Ups! ;(

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 415
JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 416
Articole publicate Joi, 18 Mai 2017 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

Prin parteneriatul dintre Parohia Valea Bisericii – Orleşti, Centrul de zi pentru copii din Orleşti, administrat de Primărie şi Asociaţia social-educaţională „Hrană pentru Trup şi Suflet” din comuna Orleşti, copiii şi tinerii din localitate au parte de o serie de activităţi în cadrul orelor de cateheză desfăşurate în cadrul programului educaţional-catehetic „Iubeşte să fii educat!”, program în care sunt implicaţi dascăli, preoţi, copii şi părinţi. De două ori pe săptămână, în zilele de luni şi miercuri, au loc lecţii de matematică, limba română şi engleză, dezvoltare personală şi comunicare, existând ansamblu muzical vocal şi instrumental şi activităţi recreative în aer liber. „Ne-am propus ca cele 7 ore din cadrul întâlnirilor noastre săptămânale să fie un timp preţios pentru fiecare dintre noi, care să meargă dincolo de amvon, de catedră sau de banca şcolară şi să sădească în inima fiecăruia dintre participanţi sămânţa iubirii celor din jur prin educaţie, implicare şi responsabilitate a ceea ce alegi să devii în viaţă”, subliniază părintele Luca-Georgian Sîia, mulţumind în acelaşi timp profesorilor Dragoş Zaharia, Ion Cîrstea, Mihaela Iordache, Diana Popa, cât şi doamnei coordonator al Centrului de zi, Daniela Dan, pentru toate eforturile depuse în cadrul acestui program educaţional-catehetic.

Publicat Univers vâlcean

“Bursa Ofertelor Şcolare – Învăţământ Liceal 2017”, desfăşurată joi, 18 mai 2017, la Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului din Rm. Vâlcea, a adus în sala de sport a unităţii de învăţământ zeci de elevi interesaţi de ce pot face în viitor. Evenimentul a fost deschis de către inspectorul general Andra Bică, alături de care s-au aflat directorul Centrului Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Vâlcea, Cristina Nicula, subprefectul Aurora Gherghina, reprezentantul AJOFM, cadre didactice şi elevi. 18 unităţi de învăţământ au avut stand de prezentare în cadrul Bursei Ofertelor Şcolare, iar elevi din Râmnicu Vâlcea, dar şi din alte localităţi ale judeţului au fost prezenţi pentru a afla ce opţiuni au la dispoziţie pentru continuarea actului educaţional. Au participat cu standuri de prezentare: Colegiul Lahovari, Liceul Oltchim, Colegiul Mircea cel Bătrân, Liceul Ferdinand I, Liceul Henri Coandă, Liceul Sanitar, Liceul Justinian Marina Olăneşti, Liceul Economic, Liceul Călimăneşti, Grupul Sportiv Şcolar, Seminarul Teologic, Liceul Energetic, Şcoala Postliceală Sanitară Carol Davila, Liceul Pleşoianu, Liceul General Magheru, Colegiul de Informatică Matei Basarab, CSPM, Liceul Constantin Brâncoveanu Horezu.

Publicat Dus întors

Deoarece suntem într-o dezvoltare continuă
SC OPREAN SRL ANGAJEAZĂ PENTRU PUNCTUL DE LUCRU - VÂLCEA -
ŞOFERI – cursă fixă TUR-RETUR
ŞOFERI - cursă fixă TUR-RETUR pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI - pentru comunitate
ŞOFERI - pentru comunitate pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI SPRINTER - cursă fixă TUR-RETUR
Condiţii de muncă şi salarizare deosebite.
Trimiteţi CV la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., candidaţii selectaţi vor fi intervievaţi la sediul companiei din Râmnicu Vâlcea, Str. Racoviţa Nr. 149., jud. Vâlcea
Beneficii:
Integrarea într-o echipă puternică şi ambiţioasă;
Posibilităţi de dezvoltare prin training şi instruire;
Condiţii de muncă şi salarizare deosebită.
Informaţii suplimentare puteţi afla la nr. de telefon : 0740107080
Dacă te consideri potrivit pentru unul dintre aceste posturi, te aşteptăm în echipa noastră!
Descrierea companiei:
Înfiinţată în 1993, S.C. OPREAN S.R.L este una dintre cele mai cunoscute companii de transport internaţional, operând practic pe orice relaţie europeană. Încadrarea într-un standard înalt, al calităţii serviciilor prestate, flexibilitatea în a satisface exigenţele clienţilor, adaptabilitatea continuă la schimbările de piaţa, şi nu în ultimul rând, dezvoltarea unei flote modeme, a făcut ca S.C. OPREAN S.R.L, sa se impună, ca un nume pe plan european. Specializată în transportul de confecţii pe umeraşe, S.C. OPREAN S.R.L şi-a diversificat aria serviciilor proporţional cu creşterea flotei, putând transporta atât mărfuri generale, cât şi mărfuri la temperatură controlată în toate colţurile Europei: Marea Britanie, Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, etc. Suntem o echipă dinamică, cu o experienţă mare pe partea de transport acumulată în mai bine de două decenii de activitate, cu un nivel ridicat de orientare către client.

Publicat Dus întors
Joi, 18 Mai 2017 22:00

Trota angajează şoferi

Vrei să lucrezi ca şofer în comunitatea europeană? Ai experienţă pe tir sau ai calificare C+E? Sună-ne la 0740.295.418 sau scrie-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Publicat Dus întors

SC NORDIC IMPEX SRL angajează gestionar/gestionară depozit.
C.V.-urile se primesc la sediul societăţii din Loc. Rm. Vâlcea, Strada Iancu Pop, nr. 2-4, Complex Dovali sau pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru relaţii: număr telefon 0744509072.

Publicat Dus întors

Sub genericul „O privire mai îndeaproape asupra creaţiei şi evoluţiei”, dr. Kirt Martin revine la Râmnicu Vâlcea, pentru trei zile de întâlniri cu vâlcenii în perioada 28 – 31 mai 2017. Evenimentele au loc la Casa Sindicatelor din municipiul Râmnicu Vâlcea şi vor fi traduse în limba română. Profesor la Universitatea LCU, Texas, dr. Kirt Martin a predat ştiinţe peste 20 de ani la această universitate. De asemenea, este sfătuitor pentru studenţii care optează pentru medicină, biologic, farmacie şi stomatologie. În prezent predă Biologie, Botanica avansată, Genetica. Ecologie. Cercetare Biologică. Este, de asemenea, bătrân la Biserica Lui Hristos din Sunset şi profesor de Biblie. Este şi membru în consiliul director al Institutului International de Bible Sunset. Se va întâlni cu vâlcenii:
- Duminică, 28 Mai ora 19.30 – 21.00
VÂRSTA PĂMÂNTULUI - Există dovezi despre un pământ tânăr?
- Luni, 29 Mai ora 19.30 – 21.00
ÎNREGISTRĂRILE DESPRE FOSILE - O privire mai îndeaproape asupra lor
- Marţi, 30 Mai ora 19.30 – 21.00
ASTRONOMIA ŞI BIG BANG-UL - Ce ştim cu adevărat?
- Miercuri, 31 Mai ora 19.30 – 21.00
GĂSIND DESIGN ÎN CREAŢIA LUI DUMNEZEU

Publicat Dus întors

Vineri şi sâmbătă, 19 şi 20 mai 2017, în municipiul Râmnicu Vâlcea şi comuna Tetoiu, se va desfăşura cea de VIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Dramaturgie „Goana după fluturi”. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, sub patronajul Consiliului Judeţean Vâlcea, în parteneriat cu Teatrul „Anton Pann”, Societatea Tinerilor Creatori şi Artişti Vâlcea, Primăria şi Consiliul Local Tetoiu. Vineri, 19 mai 2017, de la ora 17,30, la Sala Studio a Teatrului „Anton Pann”, are loc Festivitatea de deschidere a Festivalului „Goana după fluturi”. Cu acest prilej susţin alocuţiuni: Adrian Roman, directorul Teatrului „Anton Pann”; Alin Pavelescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea; Monica Andronescu, redactor-şef al revistei „Yorick” Bucureşti şi preşedintele juriului festivalului. Urmează dezbaterea cu tema „Cum recâştigăm publicul?”, moderată de Doru Moţoc (directorul festivalului), la care participă membrii juriului (Mihai Lungeanu, regizor Teatrul Radiofonic; Mircea M. Ionescu, dramaturg; Luminiţa Borta, regizor şi actriţă la Teatrul „Al. Davilla” Piteşti), precum şi spectatori interesaţi de această temă. În context va avea loc un spectacol-lectură. Este vorba de un fragment din piesa „Ultimii oameni” de Dumitru Gherghina (Craiova), piesă premiată la ediţia precedentă a festivalului. Prezintă actorii Teatrului „Anton Pann”. Ziua de vineri se va încheia cu lansarea Antologiei teatrale „Goana după fluturi”- volumul VI, cu piesele premiate la ediţia precedentă, prezentată de Mihaela Deaconu, coordonator festival. Anul acesta, la Concursul de texte dramatice, s-au înscris 27 de autori din ţară, fiind reprezentate judeţele: Argeş, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Mehedinţi, Tulcea şi municipiul Bucureşti. La eveniment vor participa elevii şi profesorii Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab” Sâmbătă, 20 mai 2017, începând cu ora 11.00, la Biserica Nenciuleşti din comuna Tetoiu, va fi oficiată o slujbă de pomenire la mormântul dramaturgului Bogdan Amaru, la 110 ani de la naştere, de către preotul Ştefan Nicolae, apoi, la Casa Memorială „Bogdan Amaru”, va avea loc festivitatea de premiere a Festivalului Naţional de Dramaturgie „Goana după fluturi”, ediţia a VIII-a, la care vor participa preşedintele şi membrii juriului, precum şi organizatorii, oameni de cultură şi artă. În context va avea loc manifestarea „120 ani de la naşterea actorului Atanasie Pop Marţian”, prezentată de ing. Nicolae Petre şi un scurt moment artistic oferit de elevii Şcolii Gimnaziale Ţepeşti, prezentat de Lucian Antonie, primarul comunei Tetoiu, gazda extraordinară a evenimentului.

Publicat Dus întors

Într-o instituţie se va da concurs, în curând, pentru patru posturi. Trist este că deja gura târgului vorbeşte că se cunosc câştigătorii concursului. Noi încă mai sperăm să fie doar zvonuri şi să nu se adeverească. Dacă se vor adeveri, vă vom dezvălui instituţia şi persoanele respective.

Şefii Poliţiei vâlcene au zilele numărate. Nu sunt agreaţi şi pace de politic, pentru că nu fac decât politica IPJ, iar la noi nu merge aşa: ori eşti cu politicul, ori împotriva lui. Iar dacă nu eşti cu politicul n-ai ce să cauţi în astfel de funcţii şi mai ales la o astfel de instituţie importantă cum e Poliţia.

Publicat Dus întors

- directorul CSS este convins că sportul de contact din Vâlcea este pe drumul cel bun

Mihai Ioniţă este unul dintre tehnicienii foarte respectaţi în sportul vâlcean. Fost karateka de performanţă, actualul director al Clubului Sportiv Şcolar are performanţe atât la clubul pe care l-a înfiinţat, Ioniţă Sport Center, cât şi la CSS. Palmaresul ca antrenor al lui Mihai Ioniţă este unul bogat. A cucerit numeroase titluri de campion naţional cu sportivii antrenaţi, atât la kata cât şi la kumite; – un titlu de Campion Balcanic cu sportivul Cruceru Andrei Daniel la kumite (copii nascuţi în 1999), în anul 2011, Larnaca, Cipru; – un titlu de Campion European la Kumite, individual feminin, junioare (-48 kg), în anul 2012, Bucureşti, România, cu sportiva Ioniţă Ioana-Andreea; – două locuri III prin sportiva Târcob Elena Andreea la kumite WKF, individual feminin, cadeţi (-47 kg) şi kumite shobu ippon, cadeţi (-54 kg), la Campionatul European de Karate WSKU în anul 2013, Bursa, Turcia. Ioniţă practică sportul din copilărie. A fost la fotbal, handbal, volei, tenis de masă, înot, luptele greco-romane şi karate. A început să practice karate-ul în anul 1983, obţinând 19 titluri de Campion Naţional la kumite, seniori, atât la individual, cât şi la echipe şi OPEN. La nivel internaţional, a obţinut un titlu de campion european la kumite, seniori, individual, 70 kg., în 1997, la C.E. de Karate Goju Ryu, Perugia – Italia, două titluri de vicecampion european la kumite, seniori, individual, 70 kg. şi echipe, în 1995, la C.E. de Karate Goju Ryu, Leopoldsburg – Belgia, un loc III la kumite, seniori, individual, OPEN, în 1998, la Campionatul Balcanic de Karate, Istanbul – Turcia şi un loc VII la kumite, seniori, individual, 70 kg., la Campionatul Mondial de Karate WKF, în 2000, Munchen – Germania. Toate acestea i-au adus titlul de Maestru al Sportului în 1995 şi Maestru Emerit al Sportului în 2002. În anul 1990 şi-a început activitatea ca instructor sportiv, pentru ca în anul 1991 să obţină certificatul de antrenor în karate. În anul 2003 a înfiinţat Clubul Sportiv “Ioniţă Sport Center”, care în anul 2007 s-a clasat pe locul V, la nivel naţional, după cluburile din Bucureşti, prin rezultatele obţinute. Acest rezultat este publicat în Anuarul Sportului 2007. Din 2007 şi până în prezent îşi desfăşoară activitatea ca profesor la secţia de karate a Clubului Sportiv Şcolar Rm. Vâlcea. În cadrul Federaţiei Române de Karate, după încheierera activităţii ca sportiv, a activat ca Arbitru Naţional „A” (kata şi kumite – 11-12.03.2006) şi Balcanic de karate W.K.F. (Kumite Judge A -29.06.2007 şi Kata Judge B – 23.06.2006), dar şi ca antrenor federal al Federaţiei Române de Karate (Decizia nr. 015/ 08.03.2013), funcţie pe care a exercitat-o până în septembrie 2014. La nivel local face parte din conducerea Asociaţiei Judetene de Karate.

“Încercăm să ţinem steagul sus la CSS”

Mihai, eu le recomand prietenilor să nu te supere dacă se întâlnesc cu tine, fie pe stradă, fie în alte locuri. Am dreptate?
- Ai dreptate, dar asta nu înseamnă că eu apelez le metodele pe care le ştiu, mai ales pe stradă, doar în sală. Sunt un om paşnic, a practica acest sport frumos nu înseamnă să te baţi pe unde apuci, ci doar la concursuri, după reguli stricte.
Conduci un club, CSS, de care pe noi, pe cei din generaţia mea, ne leagă multe amintiri plăcute. Aproape că nu a fost copil născut în anii ‘80, ‘90, care să nu participe la o activitate organizată acolo. Cum mai este acum Clubul Sportiv Şcolar?
- CSS Râmnicu Vâlcea are o istorie veche, aşa cum spui şi tu. S-a format în anul 1979, atunci au ieşit actele. S-au perindat pe acolo profesori renumiţi, dau doar două exemple, domnul Petruş, doamna Enescu, pe ambii să-i odihnească Dumnezeu. Toţi au avut rezultate deosebite cu care ne mândrim şi acum. Bugetul nu mai este acum ca pe vremuri, şi CSS şi România trec prin perioade nu foarte fericite din punct de vedere financiar. Chiar şi aşa, încercăm să ne ridicăm la nivel înalt şi acum, atât cât putem participăm la competiţii puternice, naţionale şi internaţionale. Totul este în funcţie de banii de care dispunem. Normal că ne-am dori să mergem la mai multe, dar nu se poate. Înţelegem situaţia, şi noi şi sportivii şi mergem înainte, în speranţa că o să fie mai bine.
În acest moment câte secţii mai are clubul?
- În acest moment avem şapte secţii: tenis de masă, baschet, handbal, lupte, karate, fotbal şi box. Am fost în perioada de pregătiri, ne-am pregătit pentru primele competiţii.

“Facem totul din pasiune, nu pentru bani”

Ai spus că încercaţi să ţineţi ştacheta sus, cât se poate de sus. E clar că e dificil din punct de vedere financiar, cum reuşiţi să faceţi bugetul? Cum se împart banii?
- S-a încercat să se mai reglementeze puţin salariile profesorilor. Nu sunt mari, deşi eforturile sunt mari. Noi, care suntem pasionaţi de ceea ce facem, nu ne gândim la bani, facem ce trebuie, facem ce ne place, punem mult suflet. Ne interesează să formăm sportivi dar şi oameni, care să aibă personalitate în activităţile pe care le vor avea. Despre buget ce să îţi spun, ne drămuim banii, nu facem risipă, încercăm să mulţumim fiecare secţie.
Cum se face selecţia la Clubul Sportiv Şcolar? Pe vremuri profesorii, antrenorii, mergeau prin şcoli pentru a găsi sportivi, elevi talentaţi. Se mai practică şi acum această metodă?
- Sigur, aşa se face şi acum. Colegii mei, antrenorii, se duc şi îi caută, în funcţie de aptitudini, şi la lupte şi la handbal, acolo unde este greu, sunt multe cluburi. La baschet este o situaţie identică. La karate este un pic mai uşor, pentru că am implementat un sistem de colaborare cu clubul pe care l-am înfiinţat, Ioniţă Sport Center şi pot face o selecţie riguroasă. Îmi uşurez mult munca astfel. Se poate face un astfel de sistem la fiecare ramură sportivă de la CSS.

“Noi îi formăm pe copii pentru societate”

În general este greu acum să mai atrageţi copii spre sport, într-o perioadă în care există tentaţia calculatorului, a internetului, plus alte multe tentaţii... În plus, acum din sport, mai ales din cel individual, nu se câştigă mulţi bani...
- Este foarte important să îl faci pe copil să înţeleagă că nu trebuie să practice un sport pentru a se împlini neapărat din punct de vedere financiar, trebuie să îl faci să înţeleagă că sportul înseamnă sănătate şi că sportul îl ajută să se împlinească mai mult ca om, că poate lăsa ceva în urmă. Dacă ajunge la un nivel de performanţă mare, atunci o să vină şi recompensele materiale.
Idoli mai au aceşti copii?
- La nivel naţional nu au personaje foarte carismatice, la nivel mondial sunt multe. De curând doi sportivi de la secţia de karate au fost în lotul naţional care a participat la Campionatul European de la Sofia. Acolo au văzut ce înseamnă o mare competiţie, la nivel de implicare, de pregătire, de dăruire. Au fost surprinşi câţi antrenori sunt la fiecare lot care se respectă. Le-a plăcut şi vor să performeze, să obţină şi pe viitor calificări la europene, la mondiale.

“Un procent foarte mic de juniori continuă şi la seniori”

Câţi dintre copiii care sunt acum la CSS ajung să facă performanţă şi după perioada junioratului? Eu ştiu, de exemplu, mulţi baschetbalişti, care după ce termină primul stadiu, îşi văd de treaba lor, merg pe alt drum în viaţă.
- Aici se împart în două sportivii. La nivelul sporturilor de echipă şansele sunt mai mari. După ce termină junioratul pot ajunge la echipe care se respectă şi atunci primesc şi bani, le convine să continue. Pot ajunge jucători profesionişti. La noi, la sporturile de echipe, la karate, nu există statutul de sportiv profesionist şi sunt puţini care continuă după ce merg la facultate. Am şi două exemple de sportivi care au continuat, o fată care este acum la Dinamo şi un băiat care s-a dus la Sportul Studenţesc. Este un procent foarte mic pentru că noi nu putem să le oferim salariu şi ei trebuie să trăiască.

Publicat Sport

Liceul Tehnologic Brătianu Drăgăşani împlineşte anul acesta 98 de ani de la înfiinţare. În fiecare an, la sfârşitul lunii mai, Liceul Tehnologic Brătianu celebrează Ziua Şcolii. Astfel, pe data de 25 mai 2017, la ora 10.30, invitaţii vor păşi peste pragul liceului pentru a fi alături de dascăli şi elevi la aniversarea a 98 de ani de la înfiinţarea Liceul Tehnologic Brătianu Drăgăşani. În anul 1919, Ministerul Instituţiilor Publice de la acea vreme a aprobat înfiinţarea Gimnaziului „Unirea” din Drăgăşani, actualul Liceul Tehnologic Brătianu. Unitatea de învăţământ a luat fiinţă ca urmare a dorinţei micilor meseriaşi şi negustori din zonă, a insistenţelor locuitorilor din Drăgăşani şi din comunele vecine. În primul an de la înfiinţare, cursurile s-au desfăşurat în localul şcolii primare de băieţi din piaţa oraşului Drăgăşani, în două clase cu 114 elevi, care proveneau din judeţele Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Romanaţi şi Mehedinţi. La doar un an de la înfiinţare, în anul 1920, localul şcolii a fost distrus de un incendiu. Aşa că elevii şi dascălii au desfăşurat anul şcolar 1920 – 1921 în două locaţii: casa moşierului Ştefan Filipescu (actuala Casă de Cultură din Drăgăşani) şi în Primărie. În anul 1921 se construieşte noul local de şcoală pe strada Mihail Kogălniceanu, cu parter şi două etaje, acolo unde se află şi astăzi Liceul Tehnologic Brătianu. Din anul 1923, apar modificări în organizarea şcolii, unitatea de învăţământ suferind mai multe transformări şi dându-i-se mai multe denumiri. A fost pe rând: Gimnaziul Brătianu, Liceul Brătianu, Liceul Gheorghe Gheorghiu Dej, Şcoala Tehnică Viticolă, Centrul Şcolar Agricol Drăgăşani, Liceul Agricol, Liceul Agro-industrial, Grupul Şcolar Agricol, Grupul Şcolar Brătianu. La mulţi ani, Liceul Tehnologic Brătianu Drăgăşani!

Publicat Univers vâlcean
Pagina 1 din 3

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu