Ups! ;(

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 416
JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 415
Articole publicate Miercuri, 10 Mai 2017 - Viața Vâlcii - Știrile din Vâlcea

Deoarece suntem într-o dezvoltare continuă
SC OPREAN SRL ANGAJEAZĂ PENTRU PUNCTUL DE LUCRU - VÂLCEA -
ŞOFERI – cursă fixă TUR-RETUR
ŞOFERI - cursă fixă TUR-RETUR pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI - pentru comunitate
ŞOFERI - pentru comunitate pentru camion tip Tandem - XXL
ŞOFERI SPRINTER - cursă fixă TUR-RETUR
Condiţii de muncă şi salarizare deosebite.
Trimiteţi CV la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., candidaţii selectaţi vor fi intervievaţi la sediul companiei din Râmnicu Vâlcea, Str. Racoviţa Nr. 149., jud. Vâlcea
Beneficii:
Integrarea într-o echipă puternică şi ambiţioasă;
Posibilităţi de dezvoltare prin training şi instruire;
Condiţii de muncă şi salarizare deosebită.
Informaţii suplimentare puteţi afla la nr. de telefon : 0740107080
Dacă te consideri potrivit pentru unul dintre aceste posturi, te aşteptăm în echipa noastră!
Descrierea companiei:
Înfiinţată în 1993, S.C. OPREAN S.R.L este una dintre cele mai cunoscute companii de transport internaţional, operând practic pe orice relaţie europeană. Încadrarea într-un standard înalt, al calităţii serviciilor prestate, flexibilitatea în a satisface exigenţele clienţilor, adaptabilitatea continuă la schimbările de piaţa, şi nu în ultimul rând, dezvoltarea unei flote modeme, a făcut ca S.C. OPREAN S.R.L, sa se impună, ca un nume pe plan european. Specializată în transportul de confecţii pe umeraşe, S.C. OPREAN S.R.L şi-a diversificat aria serviciilor proporţional cu creşterea flotei, putând transporta atât mărfuri generale, cât şi mărfuri la temperatură controlată în toate colţurile Europei: Marea Britanie, Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, etc. Suntem o echipă dinamică, cu o experienţă mare pe partea de transport acumulată în mai bine de două decenii de activitate, cu un nivel ridicat de orientare către client.

Publicat Dus întors
Miercuri, 10 Mai 2017 22:20

Trota angajează şoferi

Vrei să lucrezi ca şofer în comunitatea europeană? Ai experienţă pe tir sau ai calificare C+E? Sună-ne la 0740.295.418 sau scrie-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Publicat Dus întors

SC NORDIC IMPEX SRL angajează gestionar/gestionară depozit.
C.V.-urile se primesc la sediul societăţii din Loc. Rm. Vâlcea, Strada Iancu Pop, nr. 2-4, Complex Dovali sau pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru relaţii: număr telefon 0744509072.

Publicat Dus întors

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în luna aprilie 2017, inspectorii din cadrul ITM Vâlcea au efectuat 98 controale şi au fost dispuse 367 măsuri de punere în conformitate cu prevederile legislative. Au fost date 367 sancţiuni contravenţionale, din care 361 avertismente şi 6 amenzi în valoare de 34.000 lei. De asemenea, au fost înregistrate 12 sesizări referitoare la încălcarea reglementărilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Tot în luna aprilie, au fost înregistrate patru accidente cu incapacitate temporară de muncă. Nu a fost înregistrat nici un accident de muncă mortal şi nici o boală profesională. Au fost dispuse măsuri de remediere pentru toate deficienţele constatate, dintre care amintim: evaluarea riscurilor de accidente şi îmbolnăviri profesionale; elaborarea planului de prevenire şi protecţie; efectuarea controlului medical periodic; efectuarea instructajului de securitate şi sănătate în muncă; dotarea cu truse sanitare la punctele de lucru; dotarea şi acordarea echipamentului individual de protecţie; asigurarea controlului medical la angajare şi periodic; asigurarea de mijloace de protecţie pentru prevenirea căderilor de la înălţime; asigurarea mijloacelor de prevenire a riscurilor de îngropare prin surparea terenului. Dintre acţiunile pe care inspectorii de muncă le vor desfăşura în continuare amintim: Acţiuni de verificare a modului de realizare a măsurilor dispuse în procesele verbale de cercetare a accidentelor de muncă; Modul de instruire a lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; Organizarea şi funcţionarea comitetelor de securitate şi sănătate în muncă. Aceste informaţii ne-au fost oferite de Ion Tănăsoiu, inspectorul şef ITM Vâlcea.

Publicat Dus întors

Angajaţii unei instituţii importante din judeţ se vaită că şeful lor nu înţelege nimic din activitatea pe care o desfăşoară şi zilnic îi pune să facă lucruri care depăşesc sfera lor de acţiune.

Directivele politice funcţionează atât de bine în judeţ, încât au intrat şi în sfera de acţiune a încheierii de contracte cu unităţi administrative. Primarii nu ies din cuvântul de partid, ba chiar îl respectă cu sfinţenie, crezând că astfel vor obţine sprijin nemăsurat.

Publicat Dus întors
Miercuri, 10 Mai 2017 22:15

Cursuri de limbi străine pentru şomeri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, în calitate de furnizor de formare profesională, organizează cursuri pentru iniţiere în limbile: engleză, italiană, spaniolă şi germană. Actele necesare înscrierii la cursuri (originale şi copii) sunt: carte de identitate; certificat de naştere; certificat de căsătorie, după caz; diploma de studii (ultima formă de învăţământ absolvită); adeverinţă medicală din care să rezulte că este apt/ă pentru meseria solicitată; act eliberat de organul financiar teritorial (de care aparţine persoana cu domiciliul), din care să rezulte că nu realizează venituri sau că realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la A.JOFM Vâlcea, ca şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi, vor urma cursurile gratuit şi vor avea asigurată decontarea abonamentului de călătorie pe perioada frecventării cursurilor. Agenţia vine, astfel, în sprijinul valorificării potenţialului forţei de muncă existente pe plan local. Aceste informaţii ne-au fost oferite de Marius Ion Năfliu, director AJOFM Vâlcea.

Publicat Dus întors

Joi, 11 mai 2017, la Sala „Zăvoi” din parcul cu acelaşi nume, de la ora 18.30, Teatrul Municipal „Ariel” prezintă spectacolul „Before Breakfast” (adaptare după Eugene O’Neill), în regia lui Constantin Florescu, cu actriţa Iulia Verdeş. Iată o scurtă descriere a spectacolului: „Conceput iniţial de autorul ei Eugene O’Neill ca o dramă, spectacolul „Before Breakfast” al Teatrului Municipal „Ariel” este un pretext de dezbatere a problemelor cuplului într-o manieră grotesc-comică. Realizatorii spectacolului propun publicului un salt peste bariera realului într-un ocean al emoţiilor exprimate direct, al senzaţiilor reci şi fierbinţi ale sufletului pe care, de cele mai multe ori, nu le recunoaştem sau nu vrem să le recunoaştem. Actriţa Iulia Verdeş conduce ca un ghid misterios şi transparent spectatorul spre dilema eternă: „De ce trăim în cuplu?!”. Atmosfera este creată vizual de către scenograful-arhitect Costin Fierăscu, în deplină armonie cu muzica realizată de Mihai Balabaş şi Marina Pîngulescu”.

Publicat Dus întors

În organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, a Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vâlcea şi a Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Vâlcea, în Râmnicu Vâlcea are loc Târgul ofertelor educaţionale – Învăţământ profesional 2017. Directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vâlcea, Cristina Nicula, ne-a informat că evenimentul va avea loc vineri, 12 mai 2017, cu începere de la ora 9.00. Târgul ofertelor educaţionale din acest an se va desfăşura la Liceul Tehnologic Ferdinand I din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Publicat Dus întors

Ion Buşagă este primarul cu peste 300 de fini, probabil singurul din judeţ, dacă nu şi din ţară. Primarul comunei Berislăveşti este mândru de toţi finii lui şi, an de an, îşi completează „colecţia” pentru că are de cununat zeci de cupluri din localitate, care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Da, despre asta este vorba. De când este primar la Berislăveşti (deja a pierdut şirul mandatelor), Ion Buşagă a considerat că cetăţenii trebuie trataţi ca o familie şi, la fiecare sărbătoare a comunei, pe lângă faptul că acele cupluri care au reuşit să convieţuiască 50 de ani împreună sunt sărbătorite de administraţia locală, el, ca primar, trebuie să le organizeze şi o „Nuntă de Aur” şi, împreună cu soţia sa, să le fie naş. Şi asta pentru ca sărbătoriţii să se simtă cu adevărat bine şi preţuiţi pentru realizarea lor care, în ziua de azi, e mai greu de atins. Iar „Nunta de Aur” în Berislăveşti este chiar organizată ca la carte, cu slujbă şi reînnoirea jurămintelor. Cum anul trecut primarul Buşagă a renunţat să mai organizeze Ziua comunei Berislăveşti, pentru că ar fi picat exact în campanie electorală, şi lumea poate ar fi interpretat altceva, anul acesta vor fi sărbătorite şi cuplurile de anul trecut. Aşa că, pe data de 28 mai 2017, comuna Berislăveşti va fi în sărbătoare. Primăria şi Consiliul Local fac pregătiri pentru Ziua comunei, astfel încât locuitorii să se simtă bine, să asculte muzică şi să se distreze.

Publicat Univers vâlcean

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 5 mai.2017, a demarat autorizarea la plată a fermierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2016, ANT-urile 2-6 (Ajutoarele Naţionale Tranzitorii), scheme din Buget Naţional. Plăţile aferente acestor scheme se acordă cu respectarea condiţiilor de eligibilitate prevăzute de OUG nr.3/2015, cu modificările şi completările ulterioare, a HG nr. 208/2017 şi a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013, cu modificările şi completările ulterioare, iar cuantumurile stabilite în urma raportării plafoanelor alocate la suprafeţele eligibile sunt următoarele: ANT2 - in pentru fibră – 28,8995 euro/ha; ANT3 – cânepă pentru fibră – 28,8995 euro/ha; ANT4 – tutun – 2011,3676 euro/ha; ANT5 – hamei – 509,0909 euro/ha; ANT6 – sfeclă de zahăr – 90,5074 euro/ha. Menţionăm că plăţile pentru Ajutoarele Naţionale Tranzitorii (ANT) se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2016 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 363 din 1 octombrie 2016. Aceste informaţii ne-au fost oferite de Denisa Iacob, directorul APIA Vâlcea.

Publicat Dus întors
Pagina 1 din 4

Echipa redacțională a cotidianului Viața Vâlcii

Cotidian editat de SC PETRAS SRL

Rm. Vâlcea, Aleea Teilor, PT 1 Ostroveni, judeţul Vâlcea

email: viata.valcii@mail.com
viatavalcii@yahoo.com
Tel./fax 0250-73.23.24
Tel: 0350-41.24.63

Viaţa Vâlcii (Online) = ISSN 2501-5540 ISSN–L 2501-5532
Editor şef: Petre Tănăsoaica

Consiliul de administratie:

Director administrativ financiar:
Redactor şef: Petre Tănăsoaica
Secretar general de redacţie:Laura Bondoc

Redactie:

Politică: Petre Tănăsoaica
Economic-social-administrativ: Narcisa Andrei
Cultură: Laura Bondoc
Sănătate, fapt divers, eveniment:
Cronicar sportiv: Gabriel Cîrjaliu
Senior editor: Nicolae Dinescu
Tehnoredactare: Sorin Dina
Administraţie-difuzare: Marin Cernătescu