Ups! ;(

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 416
JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 415
Articole publicate Vineri, 12 Mai 2017 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

Deoarece suntem într-o dezvoltare continuă
SC OPREAN SRL ANGAJEAZĂ PENTRU PUNCTUL DE LUCRU - VÂLCEA -
ŞOFERI – cursă fixă TUR-RETUR
ŞOFERI - cursă fixă TUR-RETUR pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI - pentru comunitate
ŞOFERI - pentru comunitate pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI SPRINTER - cursă fixă TUR-RETUR
Condiţii de muncă şi salarizare deosebite.
Trimiteţi CV la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., candidaţii selectaţi vor fi intervievaţi la sediul companiei din Râmnicu Vâlcea, Str. Racoviţa Nr. 149., jud. Vâlcea
Beneficii:
Integrarea într-o echipă puternică şi ambiţioasă;
Posibilităţi de dezvoltare prin training şi instruire;
Condiţii de muncă şi salarizare deosebită.
Informaţii suplimentare puteţi afla la nr. de telefon : 0740107080
Dacă te consideri potrivit pentru unul dintre aceste posturi, te aşteptăm în echipa noastră!
Descrierea companiei:
Înfiinţată în 1993, S.C. OPREAN S.R.L este una dintre cele mai cunoscute companii de transport internaţional, operând practic pe orice relaţie europeană. Încadrarea într-un standard înalt, al calităţii serviciilor prestate, flexibilitatea în a satisface exigenţele clienţilor, adaptabilitatea continuă la schimbările de piaţa, şi nu în ultimul rând, dezvoltarea unei flote modeme, a făcut ca S.C. OPREAN S.R.L, sa se impună, ca un nume pe plan european. Specializată în transportul de confecţii pe umeraşe, S.C. OPREAN S.R.L şi-a diversificat aria serviciilor proporţional cu creşterea flotei, putând transporta atât mărfuri generale, cât şi mărfuri la temperatură controlată în toate colţurile Europei: Marea Britanie, Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, etc. Suntem o echipă dinamică, cu o experienţă mare pe partea de transport acumulată în mai bine de două decenii de activitate, cu un nivel ridicat de orientare către client.

Publicat Dus întors
Vineri, 12 Mai 2017 21:56

Trota angajează şoferi

Vrei să lucrezi ca şofer în comunitatea europeană? Ai experienţă pe tir sau ai calificare C+E? Sună-ne la 0740.295.418 sau scrie-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Publicat Dus întors

SC NORDIC IMPEX SRL angajează gestionar/gestionară depozit.
C.V.-urile se primesc la sediul societăţii din Loc. Rm. Vâlcea, Strada Iancu Pop, nr. 2-4, Complex Dovali sau pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru relaţii: număr telefon 0744509072.

Publicat Dus întors
Vineri, 12 Mai 2017 21:52

Concert cu... Mădălin Voicu

Luni, 15 mai 2017, de la ora 19.00, publicul meloman şi nu numai este invitat la Filarmonica de Stat „Ion Dumitrescu”, unde are loc concertul simfonic „Haydn & Mozart”. În prima parte a serii o veţi putea asculta pe violonista Maria Marica interpretând Concertul nr. 5 pt. vioară şi orchestră de W. A. Mozart, K. 219, iar, în partea a doua, orchestra simfonică a Filarmonicii vâlcene, condusă de dirijorul Mădălin Voicu, vă va prezenta Divertismentul în Re Major, K 136 de W. A. Mozart şi Simfonia nr. 85 de J. Haydn.

Dirijorul Mădălin Voicu

Născut în Bucureşti, fiu al reputatului violonist Ion Voicu, Mădălin Voicu a absolvit Facultatea de Interpretare - vioară din cadrul Academiei de Muzică, Bucureşti. A beneficiat de burse de studii pentru aprofundarea artei dirijorale la Trier, Mainz, Stuttgart, Londra. A dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii din Ploieşti, a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Orchestra Naţională Radio, a fost director şi dirijor al Orchestrei de cameră „Ion Voicu” din Bucureşti, director al Festivalului Internaţional „George Enescu”, dar şi profesor de muzicologie la Academia de Muzică „Attaturk” din Izmir, Turcia. Mădălin Voicu a concertat în toată ţara, având numeroase spectacole şi cucerind publicul de toate vârstele. Talentat, controversat, criticat, dar şi apreciat, Mădălin Voicu rămâne una din cele mai îndrăgite persoane publice din ţară.

Violonista Maria Marica

Violonista Maria Marica s-a născut, pe 8 septembrie 1998, într-o familie de muzicieni. A început studiul viorii la vârsta de 7 ani, sub îndrumarea profesorului Vasile Socea la Şcoala de Muzică „Augustin Bena”, iar în prezent este elevă în clasa a XI-a la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca, îndrumată de prof. univ. dr. Nicuşor Silaghi. În anul 2016, Maria Marica a obţinut premiul al II-lea la Concursul Internaţional „Streichwerk” de la Berlin şi Premiul al II-lea la faza naţională Concursului „Lions”, Timişoara. În 2015, Maria Marica a obţinut Marele Premiu al Concursului „George Georgescu” Tulcea şi Trofeul „Lira de Aur” al concursului cu acelaşi nume de la Suceava. A obţinut, de asemenea, Premiul I la Concursul Mozart, ediţie dedicată duo-ului vioară-pian, alături de colegul ei Cadmiel Botac. A mai fost distinsă cu Marele Premiu la următoarele concursuri: „J.S Bach”- Cluj-Napoca în 2008; Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale Sighetu-Marmaţiei în 2009; Concursul „Tinere Talente” Oradea, 2010; Olimpiada Naţională de Muzică -etapa zonală, Zalău, 2010. A concertat ca solistă a Orchestrei de Cameră Radio, a Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca, a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” Ramnicu Vâlcea, dar şi a Orchestrei Junior, colaborând astfel cu dirijori precum: Sabin Pautza, Theo Wolters, Alexandru Ilie, Petronius Negrescu, Jozsef Horvath, Janko Zsolt, Gabriel Bebeselea. A susţinut recitaluri la Cluj-Napoca, Bistriţa, Zalău, Sighetu-Marmaţiei, Braşov, la Atheneul Român, în cadrul Festivalului „Enescu şi muzica lumii”, Sinaia; Bad Endorf - Germania, Montepulciano - Italia şi Menlo-Atherton, SUA. În cadrul unor cursuri de măiestrie a lucrat cu violoniştii Alexandru Gavrilovici, Ioana şi Gabriel Croitoru, Alexander SitkovetskySergey Malov şi Boris Brovtsyn. Din 2014 este bursieră a programului SoNoRo- Interferenţe, având şansa de a studia muzica de cameră şi de a concerta alături de muzicieni de talie internaţională, precum: Diana Ketler, Razvan Popovici, Sergey Malov, Boris Brovtsyn sau Thorsten Johanns. Preţul biletului la acest concert este de 20 de lei, iar elevii, pensionarii, studenţii şi şomerii beneficiază de reducere de 50 la sută, respectiv 10 lei. Aceste informaţii ne-au fost oferite de Ionela Poenaru, consultant artistic al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”.

Publicat Dus întors

Şefa unui compartiment din cadrul unei instituţii a intrat la cură de slăbire. Deşi la prima vedere nu pare a fi o persoană cu greutate, aceasta ţine morţiş să slăbească câteva kilograme.

Colaborarea dintre cei doi directori ai unei instituţii de învăţământ din Râmnic este cât se poate de bună. Nu doar că în afară sunt şi foarte buni prieteni, dar în curând cei doi se vor înrudi.

Publicat Dus întors
Vineri, 12 Mai 2017 21:49

Liceul Ferdinand, la 45 de ani

Organizarea Bursei ofertelor şcolare – învăţământ profesional la Liceul Ferdinand I din Râmnicu Vâlcea a coincis şi cu împlinirea a 45 de ani de existenţă a acestei unităţi de învăţământ din municipiu. Cu această ocazie, cei prezenţi la bursa ofertelor şcolare au avut parte şi de un spectacol pus în scenă de elevii şi cadrele didactice de la Liceul Ferdinand I. Cântăreaţa de muzică populară Elena Ghiţulete, profesor de muzică în cadrul Liceului Ferdinand I, a deschis sărbătoarea unităţii de învăţământ, alături de elevii care au încins o horă de mână. Directorul Liceului Ferdinand I, Mădălina Ochia, le-a urat bun venit invitaţilor, participanţilor la bursa ofertelor şcolare şi a mulţumit Inspectoratului Şcolar pentru sprijinul acordat unităţii de învăţământ: „Mulţumesc Inspectoratului Şcolar pentru că ne-a oferit şi în acest an ocazia găzduirii acestei activităţi minunate, vă doresc mult succes, dragi copii, şi sper ca aceasta să fie baza orientării în carieră. Vă doresc mult succes la examenele care vă aşteaptă. Vă invit la Ziua liceului nostru. La mulţi ani liceului nostru care anul acesta împlineşte 45 de ani. Îi dorim câţi mai mulţi ani în activitate şi vă dorim mult succes în continuare”.

Publicat Dus întors

Vineri, 12 mai 2017, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, împreună cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, a organizat Bursa forţei de muncă. Evenimentul a avut loc la sediul CRFPA Vâlcea, având drept invitaţi angajatori şi elevi din clasele terminale de liceu. Organizarea acestei burse a oferit posibilitatea angajatorilor de pe piaţa forţei de muncă vâlcene de a-şi prezenta activităţile şi oportunităţile oferite, în vederea realizării unei cariere profesionale. De asemenea, elevii au putut luat contact cu cerinţele şi facilităţile existente pe piaţa muncii locale. La Bursa forţei de muncă au fost invitaţi să participe nouă angajatori importanţi din judeţul nostru dintre care amintim: Annabella, Avicarvil, Călimăneşti-Căciulata, Cegim, Centrul Militar Judeţean Vâlcea, Corom Export, Diana, Faurecia România. De altfel, elevii s-au arătat interesaţi de oportunităţile oferite de angajatorii prezenţi la bursă şi au cerut cât mai multe informaţii reprezentanţilor acestora. Însă, tinerii au arătat un interes deosebit pentru standul Centrului Militar Judeţean Vâlcea, mai mulţi dintre ei dorind să urmeze o carieră militară. Printre aceşti adolescenţi s-a aflat şi Iulia Poşircă, elevă în clasa a XII-a, care ne-a spus: „M-ar interesa să urmez o carieră militară, pentru că este de viitor. Doresc să urmez cursurile unui colegiu militar şi, în acest sens, am cerut cât mai multe informaţii reprezentanţilor Centrului Militar Judeţean”.

Publicat Dus întors

- elevele lui Sbora vor încerca marea surpriză luni, la Bucureşti

Aşa cum era de aşteptat, CSM Bucureşti, campioana României la handbal feminin, nu a avut mari probleme în calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Bucureştencele au jucat pe propriul teren contra unei echipe modeste, Universitatea Cluj de care au dispus cu 42-26, după ce au condus şi la pauză cu 25-11. CSM va întâlni pe HCM Râmnicu Vâlcea luni, la Bucureşti, acolo unde se va decide ultima participantă la Turneul Final al Cupei României, programat la Ploieşti în perioada 19-20 mai. În cazul unui eşec aşteptat, pentru Andreea Adespii şi compania o să fie ultimul meci oficial al sezonului, fetele urmând să intre în vacanţă. Şi pentru Gheorghe Sbora o să fie ultima partidă ca principal al municipalelor. Dacă, însă, HCM o să reuşească o mare surpriză, cresc substanţial şansele de participare în viitoarea ediţie a cupelor europene. Ar trebui ca echipa noastră să câştige trofeul, fie să joace finala în compania Dunării Brăila, echipă care a terminat sezonul pe poziţia a doua şi care va merge în preliminariile Ligii Campionilor la handbal feminin. În ambele meciuri jucate de HCM contra bucureştencelor, în sezonul Ligii Naţionale feminine, fosta campioană a Europei a reuşit să se impună fără probleme.

Slobozia, marea surpriză

Marea surpriză de până acum a Cupei României este Unirea Slobozia, ultima clasată din Liga Naţională. Echipa antrenată de Dumitru Muşi a evoluat în faţa unui adversar puternic, HCM Roman, moldovencele având nevoie de un succes pentru a mai spera la un loc european. Contrar tuturor pronosticurilor, gazdele s-au impus la limită, 27-26 şi merg la turneul final. Tot un meci echilibrat a fost şi cel dintre Rapid Bucureşti, singura echipă din eşalonul inferior care reuşit calificarea în optimi şi CSM Bistriţa. De menţionat este că golul decisiv a fost marcat de o handbalistă vâlceană, Daniela Crap, cea care a transformat o aruncare de la 7 metri în chiar ultima secundă a disputei. Ardelencele au câştigat cu mari emoţii, 33-32 şi au şi ele şanse să reprezinte România în viitorea ediţie de cupe europene. SCM Craiova nu a avut probleme cu Dunărea Brăila, chiar dacă se anunţa un meci echilibrat în faţa vicecampioanei en-titre a României. Gruparea din Bănie s-a impus cu 28-18 şi va trebui să câştige trofeul sau să joace finala cu CSM Bucureşti pentru a juca în Europa.

Rezultate:

Optimi:

HC Zalău-SCM Craiova, 19-24 (10-14)
Minaur Baia Mare-CSM Roman, 19-24 (7-12)
Rapid Bucureşti-CSU Danubius Galaţi, 33-30 (16-17)
HC Dunărea Brăila-CS Măgura Cisnădie, 31-26 (15-10)
ASC Corona Braşov-CSM Bistriţa, 25-29 (10-16)
CSM Bucureşti-”U” Cluj, 42-26 (25-11)

Sferturi:

SCM Craiova-HC Dunărea Brăila, 28-18 (14-9)
CSM Unirea Slobozia-CSM Roman, 27-26 (14-11)
Rapid Bucureşti - Unirea Slobozia, 32-33
CSM Bucureşti - HCM Râmnicu Vâlcea - se joacă luni

Publicat Sport
Vineri, 12 Mai 2017 21:41

Arbitrele sunt la mare căutare

Un număr de 90 de arbitri asistenţi, unii tineri, alţii cu experienţă, are la dispoziţie Comisia Judeţeană de Arbitri pentru meciurile organizate de AJF Vâlcea în acest sezon. În topul celor mai solicitaţi arbitri asistenţi din judeţ, la acest moment, sunt trei fete, două experimentate, care şi conduc topul (Simona Sima şi Ramona Bălteanu) şi una tânără, căreia CJA îi acordă încredere, Adela Ioana Popescu. În acest top 10 arbitri asistenţi găsim tineri care au deja experienţă (Alexandru Gheţu sau Adrian Chebar), dar şi tineri care acum capătă experienţă (Vlăduţ Hoanţă, fiul profesorului Doru Hoanţă, de la Horezu).

Top 10 arbitri asistenţi:

Simona Sima – 66 partide
Ramona Bălteanu – 64 partide
Mirel Cladoveanu – 60 partide
Adrian Chebar – 55 partide
Robert Apostolescu – 54 partide
Adela Popescu – 54 partide
Andrei Iordache – 52 partide
Sorin Dobrescu – 51 partide
Alexandru Gheţu – 50 partide
Vlăduţ Hoanţă – 50 partide

Tânărul arbitru vâlcean Răzvan Mosor a urcat pe locul 3 în topul ”fluieraşilor” cu cele mai multe meciuri conduse în acest sezon în fotbalul vâlcean, în toate competiţiile organizate de AJF Vâlcea. Topul este condus, în continuare, de drăgăşeneanul Alin Colţa (66 de partide, dar niciuna în play-off, până acum). Colţa are cele mai multe meciuri la centru la partiele din Liga a 5-a (20). Secretarul general al AJF Vâlcea, Aniel Demetrescu e pe 2, cu 64 de meciuri la centru (6 în ply-off). Răzvan Mosor, locul 3, are 61 de meciuri la centru (unul în play-off). Urmează Cătălin Buşi (59 de partide), Iuliana Demetrescu (53 de meciuri). 67 de arbitri tineri şi cu experienţă are la dispoziţie Comisia Judeţeană de Arbitri pentru a fi delegaţi la meciurile organizate de AJF. Lor li se adaugă şi experimentatul Alexandru Tudor, bucureşeanul fiind solicitat să conducă unul din derbiurile Superligii, Viitorul Dăeşti – Flacăra Hoezu (1-3).

Top 10 arbitri în acest moment:

Alin Colţa – 66 partide
Daniel Demetrescu – 64 partide
Răzvan Mosor – 61 partide
Cătălin Buşi – 59 partide
Iuliana Demetrescu – 53 partide
Alin Croitoru – 50 partide
Marius Dincă – 45 partide
Alin Olaru – 44 partide
Andrei Mosor – 43 partide
Iulian Truşcă – 43 partide

Publicat Sport

De ieri a început la sala de sport a Colegiului Naţional Energetic faza naţională a Olimpiadei Gimnaziale de handbal feminin. Competiţia este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Ministerul Educaţiei Naţionale, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Federaţia Română de Handbal. La turneul final au ajuns opt formaţii: Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Iorga’’ Baia Mare, Liceul cu Program Sportiv Brăila, Liceul cu Program Sportiv Braşov, Şcoala Gimnazială Nr. 40 Bucureşti, Liceul cu Program Sportiv Iaşi, Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Andrei’’ Slobozia şi Şcoala Gimnazială Nr.7 ,,Sfânta Maria’’ Timişoara. Finalele şi festivitatea de premiere vor avea loc duminică.

Publicat Sport
Pagina 1 din 3

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu