinsă între un an şi trei ani. Informaţii suplimentare pe site-ul AJOFM Vâlcea: www.valcea.anofm.ro. Aceste informaţii ne-au fost oferite de Marius Ion Năfliu, directorul AJOFM Vâlcea.

Publicat Dus întors

Primăria Mihăeşti a concesionat islazul unor crescători de animale. Însă, islazul fiind la graniţă cu comuna Buneşti, unii locuitori de aici sunt nemulţumiţi. Cică animalele de pe islazul de la Mihăeşti intră şi pe islazul comunei Buneşti. Locuitorii din Buneşti s-au plâns administraţiei locale de care aparţin, însă rezolvarea e în curtea Primăriei Mihăeşti.

Alegerile locale parţiale de la Primăria Bujoreni au încins spiritele politicii vâlcene. Nici n-a început bine campania electorală şi adversarii politici se acuză de ameninţări şi acţiuni necurate. În joc au intrat şi interese financiare.

Publicat Dus întors

- directorul CSS este convins că sportul de contact din Vâlcea este pe drumul cel bun

Mihai Ioniţă este unul dintre tehnicienii foarte respectaţi în sportul vâlcean. Fost karateka de performanţă, actualul director al Clubului Sportiv Şcolar are performanţe atât la clubul pe care l-a înfiinţat, Ioniţă Sport Center, cât şi la CSS. Palmaresul ca antrenor al lui Mihai Ioniţă este unul bogat. A cucerit numeroase titluri de campion naţional cu sportivii antrenaţi, atât la kata, cât şi la kumite. A început să practice karate-ul în anul 1983, obţinând 19 titluri de Campion Naţional la kumite, seniori, atât la individual, cât şi la echipe şi OPEN. La nivel internaţional, a obţinut un titlu de campion european la kumite, seniori, individual, -70 kg., în 1997, la C.E. de Karate Goju Ryu, Perugia – Italia, două titluri de vicecampion european la kumite, seniori, individual, -70 kg. şi echipe, în 1995, la C.E. de Karate Goju Ryu, Leopoldsburg – Belgia, un loc III la kumite, seniori, individual, OPEN, în 1998, la Campionatul Balcanic de Karate, Istanbul – Turcia şi un loc VII la kumite, seniori, individual, -70 kg., la Campionatul Mondial de Karate WKF, în 2000, Munchen – Germania. Toate acestea i-au adus titlul de Maestru al Sportului în 1995 şi Maestru Emerit al Sportului în 2002. În anul 1990 şi-a început activitatea ca instructor sportiv, pentru ca în anul 1991 să obţină certificatul de antrenor în karate.

“E un avantaj important că la noi nu se plătesc cotizaţii”

Se ştie faptul că la CSS nu se percep cotizaţii pentru copii; este un avantaj?
- Normal că este un avantaj important. Dacă la unele cluburi sunt aceste cotizaţii, în sistemul de învăţământ nu sunt. Copiii sunt motivaţi să facă mişcare gratis. Este bine şi pentru părinţi, nu scot bani din buzunar.
La karate cum este competiţia între cluburi, este una dură, se întâmplă să se mai fure copii de la un club la altul?
- Este o competiţie dură, dar nu vorbim de furat. Noi încercăm să-i facem să facă tot posibilul să câştige competiţiile. Fiecare copil face sport unde vrea.
Se pot aduce bani la club din sponsorizări?
- Este singura noastră şansă, sunt competiţii care se desfăşoară când încă nu este făcut bugetul, când încă nu sunt bani. Atunci ce să facem, trebuie să ne descurcăm cum putem. În plus, cluburile sportive de stat nu plătesc pentru sportivi care sunt în lot, este datoria federaţiei. Şi atunci trebuie să faci ceva. Este foarte greu dar trebuie să îi ducem şi la aceste competiţii internaţionale. Dacă ei nu simt cum este să te baţi cu sportivi din străinătate, atunci nu simt spiritul competiţiei la nivel maxim.

“Nu stăm rău la capitolul baze sportive”

Ca şi bază materială, cum stă Clubul Sportiv Şcolar şi cât de dificil de întreţinut este această bază?
- Avem o bază sportivă în Cartierul Nord, pe care probabil o ştie toată lumea, pe strada Barajului. Este o bază bună, cel puţin deocamdată, sper să ne mai ţină şi pe viitor. Mai avem o bază sportivă, Sala Capela, unde avem şi un mic litigiu cu CN Mircea cel Bătrân, mai este şi terenul de sport din incintă. Sunt în administrarea Consiliului Local şi sunt în stare bună. La terenul de fotbal din Nord avem şi o colaborare cu o echipă de fotbal, pentru noi este un sprijin, se mai poate reface un gard, se mai schimbă un geam sau o uşă. Normal că trebuie să întreţinem tot ce avem.
Aţi vorbit despre cele şapte secţii care îşi desfăşoară acum activitatea la CSS. Este posibil să se înfiinţeze altele? Care ar fi paşii legali de urmat?
- În primul rând totul trebuie început cu o adresă la Ministerul Sportului, o adresă justificată. Apoi trebuie să fie aprobate normele respective.
Aveţi în plan aşa ceva?
- Este posibil ca numărul secţiilor să se mărească din toamnă, dar nu vreau să spun mai mult, pentru că nu este nimic concret. Aşa s-a discutat la ultimele şedinţe, cu cei de la resurse umane.

“Niciodată nu fac un plan de medalii”

Ne apropiem de jumătatea acestui an. V-aţi propus un număr de medalii, cam cum se face planul la CSS?
- Sincer să fiu nu sunt adeptul planurilor. Să spunem noi acum că vrem să câştigăm nu ştiu câte medalii, eventual să estimăm şi numărul lor. Atât timp cât pregătirea sportivilor este una bună şi mentalitatea lor este aşa cum o dorim este totul bine. Când îl stresezi pe copil, îl poţi îndepărta. Noi trebuie să îi facem să se simtă bine. Asta nu înseamnă că dacă nu se obţin rezultate este bine. Nici vorbă, trebuie să găsim cauzele. Dacă vorbim de karate, sunt mulţi sportivi la fiecare categorie, mai ales la kata, concurenţa este mare. Mulţi zic: a, ce faceţi voi acolo? Ei, nu este chiar aşa, este greu să ajungi sus.
Ce trebuie să facă un părinte pentru a-şi aduce copilul să facă sport la CSS?
- Eu le recomand părinţilor să facă nişte paşi. Pentru început este bine să se intereseze cine este profesor, să ia legătura cu dânsul, să vorbească şi, uşor-uşor, să înţelegă fenomenul. Trebuie să îşi dea seama, în primul rând, către ce sport ar trebui să se îndrepte copilul. Nu trebuie să pornească cu gândul că acel copil va trebui să câştige medalii, diplome. În prima fază se urmăreşte educarea lui. Să ştie să aibă respect pentru spaţiul unde se antrenează, pentru profesor, pentru colegi, pentru familie. De la karate, de exemplu, ies copii buni, nu spun că nu sunt şi la noi uscături.

“Sunt şi părinţi, care pun presiune”

Sunt şi părinţi care fac presiune, care vor să li se aducă acasă medalii, diplome?
- Mai sunt, dar dacă această presiune este una mare, noi îi selectăm.
Un profesor-antrenor trebuie să fie şi un bun psiholog?
- Normal. Nu există nici un sistem perfect, dar pentru a face performanţă trebuie lucrat într-un mod anume cu un copil. Nu trebuie să-l ameninţi, să-l ofensezi, să-l forţezi când simţi că nu este cazul. În ceea ce mă priveşte, mă feresc să fac lecţii deschise, să fie şi rudele şi părinţii de faţă, tocmai din cauza acelei presiuni despre care vorbeam înainte.
Cât durează până când un elev poate ajunge să cucerească o medalie importantă la nivel naţional?
- Trebuie să treacă ceva timp. La karate este diferenţă faţă de box, de exemplu. Acolo îl poţi duce la un concurs după şase luni, la noi nu se poate. Pentru că nu este un sistem full-contact, este un sistem care să permită controlul. Bagajul tehnic trebuie format, la început două, trei tehnici, apoi creşte pe parcurs. Se lucrează în paralel şi tactic şi nu ne plictisim niciodată. După doi ani, ca o concluzie, poate ajunge la concursuri, atunci are baza şi ajunge la dinamică.

“20 la sută talent, 80 la sută muncă”

Un celebru antrenor de fotbal spunea că pentru marea performanţă este nevoie de 20 la sută talent şi 80 la sută muncă. Aşa este şi la karate?
- Aşa este şi la karate, aşa este peste tot. Degeaba ai un elev talentat, dacă nu vrea să muncească, nu ai făcut nimic. E greu să găseşti şi talentat şi muncitor. Cei talentaţi sunt mai comozi, cred că totul li e cuvine. Trebuie să ai idee cum să lucrezi cu fiecare. Un copil talentat se observă imediat, după ochi, după prima şedinţă. Să reuşeşti să îi faci să rămână e greu, trebuie să stai în permanenţă alături de el.
Se întâmplă să dai afară de la antrenamente copii?
- Nu, nici vorbă, nu îi dă nimeni afară, este drept, însă, că sunt şi abandonuri, cine nu rezistă poate să plece.

“Şi în karate există arbitraje subiective”

Cât de mult contează arbitrajul la karate? Te întreb asta pentru că am auzit nu de puţine ori că au fost copii la competiţii, au evoluat bine, dar că arbitrajul i-a furat...
- Sistemul de arbitraj este unul bine pus la punct. El este aplicat de oameni, însă, şi normal, mai sunt şi greşeli. Este vorba de subiectivism. Aşa percepe el la o luptă echilibrată că un sportiv sau altul este mai bun şi merită să câştige. La Campionatele Mondiale şi Europene sălile sunt pline, presiunea mare şi atunci aceste greşeli sunt puţine.
O ultimă întrebare, Mihai, vorbind de karate, din spate vine o generaţie bună de tehnicieni? E clar că tu vei mai antrena ani buni de acum încolo, dar la un moment dat o să fie cineva capabil să te înlocuiască?
- Avem la nivelul federaţiei tehnicieni mai tineri ca mine care se pregătesc să facă rezultate bune. Important este să aibă parte de sprijin. Sunt cluburi importante care îi cresc pe aceşti tehniceni şi mă gândesc acum la Clubul Sportiv Dinamo, Steaua, Sportul Studenţesc, Rapid, la Petroşani, aici, nu la seniori, doar la copii şi juniori.

Publicat Sport

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, 19 mai, primarul Mircia Gutău a anunţat că Râmnicul va fi gazda Campionatului European de Box pentru Cadeţi, în perioada 17 – 26 iulie 2017, un eveniment ce va fi derulat cu sprijinul autorităţilor locale. Anunţul a fost făcut împreună cu preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, şi cu Alexandr Egorov, directorul executiv al EUBC (European Boxing Confederation - Confederaţia Europeană de Box, sub auspiciile căreia se derulează această competiţie). Cu ocazia întâlnirii la care au mai participat deputatul Eugen Neaţă - unul dintre iniţiatorii organizării acestui eveniment la Râmnicu Vâlcea, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu şi alţi oficiali din FRB, au fost subliniate principalele beneficii pentru comunitatea locală aduse de organizarea acestui eveniment: promovarea municipiului Râmnicu Vâlcea şi a judeţului Vâlcea la nivel internaţional şi prezenţa în zonă a unui număr estimat de 300 de sportiv din 30 de ţări, însoţiţi de echipele proprii formate de antrenori, kinetoterapeuţi etc. În cuvântul său, directorul executiv al EUBC a transmis primarului Mircia Gutău salutul şi mulţumirile preşedintelui Confederaţiei, Franco Falcinelli, şi-a exprimat convingerea că acest eveniment va fi unul de succes dată fiind buna colaborare cu Federaţia Română de Box dovedită şi cu ocazia derulării, în luna martie a.c., la Brăila, a Campionatului de Box EUBC U22, şi a apreciat condiţiile oferite de Sala Sporturilor ”Traian” şi de structurile adiacente. Prima ediţie a acestei competiţii organizate sub egida EUBC a avut loc la Roma, în 2003, iar ultimele patru ediţii s-au ţinut în Dublin - Irlanda, Kesztely – Ungaria, Anapa - Federaţia Rusă şi Zagreb – Croaţia.
Biroul de Presă

Publicat Sport
Vineri, 19 Mai 2017 21:00

Patru filme la Cinema Geo Saizescu

Până în data de 23 mai 2017, la Cinematograful „Geo Saizescu” rulează filmul 3D „King Arthur: Legend Of The Sword”. În rolurile principale joacă actorii: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Djimon Hounsou. Iată o succintă descriere a peliculei: „După asasinarea tatălui lui Arthur, unchiul său (Jude Law) este cel care va prelua conducerea regatului Camelot. Alungat din castel şi mult prea mic să-şi mai amintească originile, Arthur ajunge să crească departe de împărăţie, pe aleile întunecate ale oraşului Londinium. Însă, în momentul în care acesta reuşeşte să scoată sabia din stancă, viaţa lui se schimbă radical şi este forţat să-şi accepte destinul şi să revendice coroana, indiferent că îi place sau nu”. Program difuzare: sâmbătă, 20 mai, ora 20.00; duminică, 21 mai, ora 20.30; marţi, 23 mai, ora 20.00. De asemenea, până în data de 27 mai, la Cinema „Geo Saizescu”, rulează filmul de animaţie 3D, dublat în limba română, „Deep: o aventură nesfârşită”. Program de difuzare: sâmbătă, 20 mai, ora 12.00 şi 14.00; duminică, 21 mai, ora 14.00; sâmbătă, 27 mai, ora 12:00 şi 14.00. În perioada 20-25 mai 2017, la Cinema „Geo Saizescu”, rulează filmul „How To Be A Latin Lover”. Iată o scurtă descriere a filmului:„Eugenio Derbez este protagonistul unei comedii care promite să fie cel mai amuzant film făcut vreodată! În această comedie care ne va face să râdem în hohote, Eugenio Derbez este Maximo, un tânăr foarte chipeş care visează să devină bogat fără să aibă nevoie să muncească măcar o zi în viaţa lui. Îşi face o carieră din seducerea doamnelor bogate şi mai în vârstă şi se însoară cu o femeie de două ori mai bătrână ca el. 25 de ani mai târziu, răsfăţat şi plictisit să se trezească tot lângă soţia lui, acum ajunsă la 80 de ani, are parte de surpriza vieţii lui când se trezeşte că aceasta îi dă papucii pentru un vânzător de maşini mai tânăr ca el. Dat afară din luxoasa vilă şi disperat să-şi găsească un loc unde să stea, Maximo se mută să locuiască cu sora lui, Sara (Salma Hayek), şi cu Hugo, fiul acesteia, tocilar, dar adorabil, în micul lor apartament. Dornic să se reîntoarcă la viaţa de lux, Maximo se foloseşte de colega de clasă de care e îndrăgostit nepotul lui ca să ajungă la bunica acesteia, Celeste, văduva unui miliardar. Pe măsură ce Maximo încearcă să-şi redobândească talentele de seducător latino, începe să se apropie de nepotul lui, Hugo, descoperind că important nu e să iubeşti banii, ci să-ţi iubeşti familia”. Program de difuzare: sâmbătă, 20 mai, ora 17.00; marţi, 23 mai, ora 17.00; miercuri, 24 mai, ora 20.00; joi, 25 mai, ora 17.00. Totodată, în data de 24 mai, de la ora 17.00, la Cinema „Geo Saizescu”, poate fi vizionat filmul „Snatched”.

Publicat Univers vâlcean

Primăria comunei Guşoeni are 12 proiecte pentru finanţare pe Ordonanţa de Guvern nr. 28, iar primarul Nicolae Concioiu speră ca ele să fie aprobate. „Nu ne-am propus lucruri ieşite din comun. Ne aşteptăm ca proiectele să fie, în mare parte, acceptate la finanţare. Şi mă refer la reabilitarea Şcolii Gimnaziale, singura din localitate, la construirea unei grădiniţe cu program prelungit, la reabilitarea dispensarului medical. De asemenea, dacă se poate, ne-am dori să primească finanţare şi proiectul de modernizare a iluminatului public cu leduri. Mai avem, ca principală investiţie, modernizarea şi asfaltarea drumurilor săteşti. Am înţeles că este şi în atenţia Ministerului Dezvoltării infrastructura rutieră. Noi avem prevăzută aici o investiţie de 8,31 kilometri de drumuri. Am fost prevăzători şi am prins într-un proiect şi extinderea sistemului de canalizare pentru satele care nu sunt cuprinse în proiectul ADI Apa Vâlcea. Mai avem proiecte care privesc folosirea energiei regenerabile – panouri solare în special, amenajarea Centrului Civic al comunei, pe care în mare parte l-am executat din fonduri proprii (mă refer la introducerea în subteran a reţelei de alimentare cu energie electrică şi cele de telefonie şi desfiinţarea reţelei aeriene)”, ne-a spus primarul Nicolae Concioiu.

Publicat Univers vâlcean
Pagina 1 din 3

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu